Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To fajnie, że dziadzio jest żwawy. Odnośnie gazowania, to może trzeba mu karmę zmienić? 

niebawem do Czupurinka jadę i do lekarza jedziemy

Dobrze byłoby zapytać weta przy okazji wizyty, jaką karmą by polecił.

Posted

To fajnie, że dziadzio jest żwawy. Odnośnie gazowania, to może trzeba mu karmę zmienić? 

tak, trzeba popróbować różnych i wybrać własciwą . Może nie powinien jeśc suchej? teraz ma mieszane mokre z suchym, jak wszystkie psy w hoteliku. Mam nadzieję, że jak już będzie w docelowym , domowym hoteliku, uda się dobrać właściwą karmę..

Dorcia nie dośc, że jeżdzila z Czupurkiem do lekarza, to jeszcze  za wszystko płaciła  własnej kieszeni ;). Jak tylko napiszesz ile to zaraz przelewam na Twoje konto.

Na sierpień mamy wplaty -Dorcia, yolanowi, milagros, Maruda :) dziękuję , wpisuję do rozliczeń

Posted

Martika, nie doczytałam, nr konta ten sam co dla deklaracji, zaraz podeślę.

Bardzo, bardzo dziękuję za ten bazarek :)

pieniążki poleciały a że bank ten sam więc już powinny być na koncie  :) i niech chłopakowi wyjdą na zdrówko :) :*

Posted

tak, trzeba popróbować różnych i wybrać własciwą . Może nie powinien jeśc suchej? teraz ma mieszane mokre z suchym, jak wszystkie psy w hoteliku. Mam nadzieję, że jak już będzie w docelowym , domowym hoteliku, uda się dobrać właściwą karmę..

Dorcia nie dośc, że jeżdzila z Czupurkiem do lekarza, to jeszcze  za wszystko płaciła  własnej kieszeni ;). Jak tylko napiszesz ile to zaraz przelewam na Twoje konto.

Na sierpień mamy wplaty -Dorcia, yolanowi, milagros, Maruda :) dziękuję , wpisuję do rozliczeń

Czy to znaczy, że ten hotelik jest tymczasowy?

Posted

Tak , na początku gdzieś pisałam, że awaryjnie zabieramy Czupurka do hoteliku z budami. Awaryjnie; bo w schronie było coraz gorzej z chodzeniem, z pewnością była to wina śliskiej podłogi, bałam się, że może tam złamać łapy lub kręgosłup. Czekamy na miejsce u naszej wolontariuszki w domowym hoteliku , pod Plonskiem. Ostatnio termin otwarcia hoteliku był określony na połowę września .Byle było to przed zimnym dniami. Hotelik będzie dla 5 psów plus psy domowe.

Posted

ciocia zajrzyj proszę w wolnej chwili na konto bo chciałabym zamknąć bazarek. Dziękuję :)

własnie zajrzałam :)wielkie,wielkie dzięki jest 313,90zł , lece na bazarek wpisać się

Posted

Czupurek oszalał!!!!!!! W hoteliku jest od paru dni suczka cieczkowa, Iza boi się psich awantur, bo kastraty oszalały :).  Czupurek , jak jeszcze nie wiadomo było, że sunia tak pięknie pachnie, przyczepił się do nie, właził na głowe, całował, lizal, nawet nie chciał gwałcić , tylko tak miłośnie się zachowywał. Jak sunia została oddzielona od psów to Czupur siedzi i wyje.

Posted

Odwiedzam Czupurka, dziadeczki to chyba wszystkie takie kochliwe, mojemu tymczasowi Miśkowi też amory chodzą po głowie. Poleciała stała za sierpień i wrzesień.

Posted

Odwiedzam Czupurka, dziadeczki to chyba wszystkie takie kochliwe, mojemu tymczasowi Miśkowi też amory chodzą po głowie. Poleciała stała za sierpień i wrzesień.

dzięki Jaguska :)

W sygnaturce mam jeszczewątek Aramiska, już od zimy za TM, mial olbrzymią spondylozę, nie chodził, ale jak sunia domowa miała cieczkę to jeszcze poderwał się na nogi i "pędził" za nią.Choć to medycznie nie było do uwierzenia. :)

Posted

otelik za sierpień zapłacony, zaraz zamawiam suchą karmę dla Czupurka na sierpień, dla Dieselka na wrzesień ( bo za kwote ponad 100zł jest darmowa przesyłka), puszki kupione  przez Dorcię, chyba zawoziła 2 x po 15 sztuk, czyli dla dwóch psiaków na sierpień  i polowe września.

Jak Dorcia znajdzie wolną chwilkę to napisze ile wszystko kosztowało, bo muszę oddać kasę :)

Posted

Czupurek ma sporo schorzeń, które wynikają z jego wieku i warunków , w których przebywał ( usg). Dr Mirkowski z Raszyna zaproponował terapię biorezonansem, inaczej , chyba od nazwy urządzenia, choć nie wiem czy na pewno- bicom,  ( tzn najpierw miał być leczony Dieselek i jego grzyb :) ),  ale Czupurek zacząl jako pierwszy. W Polsce taką terapię dla zwierząt stosuje paru lekarzy  , natomiast w Niemczech, Czechach, Słowacji, Austri jest to leczenie bardzo popularne. w tej chwili leczy się nie tylko alergie ale też inne schorzenia. Ja sama bardzo sobie chwalę biorezonans, kilkanaście lat temu odczulałam se na 30 alergenów i do tej pory nie mam żadnych problemów.

tu link do strony dr http://weterynarzraszyn.com/Weterynarz_w_Raszynie/Biorezonans.html

tu jeszcze informacje - http://www.weterynarz-opole.pl/Artykuly_Biorezonans.html

Ceny dla Czupurka były bardzo, ale to bardzo przyjazne. Podczas parogodzxinnych zabiegów Czupurek zasypiał rozlużniony,