bakusiowa Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Dzisiaj jest bardzo gorąco. Ciekawe jak radzi sobie Czupurek. Quote
dorcia2 Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 ciekawe jak tam wyniki kału Dzisiaj jest bardzo gorąco. Ciekawe jak radzi sobie Czupurek. pewnie ciężko bo jeszcze w futrze na dodatek Quote
Beat2010 Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 Czupurek mieszka w ogrodzie, gdzie jest dużo drzew, a więc i duży cień, nie ma problemu, ze znalezieniem chłodniejszego miejsca. U niego wszystko ok, oprócz conocnej kupy na posłanku :( Quote
Beat2010 Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 Jest 50zł od Bakusiowej, wielkie dzięki Quote
beataczl Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 juz potwierdzam :) Przpreaszam,że nie robiebazarków z nadesłanych rzeczy, ale mam teraz cięzki czas i muszę pracować po 12 godz :) albo więcej. Niedługo mi się to skonczy i zrobię bazarek. Wspolczuje... ja mam wakacje . Bazarek zamknelam -dzięki za potwierdzenie. Jeśli chodzi o następny -mogę jeszcze dorzucić fanty w formie mms na Twoja komorke, jeśli potrafilabys przerzucić na dogo i wtedy wysylka tych ode mnie. Jakby co daj znac. :) wczoraj pojechała na badaniu kupa Czupurka :) wyniki w piątek, koszt 30zł Sa już wyniki? Quote
beataczl Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Czupurek mieszka w ogrodzie, gdzie jest dużo drzew, a więc i duży cień, nie ma problemu, ze znalezieniem chłodniejszego miejsca. U niego wszystko ok, oprócz conocnej kupy na posłanku :( Mialam tak samo ze starsza suczka -okazało się,ze ma dużego guza wielkości pomarańczy który uciskal i tak to wygladalo,ze nie kontrolowala w nocy kupy. Guz wycięto i wtedy już było Ok. W dzień normalnie się zalatwiala na dworze. Ale u Czupurka to nie wiem...Czy miał robione jakies usg brzucha? Quote
Nadziejka Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 zagladam z kciukami ciociunia wplacilam ale narazie 12 zl wycyckallam sie zupelnie juz z pieniazkow za tydzien wysle cos znow Czupunkowi 1 Quote
Beat2010 Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Beatko, podeśli mi zdjęcia, podam na pw tel . Czupurek ma problemy z trzymaniem kupy z powodu spondylozy. Po komorkach macierzystych zaczęły lepiej działać zwieracze. Od dziś już kupy nie było, być może miało to coś wspólnego z przystosowaniem się do nowej karmy, bo i straszliwe bąki leciały. W schronisku jadł Chappi-nie jest karma wysokich lotów :), ale wtedy kocyki były czyściutkie :). USG miał robione w Marcińskiego, wkleiłam gdzieś opis , muszę odszukać w którym poście. W hoteliku czuje się świetnie, wszystko jest już jego, a najbardziej upodobał sobie tzw "domek dla psow", czyli zimowe boksy . W lecie wszystkie psy są w budach i mają duża swobodę w poruszaniu sie po terenie. Tzn są to okreslone godz, nie cały dzien bo psy też się muszą wyspać i uspokoić, a poza tym sasiedzi nie wytrzymują nieustającego szczekania :). Dziś Czupurek grzecznie wrocił do boksu ( jakieś 30 m lub więcej powierzchni), ale uwalił się tak, że łapę położył przy furtce, żeby nie można było jej zamknąc. Niby się posłuchał, bo jest grzeczny, ale swoje wie i wejść sobie ludziom na głowę nie pozwoli :). Po kastracji chemicznej zaprzestał gwałtów. Jak to mówią-jak nie przechód wojsk to sraczka ( brzydki wyraz, przepraszam). Jak Czupurek Ok to dziś zachorowal Diesel, ma problemy z watrobą. Wszystko jest na jego watku. Quote
Beat2010 Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 z tego wszystkiego zapomniałam spytać się o badania kupy-jutro będę dzwonić i się pytać. Quote
Beat2010 Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 zagladam z kciukami ciociunia wplacilam ale narazie 12 zl wycyckallam sie zupelnie juz z pieniazkow za tydzien wysle cos znow Czupunkowi bardzo Ci dziękuję Ewuniu, nic nie wysyłaj narazie, Czupurek ma teraz kasę, cieszę się, że jesteś z nami :) i jest wpłata na koncie :) zapisuje w rozliczeniach Quote
Beat2010 Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 z badania kupy wynika, że robali nie ma przyszła stała od mdk, dzięki Quote
bakusiowa Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 To fajnie, że kochany Czupurek nie daje sobie w kasze dmuchać i wie czego chce. 1 Quote
Beat2010 Posted July 26, 2015 Author Posted July 26, 2015 wczoraj byłyśmy u chłopaków, bo Diesel chory i jechał do lekarza. Czupurek w dobrej formie, wyżebral przysmakow ile się dało :). Dorcia zrobiła zdjęcia i nakręciła film- w wolnej chwili pewnie wstawi. Quote
Beat2010 Posted July 31, 2015 Author Posted July 31, 2015 Czekamy na wolną chwilkę dorci:-) Wczoraj w hoteliku był jakiś chłopak z nowym hotelowym psiakiem. Czupurek zakochał się w panu od razu - kazał się głaskać,podrzucal mordka rękę, brał delikatnie do pyska, normalnie nie normalnie:-) takie zaufanie , hotelik był zazdrosny, bo na Ize Czupurkowi zdarza się nawarczec Quote
Beat2010 Posted July 31, 2015 Author Posted July 31, 2015 Jestem na urlopie, rzadko mam zasięg ; wpłaty uzupełnienie jęk wrócę,i w końcu zrobię bazarek Quote
dorcia2 Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 Czupurek tak się kręcił , że większość zdjęć wyszła kiepsko bo w locie musiałam go łapać zdjęcia z zeszłego tygodnia 1 Quote
dorcia2 Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 wczoraj przy okazji wizyty u lekarza , nie zrobiłam zdjęć bo ciężko było to wszystko samemu ogarnąć a wokoło pełno pyszczków zaglądających do torby w celach konsumpcji, wszystkie mordki trzeba rozczęstować bo na krok nie odstępują :) , Czupurek to bardzo rezolutny chłopaczek , u lekarza był grzeczny , tylko naburczał przy czyszczeniu ucha ,bo znowu z pół litra miał tam wlane ale był w kagańcu więc mógł burczeć do woli , jak wracaliśmy od lekarza to tak zawzięcie wyglądał przez okno, że stracił równowagę i się trochę obsunął przednimi łapkami z siedzenia, daleko nie poleciał bo był przypięty pasem bezpieczeństwa ale musiałam się po drodze zatrzymać bo jedną ręką nie mogłam go wciągnąć bo kawał chłopa z niego , w samochodzie znowu mi pierdzioszek bąków napuszczał a i doktora nieźle gabinet zagazował :) Czupurek jest bardzo towarzyski,miło popatrzeć jak biega z innymi psiakami, bieganie na twardym podłożu gdzie jest trawa to dla niego bardzo ważne bo musi mieć ćwiczone mięśnie aby jego sprawność utrzymać jak najdłużej w dobrym stanie (fajne byłyby dla niego ćwiczenia w basenie no ale można tylko pomarzyć :() , wszelkie nawet niekonwencjonalne metody są w jego stanie wskazane przy następnej wizycie więcej postaram się zrobić zdjęć a tulił się do głaskania, że aż miło, po wizycie u lekarza jak byłam jeszcze w kojcu Czupurka to usłyszał mnie Dieselek i tak się zaczął zawodzić, że szybciutko musiałam lecieć do niego (a nie zdążyłam się jeszcze z nim przywitać po powrocie od veta ) 1 Quote
dorcia2 Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 chciałam wrzucić film ale mam z tym problem , może wiecie jak to zrobić ? stała Czupurinkowa wpłacona Quote
asiuniab Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Czupurku zdróweczka i dziękuję za relacje dorciu:) 1 Quote
azalia Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Odwiedzam Czupurka i życzę mu jak najdłużej dobrej formy. 1 Quote
beataczl Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 i ja odwiedzam Czupurka - wygląda na szczęśliwego :) 1 Quote
bakusiowa Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 To fajnie, że dziadzio jest żwawy. Odnośnie gazowania, to może trzeba mu karmę zmienić? Quote
Recommended Posts