Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zamowiona karma sucha na lipiec, czupurek płaci 59,20 zł

Zamówienie: 55249376
  • Numer art. Artykuł Cena

z VAT

Ilość Suma

z VAT

• 32985.1
    20 + 2 kg gratis! Bosch My Friend

- 20 + 2 kg gratis!

59,80 zł 2 119,60 zł
  • Dostawa GRATIS
  • 1,0% rabatu -1,20 zł
Cena razem
Posted

też zaglądam z najdzieją na zdjęcia:)

i jutro będą :) . Dzis z Dorcią miałyśmy psi dzień, czupurkowo-dieselkowy. Z oboma byłyśmy u veta w Raszynie, ale każdego trzeba było dowozić oddzielnie :(

Czupurek dostał w końcu pigułki na gwałt, w jednym uszku zostało usunięte bagno ( na małżowinie jest takie duże narośle i przez to zbiera się brud ), zalecenie- leczyć wątrobę , reszta w zasadzie do wytrzymania, jak na wiek, hotelik ma  pobrać kupę do badania. Czupurek kosztował w sumie 170zł.

Dieselek miał pobrany wymaz z noska, vet mówił, że ślepota i grzyb mogą byc z powodu cukrzycy. Sprawdzimy cukier przy kolejnym pobycie. Ostatnie badania krwi saw hotelku, ie pamiętam czy badali cukier, chyba nie.

Oba psiaki w samichodzie genialne, pewnie w poprzednim życiu dużo jeżdziły na tylnim siedzeniu. Wygłaskane, wycałowane, jest suoer :)

Posted

Czupurek cały czas w hoteliku chodzi po ogrodzie, chodzi chodzi, jakby chciał nadrobić stracone lata.Juz  nie ma siły a jeszcze wyrywa się do chodzenia. 

Aaa, na ogonku ma jeszcze taką gulę ( przerost jakiegoś gruczołu), generalnie do usunięcia, ale nie ruszamy, bo możemy zaszkodzić narkozą. To samo z  naroslem w uszku.

• Upvote 1
Posted

Czupurek żebrak, już u siebie na wybiegu, po przyjeżdzie od lekarza i długim chodzeniu po ogrodzie. Niestety, dopóki gwałci, jest oddzielony od psów na wspolnych spacerach ;)

Czupurek 12.07.15.JPGCzupurek 12.07.15 2.JPG

11705298_1587691938159162_55417962561567

11223764_1587691934825829_80491095592498

• Upvote 1
Posted

dobrze się czyta takie wieści, że psiak zaopiekowany, szkoda, że to wszystko muszą robić osoby prywatne, a nie gmina:(

gmina  opłaca paluch

LIvka, jest wplata, już wpisuję, bardzo dziękuję

Z finansów to jeszcze brakuje mi info od Dorci ile za benzynę oddajemy :)

Posted

Czupurek jest przecudny, aż serce boli, że los był dla niego taki okrutny i większość życie spędził w schronisku, mam nadzieję że teraz jest szczęśliwy .

Biega sobie kochany kulasek po ogrodzie i wcale nie jest wolniejszy od fizycznie sprawnych psiaków, wypracował sobie swój własny styl chodzenia i biegania i wcale nieźle sobie radzi.

Taki z niego mały łakomczuszek wsadzał łepek do torby , w której miałam przysmaki i wcinał aż mu się te jego poobgryzywane uszka trzęsły .

W tym jednym uszku to miał faktycznie bagno jak napisała Beatka , Pan doktor wlał mu płynu i przepłukał płynem fizjologicznym , wlał mu pewnie z 1/3 litra , później Czupurek tak trząsał główką, że większość syfu wyleciała , powtórzymy to przy następnej wizycie . 

U lekarza Czupurek puszczał takie bąki, że  myślałam , że bez maski gazowej się nie obejdzie.

Tylne łapinki i dupkę to ma takie chudziutkie , że aż się boję go za bardzo pogłaskać, żeby mu krzywdy nie zrobić , kręgosłup wystaje mu straszliwie (boczki natomiast ma w sam raz) , tak to już jest z tymi starowinkami.

Jak dzisiaj jechałam do pracy i jak uchyliłam okno w samochodzie to fruwała i sierść Czupurkowo- Diselkowa bo chłopaczki zdałoby się wyczesać ale wczoraj to był bardzo intensywny dzień i niestety na to czasu zabrakło, zdrowie ważniejsze niż fryzura, może następnym razem udałoby się wyczesać chłopaczków.

Czupurek jak zobaczył Beatkę to aż mu tek ogonkowy kikucik chodził z radości , mnie też po ręce polizał , mam nadzieję że mnie polubiłk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,3554_vC_ori.

• Upvote 4
Posted

Beat2010 proszę potwierdz jeszcze na bazarkowym  to go zamkne .

cytowałam Ewe bo nie umie tego linka dobrze przekopiować,zeby przekierowal.

juz potwierdzam :)

Przpreaszam,że nie robiebazarków z nadesłanych rzeczy, ale mam teraz cięzki czas i muszę pracować po 12 godz :) albo więcej. Niedługo mi się to skonczy i zrobię bazarek.

Posted
Z finansów to jeszcze brakuje mi info od Dorci ile za benzynę oddajemy :)

podróż na wizyty lekarskie Czupurinka i Dieselka pozostaje na mój koszt , w rozliczeniu przyjmę ten olej lniany co go Pani przy kasie błędnie dobiła do Twoich, zamiast moich zakupów , może być ?

Posted

:) :)Dobre wiesci 

koakny dziadziunio 

serce uradowane ogromnie 

no to maszeruj chopaczku cudny 

maszeruj sobie za wsyckie lata 

sciskam pozdrawiam

0heart.gif0heart.gif0heart.gif

Posted

podróż na wizyty lekarskie Czupurinka i Dieselka pozostaje na mój koszt , w rozliczeniu przyjmę ten olej lniany co go Pani przy kasie błędnie dobiła do Twoich, zamiast moich zakupów , może być ?

nie, nie zgadzam się, inna była umowa :)