Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli zostały trzy psiaki do wyciągnięcia, a Bunia najpilniejsza.

Gdybym nie miała Loni...

W sumie to 4:Rupietek, Ignacy, Bunia i Figa. Na dziś najpilniejsza Bunia, poźniej chyba jednocześnie Ignacy i Rupietek, i Figa:(

Posted

Stefan ma zęby? Potrafi jeść suchą karmę?

mam trochę azodylu.

Zębów trochę ma, jak wychodził ze schronu to dostał trochę suchej i wcina, zawsze też można ją namoczyć  jakby grymasił:)

Posted

Zębów trochę ma, jak wychodził ze schronu to dostał trochę suchej i wcina, zawsze też można ją namoczyć  jakby grymasił :)

sunia2000, ja miałam same nerkowce w domu. Nie wiem, co =jakie leki= potrzebuje Stefan. Do karmy można dodawać ipakitine proszek, mozna podawać azodyl. Ale nie wiemy, w jakim stanie są jego nerki. Czego potrzebuje?

Może najpierw byłoby lepiej zrobić badania. Staefan ma jakiekolwiek zasoby finansowe?

Posted

sunia2000, ja miałam same nerkowce w domu. Nie wiem, co =jakie leki= potrzebuje Stefan. Do karmy można dodawać ipakitine proszek, mozna podawać azodyl. Ale nie wiemy, w jakim stanie są jego nerki. Czego potrzebuje?

Może najpierw byłoby lepiej zrobić badania. Staefan ma jakiekolwiek zasoby finansowe?

Stefan na chwilę obecną nie ma nic:( Zadnej pomocy finansowej, jedynie ma troche renala, dopytam dziś jakie leki miał zalecone.

Tu wyniki podstawowych badań

[URL=http://s913.photobucket.com/user/dkm_wally/media/Bartus/11198729_1612451865634220_402203569_n_zpsammbbiiv.jpg.html]11198729_1612451865634220_402203569_n_zp[/URL]

Posted

A tu najnowsze zdjęcia Rupietka vel Złomka, kochanego potulnego, pociesznego dziadeczka:)

[URL=http://s913.photobucket.com/user/dkm_wally/media/Bartus/rup4_zpsxjdnbjwz.jpg.html]rup4_zpsxjdnbjwz.jpg[/URL]

[URL=http://s913.photobucket.com/user/dkm_wally/media/Bartus/rup3_zps2g1wrbp5.jpg.html]rup3_zps2g1wrbp5.jpg[/URL]

[URL=http://s913.photobucket.com/user/dkm_wally/media/Bartus/rup9_zpskefcuub4.jpg.html]rup9_zpskefcuub4.jpg[/URL]

[URL=http://s913.photobucket.com/user/dkm_wally/media/Bartus/rup6_zpsgw5yvzhm.jpg.html]rup6_zpsgw5yvzhm.jpg[/URL]

[URL=http://s913.photobucket.com/user/dkm_wally/media/Bartus/rupiec_zpssyjbynh9.jpg.html]rupiec_zpssyjbynh9.jpg[/URL]

Posted

Perełka Stefan po serii kroplówek miał wczoraj kolejne badania krwi - mocznik i kreatynina trochę spadły, odstawiono mu kroplówki, obecnie ma jeść renal (suchego nie chce już jeść)dziś próba z puszką. Do tego ma dostawać coś z suplementów, wet doradził Lespewet, ewentualnie ipakitine - tu będę się jednak musiała uśmiechnąć do kawon5:)

Podstawą jednak ma być renal, jęsli nie będzie chciał jeść suchej to nie wiem co z nim zrobimy. Przetrzymania psa na tzw "głodzie", jak zgłodnieje to zje raczej nie wchodzi w grę bo Stefan jest dość wychudzony, trzeba go jak najszybciej podreperować.

Posted

Perełka Stefan po serii kroplówek miał wczoraj kolejne badania krwi - mocznik i kreatynina trochę spadły, odstawiono mu kroplówki, obecnie ma jeść renal (suchego nie chce już jeść)dziś próba z puszką. Do tego ma dostawać coś z suplementów, wet doradził Lespewet, ewentualnie ipakitine - tu będę się jednak musiała uśmiechnąć do kawon5:)

Podstawą jednak ma być renal, jęsli nie będzie chciał jeść suchej to nie wiem co z nim zrobimy. Przetrzymania psa na tzw "głodzie", jak zgłodnieje to zje raczej nie wchodzi w grę bo Stefan jest dość wychudzony, trzeba go jak najszybciej podreperować.

są puszki renala i pasztety. Ipakitine poszukam w domu. Trzeba zrobić bazarek na renala

Posted

Dziadek Stefan dostał leki od ciotki KAwon - dziękujemy:)

JEdna ciotka spoza dogo podarowała trochę kasiorki na puszki renalowskie wiec Stefanem wcina, ale niestety ma problemy z przyswajaniem - jednym końcem wejdzie, drugim zaraz wyjdzie i to po kilka razy dziennie:( Na dniach mamy załatwione usg. Do tego odwiedził nas wcześniej świety Mikołaj - dostała 120zł dla dziadków - dziękujemy:) W pon Stefan ma kolejne badania krwi - jeśli bedą lepsze to mógłby jeść normalną karmę z suplementami na nerki, jeśli się nie poprawią to nadal renal więc na razie te 120zł trzymam na karmę. Zobaczymy też czy usg udam się dostać w prezencie czy będziemy musieli zapłacić.

Dla tych co nie mają FB, wieści od dt Kajtusia:

Kajtuś odsypia schronisko. Prawie widać jak opuszcza go stres. W przyszłym tygodniu mamy badanie moczu, a za 2 tygodnie USG. Kajtuś bardzo dużo pije i dużo siusia. Koniecznie trzeba to sprawdzić. Poza tym wyniki krwi wskazują na problemy z wątrobą. Kajtuś dostał w prezencie puszki, bardzo dziękuję Marta Los!!!! I oczywiście dziękuję mojej nieocenionej Karolinie, za wsparcie finansowe Kajtusia i za zorganizowanie zbiórki kamy. Kajtek nadal potrzebuje mokrej karmy, bo chłopak je za trzech. Jak również tabletek wspomagających wątrobę...

I wczoraj nasza zaprzyjażniona pani doktor wzięła do siebie....Bunie:) Na razie nie mam żadnych wieści, Bunie na razie czeka porządna diagnostyka, zobaczymy co pokażą badania.

I zostały 3 psiaki - Ignacy,Złomek i Figunia....

Posted

Chcialam zapytac o Fige jaki jest jej stan psych i fiz, chodzi o to czy taki pies moze byc sam w domu codziennie po ok 10 godz? Nie mialam nigdy stycznosci z tak chorym starym psem. Nie mam wiec nawet pojecia jak opieka nad nim ma wygladać. Zawsze mialam na dt psiaki mlode i zdrowe do adopcji. Rozumiem ze z Tym psem trzeba przejsc TM..

Posted

Chcialam zapytac o Fige jaki jest jej stan psych i fiz, chodzi o to czy taki pies moze byc sam w domu codziennie po ok 10 godz? Nie mialam nigdy stycznosci z tak chorym starym psem. Nie mam wiec nawet pojecia jak opieka nad nim ma wygladać. Zawsze mialam na dt psiaki mlode i zdrowe do adopcji. Rozumiem ze z Tym psem trzeba przejsc TM..

Figa generalnie jest w dobrej kondycji, jeszcze żwawa, wesoła, tupta dzielnie na spacerach. Jest chyba w najlepszej kondycji z tych wszystkich dziadków, obecnie przebywa na boksach ogólnych jeszcze. Tak jak pisałam "rzekomo" ma przerzuty, bo najpierw weci schroniskowi mieli operować jej guzy, poźniej stweirdzili że jednak są nieoperacyjne, a po jakiś czasie usłyszałyśmy że ma przerzuty. W schronie nie ma możliwości zrobienia szczegółowych badań, tak więc tak diagnoza może nie być rzeczywista na 100%. Był kiedyś taki przypadek gdzie sunia niby miała przerzuty, zostało jej rzekomo kilka mc życia a po wyciągnięciu do DT i zrobienu badań okazało się że można bez problemu operować i suka żyje do dnia dzisiejszego (już ponad 2 lata). W przypadku Figi należałoby przede wszystkim zrobić komplet badań poza schroniskiem, jeśli faktycznie guzy są nieoperacyjne to niestety suni chyba niewiele pozostało bo guzy są niemałe:( Ale żeby zrobić jej badania to najpierw trzeba ją wyciągnąć ją ze schroniska...

Posted

Czyli w dt sie okaze jaki jest stan zdrowia suni. A macie takie dziadki w domu pod opieka? Czy dadza rady tak dlugo zostawac same w domu czy to nie ma znaczenia byle byl dom?

Posted

Czyli w dt sie okaze jaki jest stan zdrowia suni. A macie takie dziadki w domu pod opieka? Czy dadza rady tak dlugo zostawac same w domu czy to nie ma znaczenia byle byl dom?

Figunia jest po zmarłej właścicielce, typowo mieszkaniowa sunia, tak że na pewno jest nauczona sama zostawać w domu.Poza tym większość dziadków całe dnie przesypia pod nieobecność człowieka:)

Posted

I ostatnie pytanko: koszty utrzymania takiego pieska są spore bo to i leki i diagnostyka i leczenie i specjalna karmy, rozumiem że dt musi mieć możliwość utrzymania takiego psiaka ? No bo samo miejsce i opieka w dt to nie wszystko niestety :(.

Posted

!20zł które dostały dziadeczki zostały przeznacozne na karme - 50zł dla Pankracego i 70zł dla Stefana - psiaki dziękują za papu:)

Dziś dziadki dostały również 40zł od kolejnego darczyńcy:)

I prośba do cioteczke - opiekunka Stefana musi koniecznie wyjechać w pt wieczorem, wraca w sob, niestety nie może zabrać Stefana ze sobą - nie chciał by ktoś przygarnąć bezproblemowego, grzecznego Stefana na jedną noc?:)

Posted

!20zł które dostały dziadeczki zostały przeznacozne na karme - 50zł dla Pankracego i 70zł dla Stefana - psiaki dziękują za papu:)

Dziś dziadki dostały również 40zł od kolejnego darczyńcy:)

I prośba do cioteczke - opiekunka Stefana musi koniecznie wyjechać w pt wieczorem, wraca w sob, niestety nie może zabrać Stefana ze sobą - nie chciał by ktoś przygarnąć bezproblemowego, grzecznego Stefana na jedną noc? :)

postaram się pomóc; muszę tylko zweryfikować plany; i jeszcze jak Stefan reaguje na duże psy ( tj. suki)?

Posted

postaram się pomóc; muszę tylko zweryfikować plany; i jeszcze jak Stefan reaguje na duże psy ( tj. suki)?

Stefan generalnie ma wszytskich gdzieś:) Nie zwraca uwagi na inne zwierzęta, jeśli już to z przyjaznym nastawieniem:)