beaglee91 Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Witajcie! Potrzebuję szybkiej rady . Jestem właścicielką prawie 6-letniej beaglowej dziewczynki . W roku 2012 była sterylizowana , a dwa lata później pojawiło się posterylizacyjne nietrzymanie moczu . Do tej pory podawaliśmy suni Propalin , 3x dziennie . Znaleźliśmy lek o nazwie Incurin . Skonsultowaliśmy się z weterynarzem,powiedział ,że warto spróbować ,bo jest to dużo wygodniejsze . Od poniedziałku Czi bierze Incurin - 1 tabletka dziennie . Po 3 dniach jeszcze zdarza się jej kropelkowanie i nie wiem co robić . Niestety nasi weterynarze niezbyt ogarnięci w temacie tej przypadłości . Może organizm musi przyzwyczaić się do nowego leku , mamy czekać ? Jeśli będzie nieskuteczne będziemy musieli wrócić do Propalinu ... PROSZĘ O POMOC . Quote
gryf80 Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 propalin a incurin to dwie różne substancje.wpierw zabadałabym mocz(wykluczyc zapalenie pęcherza) Quote
beaglee91 Posted April 30, 2015 Author Posted April 30, 2015 Zapalenie pęcherz jest już dawno wykluczone . Pewne jest posterylizacyjne nietrzymanie moczu - potwierdzone przez weterynarza . Quote
beaglee91 Posted April 30, 2015 Author Posted April 30, 2015 Na Propalinie było dobrze - nie popuszczała . Z tym ,że to dosyć uciążliwe i niewygodne dla psiaka ,dlatego spróbowaliśmy Incurinu . Quote
Mary&Jożin Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ja mojej suni daje Propalin, ale nie zaczynaliśmy od takich dawek jak zalecają. Waży - 32kg i daje jej raz dziennie 0,8, od kilku miesięcy nie mam nawet kropelki na podłodze a mieliśmy kałuże! Dodaje jej to do karmy i nie mamy problemów :) Quote
Recommended Posts