cockermaister Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Witam Poszukuje dobrego suplementu na stawy mojej spanielki. Doradzi ktoś coś? Zastanawiam się nad Caniviton Forte dobry jest? Quote
gryf80 Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 zarombiście drogi.ale niezły u psow z juz istniejacymi problemami w stawach.ja mam obecnie artroha oraz arthromax(oba z dolfosu-lubie firme bo uwzgledniaja psy w rozmiarze xxl) Quote
dcz Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 zarombiście drogi.ale niezły u psow z juz istniejacymi problemami w stawach.ja mam obecnie artroha oraz arthromax(oba z dolfosu-lubie firme bo uwzgledniaja psy w rozmiarze xxl) gryf80, stosowałaś może leki apteczne przeznaczone dla ludzi u swoich psiaków, te weterynaryjne takie drogie, mój bierze w tej chwili ArtroHa Dolfosu, poprzednio zużył ze cztery butle Artroflexu, ostatnio bardzo zjechany preparat jako nieskuteczny, już sama nie wiem co kupić na rynku jest ich masa. Jest po daroplastyce i w zaleceniach branie preparatu z przerwami miesięcznymi już do końca życia, zastanawiam się nad stosowaniem MSM, tylko jak zawsze przeróżne opinie, Quote
gryf80 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 jeśli nie masz obiekcji co do formy płynnej to może z dolfosu ArthroMax(moje burki druga butlę rąbią).z ludzkich stosowałam z olimpu artrostop rapid,Artro protect max,artrocoll Quote
gryf80 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 od osób które stosowały ten prep u swoich czworonogów -mówia że warto Quote
cockermaister Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 Działa na kulawizne, która nie chce się wyleczyć? Quote
dcz Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Przyjechał dziś Dolfos Arthromax dwie sztuki po 500 ml po 66 zł za sztukę - dostawa gratis. Skład bardzo fajny, a piesio te w płynie zażywa chętniej niż tabletki. Quote
MaG1 Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Stosował ktoś Canigard od St Hippolyt ? albo zna się na tyle aby porównać ten specyfik np. do Artroflexu ? Quote
Akirka86 Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 U suni rodziców stosowaliśmy początkowo artrofos (z dolfosu), potem artroflex, następnie osteoartristop, później arthrovet ha, a po nim arthrovet ha complex. Obecnie pies przyjmuje synomax, z którego jesteśmy najbardziej zadowoleni. Pies cierpi na zwyrodnienie stawów biodrowych (weterynarz po zrobieniu rtg na dysplazję stwierdził, że kąty są prawidłowe itd., w wieku około 5 lat pies zaczął kuleć, ostatecznie zawlokłam go do Wrocławia gdzie okazało się, że jedyne co można jeszcze zrobić to odnerwić panewkę - po pół roku niestety ból wrócił). Tak naprawdę na nogach trzyma psa kuracja cartrophenem vet co pół roku na zmianę z bonharenem. Pies co prawda co 3 m-ce przechodzi serię zastrzyków, ale dzięki temu chodzi i potruchta czasem i ograniczyliśmy rimadyl do 2-3 podań w tygodniu a nie codziennie... Natomiast spośród suplementów zdecydowanie najlepiej wypadł u niej synomax. Quote
m.r. Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Czy ktoś stosował koński kwas hialuronowy u psa? Można? http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Kwas-hialuronowy-—-VET-HA-—-b.-wysokie-stezenie-0,66/631 Quote
wioletka155 Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Może się podepnę (nie wiem czy nie trzeba przenieść mojego wpisu). Mam pytanie do osób, które stosowały u psiaka dostawowe podanie kwasu. Pan Wet, który ma to robić mówił mi, że po podaniu psiaki często gęsto chodzą przez jakiś czas (kilka dni) gorzej niż przed podaniem, co mnie kompletnie zbiło z tropu! Tłumaczył mi od strony technicznej czym to jest spowodowane i że nie występuje zawsze i u każdego, ale zaczęłam się trochę obawiać tego.. Pan Wet zastanawia się i konsultuje, czy w naszym przypadku lepiej sprawdziłby się kwas podany do stawu, czy jednak osocze. Nie wiem, czy po podaniu osocza też mogą wystąpić takie objawy , bo w zasadzie zapomniałam dopytać o szczegóły. Jakieś "bolesne" doświadczenia macie po tych zabiegach? Quote
Alti Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Stosował ktoś suplementy na stawy Arthro Green z Cdvet? Quote
PiesOgrodnika Posted June 1, 2018 Posted June 1, 2018 Polecam gold dog arthro - mój piesek dosłownie po nim wstał na nogi. Preparat rewelacja, nie dość że niska cena to jeszcze 100% naturalny i bardzo dobry skład. Można go kupić w sklepie point4you, gdzie jest też wybór karm dla psów marki Gold Dog i Grow.https://point4you.pl/produkt/gold-dog-arthro-preparat-na-stawy-dla-psa-200-tabletek/ Quote
Sonia & Fibi Posted March 30, 2019 Posted March 30, 2019 my aktualnie stosujemy preparat z Pokusy. Quote
Psi-smaki Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Witaj! Caniviton Forte to dobry suplement, ale warto też rozważyć ChondroHelp tabletki na stawy. Mają naturalny skład, wspierają regenerację chrząstki stawowej i są łatwe do podania. Idealne dla psów z problemami ruchowymi, także po kontuzjach. Może warto spróbować? 😊 Quote
Recommended Posts