Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WItam posiadam owczarka niemieckiego ma 12lat dzis po dlugiej przerwie pobieglem z nim do lasu okolo 1km i zaczely mu sie trząść rece i wrocilismy pies zledwośćia wrocil do domu a teraz lezy i zledwoscia  chodzi tak go bola tylnie i przodnie lapy ze zledwoscia chodzi czy to sa zakwasy przejdzie mu to po jakims czasie czy to cos powaznego ?

Posted

Te objawy wskazują na problem z kręgosłupem.Ból promieniuje z tej partii ciała i z tąd u psa problemy z poruszaniem.Polecam szybką wizytę u ortopedy,zrób prześwietlenie kręgosłupa.

Posted

teraz to nie ma jak musze poczekac po swietach mozna tak czy to jest pilne.. ??? ale dlaczego z  kregosupem od biegu co on nie biegl caly czas to nie ma zakwasów wieczorem wydawalo mi sie ze lepiej pies chodzil mozesz mi wytlumaczyc dlaczego ? ;/

Mozesz mi wytlumaczyc co sie stanie jesli nic sie z tym nie zrobi co psa czeka boje sie bardzo o mojego pupila ;/ ?????

Posted

Dlatego, że nawet młodych psów nie zmusza się do biegu bez przygotowania i wcześniejszego zbudowania kondycji. Najpierw niech zbada psa weterynarz, sprawdzi serce i kondycję ruchową (stawy, kręgosłup), zapytaj czy lekarz pozwala mu biegać. Jak tak, to stopniowo zaczynaj od krótkich dystansów w lżejszym tempie.

Posted

Dobrze zglosze sie do wete ale dopiero po swietach to jak nawet ma problemyz kregoslupem to psu nic nie bedzie???(w czasie swiat jak nie pojade z nim to sie mu cos stanie ?)...pies odpoczywa nie wychodzi nigdzie nawet z nim nie chodze ...

Posted

Jesli teraz ledwie chodzi, bo tak go boli to przeciez jasne, ze trzeba do weterynarza jechac pomoc psu. Ty chcialbys lezec w lozku w bolesciach dwa dni, "bo swieta"? Podzwon po wetach i zapytaj, ktory moze Cie przyjac.

Posted

Naraziie poczekam po  swietach zobacze pies juz lepiej sie czuje zaczyna chodzic i juz zaczyna wariowac i biegac juz nie ma jakiegos stopu w nogach :D dzieki za pomoc :)

Posted

Dzieki ze napisaliscie co psu moze dolegac :) Wczoraj to chodzil to prawie nie umial szedl powoli zledwoscia dzis juz biegl i normalnie chodzi jak go dotykalem wszedzie to nic go chyba nie boli bo tak by piszczal albo chcial ugryzc...

Mozecie powiedziec jak by mial cos z kregoslupem to jak bym mu dotykal to by go bolalo ?