denti469 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Witam Przymierzam sie do przygarnięcia szczeniaka. I mam mały dylemat odnośnie dużego pokoju. A wiec tak, jak będziemy w domu to nie ma problemu. Ale jak będziemy szli do pracy czy gdzieś wychodzić bez możliwości zabrania psiaka chciała bym ten duzy pokoj zabezpieczy. Obecnie nie mamy drzwi w pokojach :) I właśnie tu ten problem czym zabezpieczyć wejście do takiego pomieszanie bez zakładania drzwi. No ostatecznie jak nic madrego nie wymysle to trzeba bedzie zalozyc ale to kupa roboty:P Quote
filodendron Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Są bramki (płotki) rozporowe dla dzieci - wyszukasz pod takim hasłem. Tylko jeśli szczeniak bardzo malutki, to być może potrzebny będzie jakiś dodatkowy przeplot między szczeblami. Quote
denti469 Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 wlasnie ogladalam a jak potem ma sie to do psa doroslego nie przeskoczy takiej bramki ? Quote
denti469 Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 hehe nie wrecz przeciwnie w teori powinien byc maly jakis :) pokazalam mezowi powiedzial ze po jego trupie:P beda drzwi jednak zakladane :) Quote
Dogmat Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Zawsze możesz przyzwyczaić psa do klatki. Gdy wychodzicie w domu klatka może być dla psa bezpiecznym schronieniem, w której spokojnie spędza czas. Wtedy nie musicie zakładać drzwi, a pies nie zniszczy nic w domu. Quote
denti469 Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 drzwi jednak zalozylismy poki co :) jak nie zdadza egzaminu myslalam wlasnie o klatce. Niestety moj maz mowi ze psa nie bedzie w klatce trzymac. oczywiscie pokazywalam mu tematu tu na forum,al enie i juz. Ale chyba poczekam jak pies nabroi nie raz :P i maz bedzie sam biegl po ta klatke heheh:) Quote
Dogmat Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Ja też nie jestem zwolennikiem klatki. Raczej traktuje to jako ostateczność. Niby psu nie dzieje się nic złego, ale jednak nie jestem do tego przekonany. W każdym razie, mam nadzieję, że drzwi pomogą :) Quote
denti469 Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 no poki co jak nas nie bedzie to do dyspozycji bedzie maly pokoj kuchnia i przedpokoj jak zacznie rozrabiac to wprowadze klatke :) Quote
wet_CBDNA_pl Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Co do kaltki to chyba większość znas ma podobne zdania,ja osobiscie nigdy nie stosowałem takiego rozwiązania,ponieważ uważam je za bezcelowe. Drzwi jako ta "naturalna przeszkoda" sprawdzą się zdecydowanie lepiej. Quote
denti469 Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 obecnie po takim czasie do szkod moge zaliczyc dziurę w lozku :P ale to nasz wina bo zwisal kawalek materialu heheh :) poza tym mloda jak wychodzimy to spi wiec nie ma zniszczen .Obylo sie poki co bez klatki. Quote
Ryss Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 drzwi jednak zalozylismy poki co :) jak nie zdadza egzaminu myslalam wlasnie o klatce. Niestety moj maz mowi ze psa nie bedzie w klatce trzymac. oczywiscie pokazywalam mu tematu tu na forum,al enie i juz. Specjalnie przywołuję ten wpis sprzed pół roku, by pokazać, że głupie żony potrafią mieć mądrych mężów. I to jest budujące, gdyż mam wrażenie, iż na Dogo klatkomaniaczki to przeważnie panny i panny kwalifikowane, czyli stare panny. Quote
czi_czi Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Specjalnie przywołuję ten wpis sprzed pół roku, by pokazać, że głupie żony potrafią mieć mądrych mężów. I to jest budujące, gdyż mam wrażenie, iż na Dogo klatkomaniaczki to przeważnie panny i panny kwalifikowane, czyli stare panny. "nie wiem ale sie wypowiem" Quote
Ryss Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 "nie wiem ale sie wypowiem" No, tak robisz, śmiecąc po różnych wątkach. Panienko. Quote
czi_czi Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 No, tak robisz, śmiecąc po różnych wątkach. Panienko. ty tak robisz wrzucajac wszedzie swoje pogardliwe, niby-blyskotliwe teksciki zajezdzajace nedznymi wypocinami slabego felietonisty. Dziadygo. Quote
wet_CBDNA_pl Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 I bardzo dobrze,mam nadzieję że również za jakiś czas,klatka nie będzie potrzebna i sunia trochę wydorośleje. Akurat dziura w łóżku to jedna z najmniejszych możliwych szkód:) Quote
Recommended Posts