Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Słyszała bo wyraźnie powiedziałem old english bulldog, także widać ze nie macie pojęcia Quote
Czekunia Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 http://www.zhpr.pl/20.07.2014.html Podejrzewam, że Keyt mówi o tym.. ???? Z ZKwP i FCI nie ma to nic wspólnego, drogi kolego. Quote
Faustus Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Zwycięzca Wystawy: Vee Eight's Nicolas the White King - Buldog staroangielski (Hrancie, Republika Czeska) Najlepsza Para Hodowlana: 1. ESKORD Adrimar Asta, ALICE Bell-Cane - Shih Tzu (Iława) 2. ACE OF HEARTS Akwaforta, FIGA Sailor-Moon - Yorkshire Terrier (RadomMistrzostwo :D Człowieku właśnie udowodniłeś jak nikła jest Twoja wiedza o kynologii. W zasadzie nie bardzo mamy już o czym rozmawiać :) Otóż....tenże niesamowity buldog staroangielski został zwycięzcą wystawy i owszem...Ale z FCI nie miało to NIC WSPÓLNEGO. http://www.wlodowice.pl/aktualnosci/410/1#!prettyPhoto Była to wystawa pod patronatem ZHPR a nie ZKwP który to jest członkiem FCI. 1 Quote
Delph Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 keyt dał się nabrać na stary numer, FCI to nie to samo co F.C.I. Wystarczy trochę poczytać. Smutno czytać ten wątek, bo ogólnie już od dawna kibicuję wszystkim, którzy chcą reaktywować buldogi w starym typie, zdrowe i sprawne. Jednak jak widać musiało to pójść w złym kierunku, naturę ludzką trudno zmienić... 1 Quote
Faustus Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 keyt dał się nabrać na stary numer, FCI to nie to samo co F.C.I. Wystarczy trochę poczytać. Też tak myślałem...ale F.C.I. chyba zmieniło nieco nazwę, czy literki tam poprzestawiało. Tak przynajmniej wynika z ich strony. Ponadto ZHPR (ten od wystaw z old english) jest członkiem UCI a nie F.C.I ;) Hehehe teraz to mu namieszaliśmy :D 1 Quote
Delph Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Dobrze, że wreszcie zmienili skrót, bo było to wprowadzanie ludzi w błąd. Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 A czy ja mówiłem że FCI i ZHPR to to samo? Bo nie przypominam sobi. A ja dzwoniłem do fci i sam powiedziałem że mam old english bulldog z Ekc i ona na to że mam przyjechać z rodowodem i wystawiom FCI I CO ŁYSO WAM :-) Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 i babka powiedziała że wtedy mogę wystawić psa na wystawie międzynamiędzynarodowej co będzie w Szczecinie Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 I na innych wystawach w kraju, bo zagranicą to nie ma problemu Quote
Faustus Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 A czy ja mówiłem że FCI i ZHPR to to samo? Bo nie przypominam sobi. A ja dzwoniłem do fci i sam powiedziałem że mam old english bulldog z Ekc i ona na to że mam przyjechać z rodowodem i wystawiom FCI I CO ŁYSO WAM :-) Keyt :) sorry ale tutaj raczej nikt Ci w to nie uwierzy :) Więc nikomu tu nie łyso :) I jeszcze jedno: rozumiem że dzwoniłeś tutajhttp://www.szczecin.zkwp.pl/oddzialy.php?oddzial=szczecin Zgadza się? Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Tak do oddziału w Szczecinie, jak nie wierzycie ro sami zadzwonicie ja nie muszę niczego udowadniać heh Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Zrobię tak jak babka mi mówiła, bo narazie to będziemy jechać na wystawę w de. Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 To widoczne babka z oddziału się nie zna skoro mówi takie rzeczy :-) Quote
Elf1977 Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Wyglądasz na trola. Niemniej życzę sukcesów "wystawowych". Quote
Delph Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 A kto Ci powiedział, że EKC jest organizacją członkowską FCI? Pierwsze słyszę. Gdyby tak było, mógłbyś psa wystawiać na wystawach FCI jako rasę nieuznaną, ale nie mógłbyś otrzymać żadnego tytułu FCI. Czyli tak dla fanu mógłbyś go tylko pokazać. Temat mnie interesuje i nie chodzi o dogryzanie, po stokroć wolałabym, żeby rasą uznaną był prawdziwy buldog w starym typie niż obecny anglik :( Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Ja uważam że buldog angielski to jest karykatura psa, ale old english bulldog powinien być uznany bo to całkiem sprawny pies. Przynajmniej mój taki jest. Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Ekc nie jest organizacją członków Fci. Ekc zrzesza bulldogi Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 W Pl babka mi powiedziała że wystawia mi Fci Quote
Delph Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 No więc o to mi właśnie chodzi, nie wystawią Ci w FCI, bo EKC nie jest ich organizacją członkowską ani partnerem kontraktowym. A rasa jest nieuznana przez FCI. Możliwe, że babka się nie zna, mają tam niezły burdel czasami :P Dowiedz się lepiej dokładnie i daj znać co tego wyszło. Quote
Guest keyt Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 No tak mi powiedziała przez telefon, podjadę tam z rodowodem i zobaczę co powie na miejscu. Quote
Faustus Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 No tak mi powiedziała przez telefon, podjadę tam z rodowodem i zobaczę co powie na miejscu. Keyt podejdź osobiście i zapytaj. Ja wiem co usłyszysz, ale przekonaj się sam. Jest dokładnie jak Delph napisała. Quote
cavecanem Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Przepraszam, ale ty jestes z pania z oddzialu spokrewniony? To matka ktoregos z twoich rodzicow? Bo nic tylko "babka powiedziala". Quote
Recommended Posts