Anka K Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Strasznie napaliłam się na tą szczotkę Multitalent na Facebooku była reklama ale jest droga 59 zł i nie wiem czy w ciemno kupować, na filmie sprawuje się rewelacyjnie. Ktoś ma, używa? http://youtu.be/-S1FQGrj7sU Quote
Yoko93 Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Multitalent to najlepszy wynalazek do pozbywania sie siersci zarowno kociej jak i psiej. W moim domu mieszkaja dwa koty i trzy psy, w okresie linienia problem siersci w domu narasta... Ubrania, lozka, podloga, nawet w lodowce potrafi sie znalezc. Poza preparatami jakie Nasze zwierzeta dostaja na siersc, oraz wyczesywaniem ich samych, szukalam czegos co pomoze usunac siersc z odziezy, wypoczynkow itp. Zainwestowalam w szczotke multitalent i z czystym sumieniem polecam go kazdemu, szczegolnie teraz w okresie wiosennym kiedy wypadanie siersci jest wzmozone. Quote
denti469 Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 a to nie zwykla silikonowa koncowka lub cos:)? ew gumowa Quote
iwonaw90 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 a polecacie jakies dobre szczotki do wyczesywania siersci labradorom...cos takiego delikatnego, bo moj psiak nie przepada za czesaniem :) Quote
Justyna_Wr Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Kurczę, będę musiała chyba wypróbować. Ostatnio czyściłam dywan z sierści psiura i była to najbardziej syzyfowa praca, jaka wykonywałam. Dla powagi sytuacji zaznaczam - dywan kremowy, psiur czarny. Próbowałam taką rolką do ściągania sierści z ubrań, ale musiałabym mieć tego chyba cały worek, żeby pozbyć się wszystkiego...Wczoraj kupiłam taką szczotkę do szorowania, można ją przymocować do kija - ma twarde, krótkie włosie - spróbuję jutro. Quote
Erica Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Zwykły gumowy ściągacz do szyb - świetnie zbera sierść z dywanów ( no i nie kosztuje majątku). :) Quote
Anka K Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Pokusiłam się na tą szczotkę i powiem Wam rewelacja! Miałam rolki, i takie czerwone rękawice do sczesywania i nic nie dawało rady... Zauważyłam tylko, że szczotką należy czesać delikatnie bo jak to się robi mocno to efekt jest mniejszy. Mam zmiotkę i szufelkę w komplecie. Jakość niesamowita, ruchoma rączka w obu można ustawić jak komu wygodniej. Polecam. Quote
wet_CBDNA_pl Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Gumowy ściągacz do szyb u nas kompletnie się nie sprawdził,odrdzam w szczególności jeżeli mamy do czynienia z psami z długą sierścią. Co innego wspomniana szczotka,ta jest naprawdę fajna i do kwoty 60zł spokojnie można się o nią pokusić. Quote
cockermanka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 iwonaw90 Czy Ty wogóle czytasz czego dotyczy temat? Quote
Cockermaniaczka Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ja mam z biedronki taka gumowa,byly na jesieni dostepne :) Swietnie zbiera wszystkie klaczki :) Quote
Ares_biz_pl Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 U nas też w praktye wyszło to bardzo fajnie i myślę,że taka szczotka sprawdzi się zarówno jeżeli mamy w domu Yorka jak i owczarka niemieckiego,zdecydowanie ułatwia codzienne sprzątanie i co ważne- nie jest droga. Quote
feluska997 Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 W Tesco kupiłam za paręnaście złotych gumową szczotkę na kiju. Do gładkich powierzchni (panele, płytki) rewelacja, do dywanów odkręcam kij i jadę ręcznie. Jest dłuższa od tej z filmiku, toteż robota idzie szybciej :) Do czyszczenia legowisk używam małych, gumowych szczotek nakładanych na dłoń. W pierwszym lepszym "chińczyku" za 5 zł. Dobrze sprawdzają się też lateksowe rękawiczki. Nie ma sensu wydawać kilkudziesięciu złotych tylko dlatego, że sprzęt jest dobrze rozreklamowany w mediach... Quote
Anka K Posted July 22, 2015 Author Posted July 22, 2015 No właśnie ja widzę różnicę między tymi chińczykami za 5 zł a tą szczotką. Poleciłam ją już kilku osobom i też są zadowolone. To co ściąga gumowa rękawiczka czy szczotka od chińczyka nie ma porównania z tym co można zrobić tym. Już teraz to wiem bo sprawdziłam na własnej skórze. Quote
dcz Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Turbo szczotka do odkurzacza czyni cuda, przy goldenie się sprawdza :) Quote
Anka K Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Mam zelmera i turbo i elektro szczotkę a potem jeszcze dywan doczyszczam multiszczotką i wtedy mogę powiedzieć, że jest ok. Jeszcze cała masa kłaków się sczesuje. Quote
dcz Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Mam zelmera i turbo i elektro szczotkę a potem jeszcze dywan doczyszczam multiszczotką i wtedy mogę powiedzieć, że jest ok. Jeszcze cała masa kłaków się sczesuje. Anka K, na dywanie zawsze leży koc jeden lub dwa zależy od wielkości dywanu, łatwiej wytrzepać i uprać koc niż dywan. trochę dziwią się wchodzące osoby, koce, porozrzucane zabawki wygląda jak dziecięcy pokoik, a to psisko tam urzęduje ;) U mnie zelmer i turboszczota i codzienne trzepanie kocyków i kudły w miarę pod kontrolą Quote
motylek1007 Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 u mnie turboszczotka NIC nie daje. Koce na dywanie odpadają ;0 Quote
mateo333 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 O 22.07.2015o22:46, feluska997 napisał: W Tesco kupiłam za paręnaście złotych gumową szczotkę na kiju. Do gładkich powierzchni (panele, płytki) rewelacja, do dywanów odkręcam kij i jadę ręcznie. Jest dłuższa od tej z filmiku, toteż robota idzie szybciej :) Do czyszczenia legowisk używam małych, gumowych szczotek nakładanych na dłoń. W pierwszym lepszym "chińczyku" za 5 zł. Dobrze sprawdzają się też lateksowe rękawiczki. Nie ma sensu wydawać kilkudziesięciu złotych tylko dlatego, że sprzęt jest dobrze rozreklamowany w mediach... faktycznie gumowe szczoteczki na kiju świetnie się sprawdzają przy gładkich powierzchniach, kiedyś sporo problemów przysparzało mi zbieranie sierści w aucie, w tym przypadku sprawdziły się rękawiczki lateksowe skamex, co do czyszczenia legowiska to jeszcze testuję kilka rozwiązań i na pewno sprawdzę te gumowe rękawiczki nakładane na dłoń Quote
Kocurkotka Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 ja właśnie kupiłam taką - jak da mnie perpetum mobile :D świetnie czyści mi tapicerkę dywan..... spodnie :D Quote
Ares_biz_pl Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 A można wiedzieć gdzie została kupiona? Szukam czegoś podobnego, bo starsza szczotka jest już mocno zużyta i nie zbiera sierści,zakres cenowy aż takiego znaczenia nie ma,bo też szczotki nie są drogie:) Czekam na informację. Quote
R M Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 Witam Mieszkam w Danii i tutaj niedawno natknałem sie na nowy produkt, ktory bardzo dobrze sie sprawdza, jezeli wierzyc postom na ich dunskim facebooku . Jest to dunski wynalazek ale z ciekawosci sprawdzilem czy jest dystrybutor w Polsce i okazuje sie ze jest: www.futrossawka.pl Chyba kupię i sprawdzę bo na filmie dzila fajnie... Dam znac jak wyprobuje jak to dziala. Quote
Paweł963 Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Mam taką szczotkę i w praktyce sprawdza się świetnie. Polecam. Quote
Recommended Posts