Dogmat Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Witam. Chciałbym wam przedstawić zabawkę, którą wykonałem własnoręcznie. Mój pies ma tendencje do niszczenia zabawek. Takie sklepowe, pomimo, że często pisze na nich, że są bardzo wytrzymałe, mają żywotność od 5-20 minut, po czym zabawka przestaje być zdatna do czegokolwiek. W związku z tym sam zrobiłem zabawkę, która "żyje" już 4 dni i nie ma większych uszkodzeń. Jest to kółko, splecione tak jak np. szarpaki polarowe, a materiał, z którego jest wykonane to: taśma spinająca poliestrowa. Jest ona dosyć miękka, więc pies może się w nią wgryźć, a jednocześnie wytrzymała na tyle, że ciężko ją uszkodzić. Dlatego jeśli ktoś ma destrukcyjnego psa, polecam wykonanie takiej zabawki :) [attachment=10526:IMG_8267.JPG] Quote
Basia1201 Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Bardzo fajnie się prezentuje :) moje też lubią rozwalać zabawki, ostatnio zamówiłam jutową grubą linę na allegro, nie wyszło drogo bo coś koło 12 zł plus przesyłka i się sprawdza, tylko końce musiałam zabezpieczyć by się nie rozplatały, na jakiś czas myślę że wytrzyma :) Quote
dogina Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Moja Xenia to ma talent to niszczenia zabawek. Najdłużej to wytrzymał gryzak z mocnego sznura http://najtanszy.eu/produkty-produkt:pleciony-gryzak-dla-psa-z-mocnego-sznura-log.html . Już na 3 taką zabawkę. Inne bardziej wymyśle to wytrzymywały najwyżej 3-4 dni :p Quote
REVOLUTION Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Dogmat, fajnie wygląda, jak super spleciona, ile czasu Tobie to zajęło? Quote
piotrekwatach Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 To właśnie w Pet Station jest fajny gryzak, nazywa się plecione piłka petface. Moim zdaniem to fajna sprawa, bo piłka jest kolorowa i ma nieregularny kształt, co pieskowi sprawia przyjemność. Quote
pan_i_jego_pies Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 Polecam http://torgas.pl/ - praktycznie nie do zajechania. :) Quote
Latistate Posted December 28, 2018 Posted December 28, 2018 Dnia 12.03.2015 o 12:31, Basia1201 napisał: Bardzo fajnie się prezentuje :) moje też lubią rozwalać zabawki, ostatnio zamówiłam jutową grubą linę na allegro, nie wyszło drogo bo coś koło 12 zł plus przesyłka i się sprawdza, tylko końce musiałam zabezpieczyć by się nie rozplatały, na jakiś czas myślę że wytrzyma :) Czy zamiast liny jutowej można użyć takiej liny sizalowej ? Chyba będzie bezpieczne bo też naturalne 'tworzywo' :) Quote
JoSzkaN Posted July 14, 2021 Posted July 14, 2021 A myślałam że tylko ja mam killera zabawek :D mojemu psinie od jakiegoś czasu zaczęłam kupować kości, ale gdy był w domu to strasznie brudził. Więc znalazłam alternatywę, suszone kości. Dla mnie i Labiego to rewelacja, psina zadowolona a pilnuje gnata to nawet jak jest porządnie wymemlany nie muszę zbierać resztek bo są u niego na poduszce. Najlepsze suszone są na https://krainaradolin.pl/ . Labi i ja polecamy :) Quote
Recommended Posts