Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 W dniu 13.06.2015 odbędzie I Europejska Wystawa Adopcyjnych Dogów i Psów w Typie Doga organizowana przez Stowarzyszenie Dogi Adopcje, na którą mamy przyjemność zaprosić tych z Państwa, którzy mają adopcyjne dogi i psy w typie doga. Nie ma znaczenia, przy pomocy której organizacji adoptowaliście Państwo swego podopiecznego.Wystawa ma na celu: – propagowanie idei adopcji psów – „Adopcyjny w niczym nie ustępuje kupionemu”; – integrację środowiska osób adoptujących psy, zajmujących się adopcjami i propagujących adopcje; – dobrą wspólną zabawę i możliwość zaprezentowania naszych pupili.W programie wystawy: – 8.00 – 9.45 – przyjmowanie psów na wystawę,– godz. 10.00 – 13.00 – ocena psów, oddzielnie suczek, oddzielnie piesków, każdy pies i sunia będą ocenianie pojedynczo prezentując się w ringu, – 13.00 – 14.00 – parada dogów, „czas dla fotoreporterów”, – 14.00 – 15.00 – przerwa, – 15.00 – dopóki damy radę – grill.Klasy, w jakich można zgłaszać psy: I. Do roku II. Od 1 roku do 2 lat III. Od 2 lat do 4 lat IV. Od 4 lat do 6 lat V. Od 6 lat do 8 lat VI. Powyżej 8 lat VII. Para niehodowlanaNa wystawie można zdobyć następujące tytuły: 1. Najmilszy pies/ suka wystawy 2. Najmłodszy pies/ suka wystawy 3. Najstarszy pies/ suka wystawy 4. Najdostojniejszy pies/ suka wystawy 5. Najweselszy pies/ suka wystawy 6. Najcałuśniejszy pies/ suka wystawy 7. Najwdzięczniejszy pies/ suka wystawy 8. Najpsotniejszy pies/ suka wystawy 9. Najurokliwszy pies/suka wystawy 10. Najsłodszy pies/ suka wystawy 11. Najbardziej kontaktowy pies/ suka wystawy 12. Najpoważniejszy pies/ suka wystawy 13. Najsympatyczniejszy pies/ suka wystawy 14. Najbardziej gadatliwy pies/ suka wystawy 15. Najsubtelniejszy pies/ suka wystawy W konkurencji par niehodowlanych: 1. Najsłodsza para 2. Najdostojniejsza para 3. Najweselsza para 4. Najbardziej rozbrykana para 5. Najcałuśniejsza para Każdy z uczestniczących psów otrzyma pamiątkową rozetę, medal i upominek. Sędziowie: Psy – Gabriela Kubalska-Marczak Suki – Greta Rogoz Kartę zgłoszenia można pobrać ze strony Stowarzyszenia Dogi Adopcje:http://www.dogi-adopcje.pl/ , wypełnić i odesłać na mail: aa_chrzanowska@poczta.onet.pl lub na ten sam e-mail zwrócić się z prośbą o jej przysłanie.Obecność Państwa pupila na tej wystawie jest bardzo ważna! Państwo daliście swemu psu Dom, Miłość, Poczucie Bezpieczeństwa, ale nadal jest wiele potrzebujących pomocy dogów i psów w typie doga. Biorąc udział w tej wystawie bardzo konkretnie pomożecie tym, które obecnie potrzebują i w przyszłości będą potrzebować tego, co Państwo daliście swoim Podopiecznym. 7 Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Opłaty: Wpisowe za: – 1 psa – 50,00 zł, – za każdego następnego – 40,00 zł – psy w klasie I (do ukończenia roku) – 20,00 zł – psy w klasie VI (powyżej 8 lat) – bezpłatnie Opłata dla osób chcących wziąć udział w grillu – 40,00 zł. Na grillu będą serwowane m.in. potrawy regionalne: kiszka ziemniaczana, podlaski bigos z młodej kapusty i inne. Termin przyjmowania zgłoszeń - 25.05.15 Termin przyjmowania opłat - 31.05.15 Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Wystawa odbędzie się 13.06.2015 roku, w miejscowości Wasilków, 5 km od Białegostoku, w ośrodku „Nad Zalewem”, w którym można też przenocować z psem. Kontakt do ośrodka: 16-010 Wasilków ul. Białostocka 94 tel. 85 718 52 40 e-mail: [email protected] Ceny za nocleg z psem: – pokój jednoosobowy – 50,00 zł, – pokój dwuosobowy – 75,00 zł, – pokój trzyosobowy – 110,00 zł, W ośrodku jest restauracja, która słynie z kuchni regionalnej, gdzie w atrakcyjnej cenie można zjeść śniadanie, obiad czy kolację. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Patronat medialny:Patronat medialny nad naszą wystawą zgodził się objąć miesięcznik "Przyjaciel Pies".https://www.facebook.com/miesiecznikPrzyjacielPies?fref=ts Sponsorzy: Alsa - karmy z natury - upominki i bony rabatowe na zakupy: www.alsa-swiatpsow.pl Przyjaciel Pies - zestawy film i gadżety ze Scooby Doo https://www.facebook.com/miesiecznikPrzyjacielPies?fref=ts Opium i Peper - fundują gadżety-niespodzianki! Marta Mencel - autorskie Portrety Doga - rysunki Hodowla De Miranko - podkładki pod mysz z logo SDA dla każdego uczestnika wystawy Sklep Martis - komplety - obróżka i smyczka dla najsubtelniejszego psa i suni wystawy: https://www.facebook.com/martis.sklep?fref=ts Centrum Kształcenia i Usług "Bezpieczna Praca" Danuta Plewka - dyplomy dla każdego uczestnika wystawyDaniel Plewka - dodatkowa oprawa fotograficzna Pan Krzysztof Sawicki sponsoruje nagrody dla: Najmilszy pies/ suka wystawy Najdostojniejszy pies/ suka wystawy Najweselszy pies/ suka wystawy Najcałuśniejszy pies/ suka wystawy Najwdzięczniejszy pies/ suka wystawy Najpsotniejszy pies/ suka wystawy Najurokliwszy pies/suka wystawy Hotel Namibo funduje nagrody dla Najmłodszego psa i suni wystawy Najstarszego psa i suni wystawy - eleganckie komplety obróżka i smyczka, zapraszamy na profil sponsora: https://www.facebook.com/HotelDlaPsowNamibo?fref=ts Pani Urszula Stufińska i Pani Bożena Bąk - medale dla każdego uczestnika wystawy GDphotography - zapewnia obsługę fotograficzną, każdy uczestnik otrzyma pamiątkowe zdjęcie i filmik z wystawy, zapraszamy na profil sponsora:https://www.facebook.com/pages/Great-Danes-Photography-wwwGDphotoprvpl/112967362113301 Firma Ars Scripti-2 - funduje opłatę terenu, na którym odbędzie się wystawa oraz ozdobnych rozetek dla każdego uczestnika wystawy: Aneta Kułak i Małgosia Gołko - uszyją najpiękniejsze rozetki dla naszych zwycięzców 2 Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Zgłoszone:Suki: kl. I - Honoratka, pręgowana kl. II. kl. III. - Dora, czarnakl. IV - Ala, arlekinka - Kropcia, arlekinka - Safira, czarna kl. V - Sabina, arlekinka - Alfa-Alfama, czarna kl. VI Psy: kl. I kl. II. - Larguś, błękitny - Leoś, czarny kl. III. - Gutuś, czarny - Caramon-Ramzes, płaszczowy - Cormac, płaszczowy - Gaston, pręgowany - Hugo, płaszczowy kl. IV - Szifer, żółty - Borys, czarny - Wiktor, czarny - Impuls, płaszczowy kl. V - Rafi, merle kl. VI 1 Quote
Maryna Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 My się zgłaszamy z Gutkiem,później wypełnię papier Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 My się zgłaszamy z Gutkiem,później wypełnię papier Wyślę Ci papiery do wypełnienia. Papiery są potrzebne, żeby prawidłowo wypełnić kartę oceny psa :) Quote
Nufka Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 My z Borysem oczywiście też się zgłosimy, ale na razie nie możemy pobrać karty zgłoszeniowej Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 My z Borysem oczywiście też się zgłosimy, ale na razie nie możemy pobrać karty zgłoszeniowej Iwonko! Jutro Ci wyślę pocztą :) Quote
Maryna Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Wyślę Ci papiery do wypełnienia. Papiery są potrzebne, żeby prawidłowo wypełnić kartę oceny psa :) Dzięki:) Alla,mogę zabrać ze sobą Beatkę?? a jak z rezerwacją domku?? byśmy wzięły dwójkę Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Dzięki:) Alla,mogę zabrać ze sobą Beatkę?? a jak z rezerwacją domku?? byśmy wzięły dwójkę Oczywiście, że możesz, a rezerwację najlepiej zrobić osobiście: Kontakt do ośrodka: 16-010 Wasilków ul. Białostocka 94 tel. 85 718 52 40 e-mail: [email protected] Quote
_Dunaj_ Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 To ja się z Leosiem i Cormaciem zgłaszam, nie wiem czy ta je czy one mnie wystawią, ale co tam, karte jak będzie do pobrania wypełnię :) Napisałm juz do Kasi W i Kasi G że chłopaki debiut wystawowy będą miały, a najbardziej cieszy mnie że mamy szanse spotakać Cormisiowego brata :) i oczywiście juz się cieszę że znowu sie spotkamy :) ale Ramzesa wymieniałam pierwszego bo to w końcu więzy krwi :) Quote
Alla Chrzanowska Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Mamy nowego sponsora: GDphotography - zapewnia obsługę fotograficzną, każdy uczestnik otrzyma pamiątkowe zdjęcie i filmik z wystawy. 1 Quote
Gusiaczek Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Piękny pomysł, zapowiada się wspaniale, powodzenia :) 1 Quote
wiol Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 zapiszę sobie stronkę, marzę o tym żeby się z Wami spotkać, ale to tak daleko........ Quote
Alla Chrzanowska Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Część zaproszeń wysłana, reszta pójdzie w poniedziałek :) Quote
Nufka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Allu, zarezerwowałam pokój, mam nadzieję,że na pewno można z psem Quote
Alla Chrzanowska Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Allu, zarezerwowałam pokój, mam nadzieję,że na pewno można z psem Mam nadzieję, że powiedziałaś, że na wystawę 13.06? Jutro się upewnię, bo właśnie prowadzę kurs w tym ośrodku :) W zasadzie na pewno można, ale ośrodek ma tzw. budynek C, gdzie są najdroższe i dość ekskluzywne pokoje, tam też można z psem, ale za dopłatą. Natomiast w budynku B - bez dopłaty za psa :) Quote
Alla Chrzanowska Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 Dwie Autorki wydawnictwa Ars Scripti-2 Pani Urszula Stufińska Autorka "Świętej od dżdżownic" i Pani Barbara Bąk Autorka "Wiedźmy w biznesie" postanowiły za sponsorować medale dla każdego uczestnika naszej wystawy. :) Dziękujemy!!! 1 Quote
_Dunaj_ Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Dostałam dzis Allus zaproszenie i kartę zgłoszenia, dziekuje bardzo, miło mi, ale ja czułam sie zaproszona od początku :) 1 Quote
_Dunaj_ Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 A właściwie onieważ organizuje to SDA, to czuje także odpowiedzialna w części i jak nic nie pokrzyzuje planów, to rzyajde wcześniej żeby pomóc, a jeśli mogę coś zrobić na odległość to daj znać Allu, może nie wiem wyslac informacje do jakiejs prasy ogolnej albo psiej Quote
Alla Chrzanowska Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 A właściwie onieważ organizuje to SDA, to czuje także odpowiedzialna w części i jak nic nie pokrzyzuje planów, to rzyajde wcześniej żeby pomóc, a jeśli mogę coś zrobić na odległość to daj znać Allu, może nie wiem wyslac informacje do jakiejs prasy ogolnej albo psiej Na pewno skorzystam z oferty w marcu, jak będę wysyłać wieści do mediów. Dziękuję Ci Danusiu! Quote
Alla Chrzanowska Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Drodzy DogomaniacyOprócz wystawy w realu, 02. marca ruszy wystawa wirtualna!!!Czyli na tym wątku będą zamieszczane zdjęcia uczestników wystawy, a Państwo będziecie mogli wybrać MISS i MISTER Dogomanii I Europejskiej Wystawy Adopcyjnych Dogów i Psów w Typie Doga. Głosowanie będzie odbywać się prosto - przez "polubienie" postu ze zdjęciem danego psa. "Polubiać" można będzie 1 chłopca (samca) i 1 dziewczynkę (sunię). Zwycięzcy na wystawie w realu odbiorą nagrody, a co nimi będzie - poinformuję 01 marca (zależy, co "wyduszę" ze sponsorów ) :) 1 Quote
Maryna Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Mam nadzieję,że wystawca/ja/ będzie wycięty;) Tak się zastanawiam,czy nie przyjechać dzień wcześniej,nie będzie mi się chciało gnac bladym świtem Quote
Alla Chrzanowska Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Nie głosujemy na wystawcę, więc ich nie będę podawać. Podam płeć psa, imię, wiek, umaszczenie. Quote
Recommended Posts