Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
W dniu 13.06.2015 odbędzie I Europejska Wystawa Adopcyjnych Dogów i Psów w Typie Doga organizowana przez Stowarzyszenie Dogi Adopcje, na którą mamy przyjemność zaprosić tych z Państwa, którzy mają adopcyjne dogi i psy w typie doga. Nie ma znaczenia, przy pomocy której organizacji adoptowaliście Państwo swego podopiecznego.

Wystawa ma na celu:
– propagowanie idei adopcji psów – „Adopcyjny w niczym nie ustępuje kupionemu”;
– integrację środowiska osób adoptujących psy, zajmujących się adopcjami i propagujących adopcje;
– dobrą wspólną zabawę i możliwość zaprezentowania naszych pupili.

W programie wystawy:
– 8.00 – 9.45 – przyjmowanie psów na wystawę,
– godz. 10.00 – 13.00 – ocena psów, oddzielnie suczek, oddzielnie piesków, każdy pies i sunia będą ocenianie pojedynczo prezentując się w ringu,
– 13.00 – 14.00 – parada dogów, „czas dla fotoreporterów”,
– 14.00 – 15.00 – przerwa,
– 15.00 – dopóki damy radę – grill.

Klasy, w jakich można zgłaszać psy:
I. Do roku
II. Od 1 roku do 2 lat
III. Od 2 lat do 4 lat
IV. Od 4 lat do 6 lat
V. Od 6 lat do 8 lat
VI. Powyżej 8 lat
VII. Para niehodowlana

Na wystawie można zdobyć następujące tytuły:
1. Najmilszy pies/ suka wystawy
2. Najmłodszy pies/ suka wystawy
3. Najstarszy pies/ suka wystawy
4. Najdostojniejszy pies/ suka wystawy
5. Najweselszy pies/ suka wystawy
6. Najcałuśniejszy pies/ suka wystawy
7. Najwdzięczniejszy pies/ suka wystawy
8. Najpsotniejszy pies/ suka wystawy
9. Najurokliwszy pies/suka wystawy
10. Najsłodszy pies/ suka wystawy
11. Najbardziej kontaktowy pies/ suka wystawy
12. Najpoważniejszy pies/ suka wystawy
13. Najsympatyczniejszy pies/ suka wystawy
14. Najbardziej gadatliwy pies/ suka wystawy
15. Najsubtelniejszy pies/ suka wystawy

W konkurencji par niehodowlanych:

1. Najsłodsza para
2. Najdostojniejsza para
3. Najweselsza para
4. Najbardziej rozbrykana para
5. Najcałuśniejsza para

Każdy z uczestniczących psów otrzyma pamiątkową rozetę, medal i upominek. 

Sędziowie:
Psy – Gabriela Kubalska-Marczak
Suki – Greta Rogoz

Kartę zgłoszenia można pobrać ze strony Stowarzyszenia Dogi Adopcje:http://www.dogi-adopcje.pl/ , wypełnić i odesłać na mail: aa_chrzanowska@poczta.onet.pl
lub na ten sam e-mail zwrócić się z prośbą o jej przysłanie.

Obecność Państwa pupila na tej wystawie jest bardzo ważna! Państwo daliście swemu psu Dom, Miłość, Poczucie Bezpieczeństwa, ale nadal jest wiele potrzebujących pomocy dogów i psów w typie doga. Biorąc udział w tej wystawie bardzo konkretnie pomożecie tym, które obecnie potrzebują i w przyszłości będą potrzebować tego, co Państwo daliście swoim Podopiecznym.

• Upvote 7
Posted

Opłaty:
Wpisowe za:
– 1 psa – 50,00 zł,
– za każdego następnego – 40,00 zł
– psy w klasie I (do ukończenia roku) – 20,00 zł
– psy w klasie VI (powyżej 8 lat) – bezpłatnie
Opłata dla osób chcących wziąć udział w grillu – 40,00 zł. Na grillu będą serwowane m.in. potrawy regionalne: kiszka ziemniaczana, podlaski bigos z młodej kapusty i inne.

Termin przyjmowania zgłoszeń - 25.05.15
Termin przyjmowania opłat - 31.05
.15

Posted

Wystawa odbędzie się 13.06.2015 roku, w miejscowości Wasilków, 5 km od Białegostoku, w ośrodku „Nad Zalewem”, w którym można też przenocować z psem.

Kontakt do ośrodka:

16-010 Wasilków

ul. Białostocka 94
tel. 85 718 52 40
e-mail: [email protected]

Ceny za nocleg z psem:

– pokój jednoosobowy – 50,00 zł,

– pokój dwuosobowy – 75,00 zł,

– pokój trzyosobowy – 110,00 zł,

W ośrodku jest restauracja, która słynie z kuchni regionalnej, gdzie w atrakcyjnej cenie można zjeść śniadanie, obiad czy kolację.

Posted

Patronat medialny:
Patronat medialny nad naszą wystawą zgodził się objąć miesięcznik "Przyjaciel Pies".
https://www.facebook.com/miesiecznikPrzyjacielPies?fref=ts

1489073_10153235762774809_48750615173714

Sponsorzy:

Alsa - karmy z natury - upominki i bony rabatowe na zakupy: www.alsa-swiatpsow.pl

Przyjaciel Pies - zestawy film i gadżety ze Scooby Doo 
https://www.facebook.com/miesiecznikPrzyjacielPies?fref=ts

Opium i Peper - fundują gadżety-niespodzianki!

Marta Mencel - autorskie Portrety Doga - rysunki

Hodowla De Miranko - podkładki pod mysz z logo SDA dla każdego uczestnika wystawy

Sklep Martis - komplety - obróżka i smyczka dla najsubtelniejszego psa i suni wystawy: https://www.facebook.com/martis.sklep?fref=ts

Centrum Kształcenia i Usług "Bezpieczna Praca" Danuta Plewka - dyplomy dla każdego uczestnika wystawy
Daniel Plewka - dodatkowa oprawa fotograficzna

Pan Krzysztof Sawicki sponsoruje nagrody dla:

Najmilszy pies/ suka wystawy

Najdostojniejszy pies/ suka wystawy

Najweselszy pies/ suka wystawy

Najcałuśniejszy pies/ suka wystawy

Najwdzięczniejszy pies/ suka wystawy

Najpsotniejszy pies/ suka wystawy

Najurokliwszy pies/suka wystawy

Hotel Namibo funduje nagrody dla

Najmłodszego psa i suni wystawy

Najstarszego psa i suni wystawy - eleganckie komplety obróżka i smyczka, zapraszamy na profil sponsora: https://www.facebook.com/HotelDlaPsowNamibo?fref=ts
Pani Urszula Stufińska i Pani Bożena Bąk - medale dla każdego uczestnika wystawy

GDphotography - zapewnia obsługę fotograficzną, każdy uczestnik otrzyma pamiątkowe zdjęcie i filmik z wystawy, zapraszamy na profil sponsora:https://www.facebook.com/pages/Great-Danes-Photography-wwwGDphotoprvpl/112967362113301

Firma Ars Scripti-2 - funduje opłatę terenu, na którym odbędzie się wystawa oraz ozdobnych rozetek dla każdego uczestnika wystawy:

Aneta Kułak i Małgosia Gołko - uszyją najpiękniejsze rozetki dla naszych zwycięzców

• Upvote 2
Posted

Zgłoszone:
Suki:
kl. I

- Honoratka, pręgowana
kl. II.
kl. III.

- Dora, czarna
kl. IV
- Ala, arlekinka

- Kropcia, arlekinka

- Safira, czarna
kl. V
- Sabina, arlekinka

- Alfa-Alfama, czarna
kl. VI

Psy:
kl. I
kl. II.

- Larguś, błękitny

- Leoś, czarny
kl. III.

- Gutuś, czarny

- Caramon-Ramzes, płaszczowy

- Cormac, płaszczowy

- Gaston, pręgowany

- Hugo, płaszczowy
kl. IV

- Szifer, żółty

- Borys, czarny

- Wiktor, czarny

- Impuls, płaszczowy

kl. V

- Rafi, merle
kl. VI

• Upvote 1
Posted

Wyślę Ci papiery do wypełnienia. Papiery są potrzebne, żeby prawidłowo wypełnić kartę oceny psa :)

Dzięki:)

Alla,mogę zabrać ze sobą Beatkę??

a jak z rezerwacją domku?? byśmy wzięły dwójkę

Posted

To ja się z Leosiem i Cormaciem zgłaszam, nie wiem czy ta je czy one mnie wystawią, ale co tam, karte jak będzie do pobrania wypełnię :) Napisałm juz do Kasi W i Kasi G że chłopaki debiut wystawowy będą miały, a najbardziej cieszy mnie że mamy szanse spotakać Cormisiowego brata :) i oczywiście juz się cieszę że znowu sie spotkamy :) ale Ramzesa wymieniałam pierwszego bo to w końcu więzy krwi :)

Posted

Allu, zarezerwowałam pokój, mam nadzieję,że na pewno można z psem

Mam nadzieję, że powiedziałaś, że na wystawę 13.06? Jutro się upewnię, bo właśnie prowadzę kurs w tym ośrodku :) W zasadzie na pewno można, ale ośrodek ma tzw. budynek C, gdzie są najdroższe i dość ekskluzywne pokoje, tam też można z psem, ale za dopłatą. Natomiast w budynku B - bez dopłaty za psa :)

Posted

Dwie Autorki wydawnictwa Ars Scripti-2 Pani Urszula Stufińska Autorka "Świętej od dżdżownic" i Pani Barbara Bąk Autorka "Wiedźmy w biznesie" postanowiły za sponsorować medale dla każdego uczestnika naszej wystawy. :) Dziękujemy!!!

• Upvote 1
Posted

A właściwie onieważ organizuje to SDA, to czuje także odpowiedzialna w części i jak nic nie pokrzyzuje planów, to rzyajde wcześniej żeby pomóc, a jeśli mogę coś zrobić na odległość to daj znać Allu, może nie wiem wyslac informacje do jakiejs prasy ogolnej albo psiej

Posted

A właściwie onieważ organizuje to SDA, to czuje także odpowiedzialna w części i jak nic nie pokrzyzuje planów, to rzyajde wcześniej żeby pomóc, a jeśli mogę coś zrobić na odległość to daj znać Allu, może nie wiem wyslac informacje do jakiejs prasy ogolnej albo psiej

Na pewno skorzystam z oferty w marcu, jak będę wysyłać wieści do mediów. Dziękuję Ci Danusiu!

Posted

Drodzy Dogomaniacy
Oprócz wystawy w realu, 02. marca ruszy wystawa wirtualna!!!
Czyli na tym wątku będą zamieszczane zdjęcia uczestników wystawy, a Państwo będziecie mogli wybrać MISS i MISTER Dogomanii I Europejskiej Wystawy Adopcyjnych Dogów i Psów w Typie Doga. Głosowanie będzie odbywać się prosto - przez "polubienie" postu ze zdjęciem danego psa. "Polubiać" można będzie 1 chłopca (samca) i 1 dziewczynkę (sunię). Zwycięzcy na wystawie w realu odbiorą nagrody, a co nimi będzie - poinformuję 01 marca (zależy, co "wyduszę" ze sponsorów ) :)

• Upvote 1