BlackSheWolf Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Witam Czy ktoś z Was leczył psiaka z taką chorobą ? Mój niestety cierpi na nią od 2 miesięcy. Chętnie porozmawiam z kimś kto coś wie na temat tej choroby albo leczył psiaka. Quote
BlackSheWolf Posted March 19, 2015 Author Posted March 19, 2015 podnoszę. Nie miał nikt psiaka z tą chorobą albo chociaż podobną ? bo my już walczymy od pół roku :( aktualnie dzisiaj zaczął dostawać maść Optimmune. Wcześniej był maxitrol, gentamicin, antybiotyki, sterydy. Reagował na nie idealnie, ale tylko po zaprzestaniu leczenia - wszystko wracało. Tak było: Tak jest dziś. Quote
gryf80 Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 może warto stosowac tę cyklosporyne cały czas Quote
BlackSheWolf Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 niestety jest to dość droga maść, psiak ma dopiero 1,5 roku. Nie stać mnie na to by kupować ją co miesiąc :( szukam jakiegoś innego sposobu. Quote
gryf80 Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 może poproś weta o receptę na krople robione w aptece z cyklosporyną Quote
BlackSheWolf Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 rozmawiałam własnie o tym. Tylko, że on ma smarowane powieki. Krople niestety idą do oka :( Quote
gryf80 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 to moze farmaceuci potrafia"ukręcic" w maści.tzreba byłoby zadzwonic i spytac do takiej apteki co wykonuja leki robione Quote
BlackSheWolf Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 popytam, dzięki :) a najgorsze, że to nie znika zupełnie. Już nie wiem co robić, do kogo się udać :( czuje się bezradna... Quote
gryf80 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 może byc to choroba o podlozu autoimmunologicznym-czyli walczysz do końca życia psa Quote
BlackSheWolf Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 ale jest możliwość że jak bierze antybiotyk to wszystko jest pięknie? Ogólnie wszystko jest dziwne. Lis ma dopiero 1,5 roku, a już przeszedł grzybicę uszu, zapalenie oskrzeli, zapalenie stawów w tylnich łapkach. I ciągle coś... Ma też ubytki w zębach. Po prostu mu nie wyrosły. Jeszcze dziś wyczułam mu gulkę pod skórą. Quote
BlackSheWolf Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 tak własnie się nad tym zastanawiam. Ale ostatni zastrzyk miał 3 tygodnie temu. Mam nadzieję, ze to zniknie. Konsultowałam się internetowo z panią weterynarz, ona upiera się, że to ropne, młodzieńcze zapalenie powiek. Nie mogę znaleźć dobrego weterynarza w okolicy :( Quote
Recommended Posts