Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak naprawdę piesków wymagających natychmiastowej pomocy jest 6, ale 3 z nich to samce i łatwiej będzie im pomóc....

ale te biedy..... :(

Pierwszą z potrzebujących pomocy jest maleńka sunieczka - panicznie bojąca się ręki człowieka, głośniejszego dźwięku....

co przeszła? zapewne piekło :(

[attachment=8591:PIC_0040.JPG] [attachment=8594:PIC_0048.JPG]

powoli odzyskuje równowagę w domu tymczasowym, jednak pilnie wymaga sterylki, być może aborcyjnej, jest tego duże prawdopodobieństwo.

Tych dwoje to nierozłączna para wystraszonych, małych rudzielców - albo matka i syn, albo rodzeństwo...

wyrzucone na polach pod lasem w zimny, styczniowy dzień - znalazły miskę jedzenia u kobiety mieszkającej na skraju wsi oraz schronienie w jej ogródku.... bardzo tymczasowe schronienie :(...

[attachment=8592:PIC_0084.JPG][attachment=8593:PIC_0082.JPG][attachment=8595:PIC_0086.JPG]

pani ma swoje 2 psy, ale i te karmi.

Suczka pilnie potrzebuje sterylki i to aborcyjnej niestety :(

zdjęcia tyko takie, bo psiny się boja wszystkiego, aparatu też...

Posted

Ta mała biało -, ruda jest w DT? Mogę ją wziąć do nas. Mam wolne miejsce. Czy zgadza się z obcymi psami ?

A ta od pary jaka jest duża? Jak szybko wymaga sterylki ?

Posted

Ta mała biało -, ruda jest w DT? Mogę ją wziąć do nas. Mam wolne miejsce. Czy zgadza się z obcymi psami ?

A ta od pary jaka jest duża? Jak szybko wymaga sterylki ?

malutka ma już domek chętny, więc szkoda zajmować miejsca w tak wspaniałym DT - dziękuję za chęć pomocy !!!!!

suczka od tej pary jest taka jamnikowata w budowie, ale trochę od jamnika większa, jakieś 12 kg, tak myślę, pani, która je karmi obiecała pomoc przy sterylce, przetrzyma sunię w domu po zabiegu i też zaangażuje się w szukanie domku.

Wspaniały DT u Poker marzył mi się dla Czarnej - dzikuski przerażonej, ale..... znalazła cudowny DS, oby tylko im zaufała...

gorzej z trójką pozostałych - to pieski są, ale w dramatycznej sytuacji :(

husky już blisko podchodzi, dzisiaj brał z ręki smakołyki, ale jeszcze złapać się nie daje.

Te dwa po zmarłej kobiecie - dramat :( gmina zabrała je do kojca u weta - psy przerażone, większy ugryzł łapiącego mężczyznę....

[attachment=8686:2 pieski z Wojnowic 0051.JPG][attachment=8687:2 pieski z Wojnowic 0061.JPG]

Dramaturgią ostatnich trzech dni mogłabym wypełnić miesiąc nawet.... mam nadzieję, że to tylko  pół tygodnia czarne, że jutro nie spotka mnie kolejne zło :(

Posted

mari23, a co ze sterylkami tych 2 ciężarnych suniek?

jedna z nich - ta pilniejsza - była już dzisiaj, choć na wątku Akcji Sterylizacja wciąż nikt nie dał "zielonego światła"

sunia otrzymała "robocze" imię Sonia i na razie jest jeszcze "naćpana" po narkozie

mniejsza suńcia będzie miała sterylkę zaraz po niedzieli - w pierwszym możliwym terminie.

Posted

jedna z nich - ta pilniejsza - była już dzisiaj, choć na wątku Akcji Sterylizacja wciąż nikt nie dał "zielonego światła"

sunia otrzymała "robocze" imię Sonia i na razie jest jeszcze "naćpana" po narkozie

mniejsza suńcia będzie miała sterylkę zaraz po niedzieli - w pierwszym możliwym terminie.

Jaki jest koszt sterylizacji ? Aktualnie prowadzimy akcje refundacji zabiegów sterylizacji na facebooku (https://www.facebook.com/events/751136491631796/?source=1) Po preferencyjnej cenie możemy pomóc sfinansować zabiegi.

Posted

koszt sterylek to 160 i 170 złotych, dzisiaj  zabieg miała  Nesia

post-27552-0,01902200-1422648982_thumb.j

oto obolała po sterylce księżniczka Nesia ( mam jeszcze dwa jej zdjęcia, ale nie mogę ich zapisać, mają jakiś dziwnie zmieniony format :(

post-27552-0,94883400-1422649083_thumb.j post-27552-0,73773000-1422649146_thumb.j post-27552-0,37619300-1422649166_thumb.j

a to Sonia - na spacerku i w ciepłej stodole ( niestety rozdzielenie tej pary było trudne do wykonania, oboje więc zamieszkali w stodole)

• 2 weeks later...
Posted

suczki mają zdjęte szwy, czują się znakomicie, a pani wet udało się wreszcie znaleźć czas na wystawienie faktur :)

księżniczka Nesia na poduchach w domku, już adoptowana i bardzo kochana ( nic dziwnego! )

natomiast Sonia i jej towarzysz mają szansę na domek w znajdującej sie tam stajni - konie, kucyki.... może i dla nich miejsce sie znajdzie - oby!