mari23 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 tak naprawdę piesków wymagających natychmiastowej pomocy jest 6, ale 3 z nich to samce i łatwiej będzie im pomóc.... ale te biedy..... :( Pierwszą z potrzebujących pomocy jest maleńka sunieczka - panicznie bojąca się ręki człowieka, głośniejszego dźwięku.... co przeszła? zapewne piekło :( [attachment=8591:PIC_0040.JPG] [attachment=8594:PIC_0048.JPG] powoli odzyskuje równowagę w domu tymczasowym, jednak pilnie wymaga sterylki, być może aborcyjnej, jest tego duże prawdopodobieństwo. Tych dwoje to nierozłączna para wystraszonych, małych rudzielców - albo matka i syn, albo rodzeństwo... wyrzucone na polach pod lasem w zimny, styczniowy dzień - znalazły miskę jedzenia u kobiety mieszkającej na skraju wsi oraz schronienie w jej ogródku.... bardzo tymczasowe schronienie :(... [attachment=8592:PIC_0084.JPG][attachment=8593:PIC_0082.JPG][attachment=8595:PIC_0086.JPG] pani ma swoje 2 psy, ale i te karmi. Suczka pilnie potrzebuje sterylki i to aborcyjnej niestety :( zdjęcia tyko takie, bo psiny się boja wszystkiego, aparatu też... Quote
mari23 Posted January 19, 2015 Author Posted January 19, 2015 i post na nowe, lepsze wiadomości Quote
NikaEla Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Jestem. Trzeba zawołać Poker i to szybko!!! Quote
Poker Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Ta mała biało -, ruda jest w DT? Mogę ją wziąć do nas. Mam wolne miejsce. Czy zgadza się z obcymi psami ? A ta od pary jaka jest duża? Jak szybko wymaga sterylki ? Quote
malagos Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Śliczne suczynki, i ten chłopaczek tez - małe, kudłate :) Poker, szybka piłka, super!! Quote
teresaa118 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Notuje sobie watek. Malutka jest sliczna, pomysle o pomocy przy sterylce "€" Quote
mari23 Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 Ta mała biało -, ruda jest w DT? Mogę ją wziąć do nas. Mam wolne miejsce. Czy zgadza się z obcymi psami ? A ta od pary jaka jest duża? Jak szybko wymaga sterylki ? malutka ma już domek chętny, więc szkoda zajmować miejsca w tak wspaniałym DT - dziękuję za chęć pomocy !!!!! suczka od tej pary jest taka jamnikowata w budowie, ale trochę od jamnika większa, jakieś 12 kg, tak myślę, pani, która je karmi obiecała pomoc przy sterylce, przetrzyma sunię w domu po zabiegu i też zaangażuje się w szukanie domku. Wspaniały DT u Poker marzył mi się dla Czarnej - dzikuski przerażonej, ale..... znalazła cudowny DS, oby tylko im zaufała... gorzej z trójką pozostałych - to pieski są, ale w dramatycznej sytuacji :( husky już blisko podchodzi, dzisiaj brał z ręki smakołyki, ale jeszcze złapać się nie daje. Te dwa po zmarłej kobiecie - dramat :( gmina zabrała je do kojca u weta - psy przerażone, większy ugryzł łapiącego mężczyznę.... [attachment=8686:2 pieski z Wojnowic 0051.JPG][attachment=8687:2 pieski z Wojnowic 0061.JPG] Dramaturgią ostatnich trzech dni mogłabym wypełnić miesiąc nawet.... mam nadzieję, że to tylko pół tygodnia czarne, że jutro nie spotka mnie kolejne zło :( Quote
ewelinka_m Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 mari23, a co ze sterylkami tych 2 ciężarnych suniek? Quote
mari23 Posted January 24, 2015 Author Posted January 24, 2015 mari23, a co ze sterylkami tych 2 ciężarnych suniek? jedna z nich - ta pilniejsza - była już dzisiaj, choć na wątku Akcji Sterylizacja wciąż nikt nie dał "zielonego światła" sunia otrzymała "robocze" imię Sonia i na razie jest jeszcze "naćpana" po narkozie mniejsza suńcia będzie miała sterylkę zaraz po niedzieli - w pierwszym możliwym terminie. Quote
ewelinka_m Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 jedna z nich - ta pilniejsza - była już dzisiaj, choć na wątku Akcji Sterylizacja wciąż nikt nie dał "zielonego światła" sunia otrzymała "robocze" imię Sonia i na razie jest jeszcze "naćpana" po narkozie mniejsza suńcia będzie miała sterylkę zaraz po niedzieli - w pierwszym możliwym terminie. Jaki jest koszt sterylizacji ? Aktualnie prowadzimy akcje refundacji zabiegów sterylizacji na facebooku (https://www.facebook.com/events/751136491631796/?source=1) Po preferencyjnej cenie możemy pomóc sfinansować zabiegi. Quote
mari23 Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Jaki jest koszt sterylizacji ? Aktualnie prowadzimy akcje refundacji zabiegów sterylizacji na facebooku (https://www.facebook.com/events/751136491631796/?source=1) Po preferencyjnej cenie możemy pomóc sfinansować zabiegi. muszę zapytać wetkę, ona dla bezdomniaków ma zawsze niższe ceny- jutro zapytam, ta malutka ma sterylkę w czwartek o 13.00 Quote
mari23 Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 koszt sterylek to 160 i 170 złotych, dzisiaj zabieg miała Nesia oto obolała po sterylce księżniczka Nesia ( mam jeszcze dwa jej zdjęcia, ale nie mogę ich zapisać, mają jakiś dziwnie zmieniony format :( a to Sonia - na spacerku i w ciepłej stodole ( niestety rozdzielenie tej pary było trudne do wykonania, oboje więc zamieszkali w stodole) Quote
mari23 Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 suczki mają zdjęte szwy, czują się znakomicie, a pani wet udało się wreszcie znaleźć czas na wystawienie faktur :) księżniczka Nesia na poduchach w domku, już adoptowana i bardzo kochana ( nic dziwnego! ) natomiast Sonia i jej towarzysz mają szansę na domek w znajdującej sie tam stajni - konie, kucyki.... może i dla nich miejsce sie znajdzie - oby! Quote
Recommended Posts