Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochana, dzielna dziewczynka (i jedna i druga - ta dwunożna)
Jak będziesz w Grodzie Kraka 14tego to się wcześniej przypomnij, żebym Ci oddała kubraczki psie, bo mnie się już raczej nie przydadzą :)

Posted

Mało piszę, ale śledzę losy Sonieczki i serce mi pęka, że to maleństwo tyle przeżyło :(,,,

Nie mam pojęcia, jak ona to wszystko zniosła, tę całą swoją przeszłość. I u tej baby na podwórku, i te szczęnieta oddawane na wieś, maleństwa od niej odbierane, i ona wywieziona na nie raz łańcuch, i te jej powroty do baby.......

Posted

Nie mam pojęcia, jak ona to wszystko zniosła, tę całą swoją przeszłość. I u tej baby na podwórku, i te szczęnieta oddawane na wieś, maleństwa od niej odbierane, i ona wywieziona na nie raz łańcuch, i te jej powroty do baby...

właśnie... a to taki dobry łagodny pies.
Posted

Nie mam pojęcia, jak ona to wszystko zniosła, tę całą swoją przeszłość. I u tej baby na podwórku, i te szczęnieta oddawane na wieś, maleństwa od niej odbierane, i ona wywieziona na nie raz łańcuch, i te jej powroty do baby.......

Ja też nie mam pojęcia - to jest takie delikatne, wrażliwe psiątko... Takie co to przeprasza, że żyje i ze wszystkim i na wszystko się godzi...

I jeszcze do niej strzelano, malagosku :(

Bo to taki łatwy cel - nie odgryzie się, nie zemści, nie doniesie!

Dziś w nocy chyba śnił się jej jakiś koszmar, bo nagle tak się zerwała, że aż spadła z łóżka! Wyskoczyłam spod kołdry jak z procy. Sonia cała się trzęsła, nie wiedziała gdzie jest, co się dzieje. Wzięłam na ręce, przytuliłam mocno aż się uspokoiła, a co się zryczałam, to moje...

To co złe już za nią, teraz będzie już tylko lepiej. Zdrowiej szybciutko Sonieczko. :)

To prawda - teraz do końca życie będzie już bezpieczna i rozpieszczana! Zdrowieje - dużo odpoczywa. Bardzo dużo śpi. Zje, przespaceruje się i znowu śpi. Dziś się zachowywała troszkę jak kot - lizała przednią łapkę i myła sobie nią ryjek - komicznie towyglądało :) Patrzyłam tylko, żeby nie zaczęła myć strony z operowanym oczkiem ;)

Posted

sonia_04_zpsg2q9z2jz.jpg

Proszę o dane do przelewu, niewiele mogę, ale chociaż odrobinę wyskrobię na pomoc sunieczce :)

Bardzo Ci dziękuję, Dorciu. Już wysyłam PW. I dziękuję za uroczy banerek! :)

właśnie... a to taki dobry łagodny pies.

Pies zupełnie wyjątkowy - niewiarygodnie dobry!

Posted

Fajnie - lansujmy Nionię, bo wsparcie baaaaaardzo potrzebne...

Dorciu, chyba masz pełną skrzynkę, bo nie mogę wysłać PW ;)

Wyczyszczona :) Cieszę się, że banerek się podoba, proszę się częstować :)

Posted

Głaski zawsze w cenie! Gdy siedzę na fotelu, a Nionia na kanapie, tak śmiesznie przestępuje z jednej krzywej łapki na drugą, żeby ją pogłaskać, bo boi się przeskoczyć przez oparcie :)
Ona bardzo często tak ciężko, głośno sobie wzdycha. Biorąc pod uwagę jej przeszłość, trudno się dziwić. Zapomni kiedyś o tych wszystkich krzywdach?...

Posted

W/g mnie nie zapomni ,ale te dobre wspaniałe wspomnienia będą te złe stopniowo wypierały gdzieś w odległy zakątek mózgu.

Ja należę do tej grupy ludzi ,którzy uważają,że pieski wszystko pamiętają do końca życia i te dobre i złe chwile.

Mizianka dla słodziaczki zostawiam /takie leciutkie,delikatne jak ona sama/

Posted

:)  Wg  S. Corena (mój guru ;) ), wzdychając pies mówi: 'Tu mi dobrze, poleżę sobie' (ukontentowanie) albo 'Sam troszkę się pomartwię' (rezygnacja, brak przyjemności). Czyli jak u ludzi - wzdychanie jest czynnością ambiwalentną ;)

• Upvote 1