Grażyna49 Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Dobrze chociaż,że obie są ubrane w kołnierze. Nie czuje się wyalienowana. Quote
Nutusia Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Oj, prawdziwe z nich... kosmitki! Popcorn - przemiana niesamowita. Wydaje mi się, że ta nieszczęsna ucieczka jednak ją czegoś nauczyła ;) Quote
Florentyna Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Moim zdaniem Popcorn zabrana do domku, który będzie umiał się nią zająć (oczywiście domu z innymi psami) bardzo szybko zrobiłaby postępy. Już poczyniła ogromne postępy. W czasie, kiedy Nutusia załatwiała formalności w związku z Gwiazdką, ja poszłam do dziewczynek. Popcorn podeszła do krat, gdy weszłam do kojca i powąchała moją rękę. Usiadłam to obwąchała mnie, potem Piankę, która oczywiście wpasowała się mi na kolana. Zero zesztywnienia. Oczywiście nadal jest nieufna i mega ostrożna. Odważniejsza z drugim psem. Sama z kojca wyjść nie chciała, ale za Pianką bez problemu. Poza tym kołnierz powoduje dodatkowy dyskomfort, dodatkowy stres. Pięknie załatwia potrzeby na zewnątrz. Już nie odwraca się tyłem do wszystkich, ale kładzie się przodem na posłaniu i obserwuje. No i niezmiennie jest zjawiskowo piękna. Quote
konfirm31 Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Widać czasem musi być źle, żeby potem mogło być dobrze :) Quote
Nutusia Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Zrobiłam jej tylko 2 zdjęcia, bo nie czuła się zbyt komfortowo... Najpierw była na przechadzce z Florentyną i Pawłem, a potem zabrałyśmy ją jeszcze raz i to ją trochę zdezorientowało. Wyraźnie chciała wracać do siebie... Zwróćcie uwagę na "wysokość" ogonka :) Quote
Grażyna49 Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Ogonek w górze i zieeeewa,czyli jest swobodna. Też myslę,że po ucieczce doceniła co ma w domku. Quote
konfirm31 Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Ogonek w górze - masz racje , ale ziewanie u psa, to oznaka zaniepokojenia, stresu, uległości, pokojowego nastroju (w zależności od kontekstu). Jak chcemy uspokoić psa, to ziewamy ;). On to właściwie zrozumie( w przeciwieństwie do naszego pełnego uśmiechu ;) ). Quote
Kejciu Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Poprostu odwzajemniła uśmiech HENIA na ścianie :) Quote
Grażyna49 Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 A ja myślałam ,że zdrowy pies ziewa jak się nudzi. /przy chorym sercu też czasami się ziewa,dlatego zanaczyłam zdrowy/ Quote
Florentyna Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Wieści w ostatniej chwili! Kochani dziś stała się rzecz niebywała!!!! Popcorn pomachała ogonkiem na widok Patrycji :) Oczywiście nie było to pełne rozmerdanie, bardziej taki powolny ruch w lewo i prawo, ale liczy się fakt :) :) Quote
papryka Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Wieści w ostatniej chwili! Kochani dziś stała się rzecz niebywała!!!! Popcorn pomachała ogonkiem na widok Patrycji :) Oczywiście nie było to pełne rozmerdanie, bardziej taki powolny ruch w lewo i prawo, ale liczy się fakt :) :) i dodam, że jak na spacerze bylismy to na cmokanie Pawła również merdała ogonkiem:) Quote
Nutusia Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Cudnie! Trzeba dumać nad towarzystwem dla niej jak już Pianka się wyprowadzi, żeby nie było regresu ;) Quote
konfirm31 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Brawo Popkorn i Opiekunowie :). Rzeczywiście, trzeba panience będzie sprawić jakąś proludzką koleżankę :) Quote
Ayam1980 Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Myślę, że już w przysżłym miesiącu zaczniemy jej szukać domu, w którym szybciej przyzwyczai się do ludzi :)) Quote
papryka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 U Popcorniastej wszystko ok:) bez większych zmian:) ogon w górze jest, reaguje na mnie i na Pawła:) po sterylce wszystko goi się ładnie, we wtorek zdejmujemy szwy. Pozdrawiamy:) Quote
Nutusia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Same dobre wiadomości - tak trzymać! :) Quote
Ayam1980 Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Papryczka bardzo proszę o zdjęcia do ogłoszeń po zdjęciu szwów :) to chyba już czas, zeby zacząć ją ogłaszać. Quote
papryka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Papryczka bardzo proszę o zdjęcia do ogłoszeń po zdjęciu szwów :) to chyba już czas, zeby zacząć ją ogłaszać. jasne, we wtorek zdjęcia szwów, pozbędziemy się kołnierza i może się uda super foty Popcorniastej zrobić :) ale dziewczyny w sumie mam trochę wątpliwości co do ogłaszania... może dać jeszcze chwilę Popcorn na większą socjalizację? robi postępy ale nadal jest baaaaaardzo nieufna... robi się juz coraz cieplej, za chwilę będziemy starali się ją na ogrodzonym wybiegu puścić - nie już tylko za chwilę;) - zobaczymy jak to wyjdzie (widzimy, że są momenty kiedy Popcorn by chętnie pobrykała z innymi psiakami)... Chyba, że znajdzie się dom, który będzie świadomy, że pies wymaga dłuuugiej pracy i jest baaaardzo wycofany ale myślę, że z tym trudniej... Quote
Nutusia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 W tym fajnie byłoby kilka domowych cyknąć. Niekoniecznie na kanapie, ale takich we wnętrzu ;) Quote
papryka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 W tym fajnie byłoby kilka domowych cyknąć. Niekoniecznie na kanapie, ale takich we wnętrzu ;) Postaramy się ale wiecie, że to zadanie nie będzie łatwe z uwagi na nieufność Popcorniastej. Quote
Nutusia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Wiemy, wiemy... Toteż nic na siłę! ;) A swoją drogą ciekawe jak by się w domu zachowywała - to ważna informacja przy adopcji... Może Pianka i tym razem "pomoże" :) Quote
agat21 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Ależ dobre wieści o ogonie :) No proszę, jak taki "drobiazg" może ucieszyć ;) Quote
konfirm31 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Zdjęcia w plenerze i w domu - czemu nie. Ale z ogłaszaniem do adopcji, to bym jednak poczekała. Quote
Florentyna Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Szczerze, to ja też uważam, że trzeba jej dać więcej czasu.... A jeśli już to Ci ludzie muszą do niej trochę poprzyjeżdżać. Quote
Recommended Posts