Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem Popcorn zabrana do domku, który będzie umiał się nią zająć (oczywiście domu z innymi psami) bardzo szybko zrobiłaby postępy.
Już poczyniła ogromne postępy.
W czasie, kiedy Nutusia załatwiała formalności w związku z Gwiazdką, ja poszłam do dziewczynek.
Popcorn podeszła do krat, gdy weszłam do kojca i powąchała moją rękę. Usiadłam to obwąchała mnie, potem Piankę, która oczywiście wpasowała się mi na kolana.
Zero zesztywnienia. Oczywiście nadal jest nieufna i mega ostrożna. Odważniejsza z drugim psem. Sama z kojca wyjść nie chciała, ale za Pianką bez problemu. Poza tym kołnierz powoduje dodatkowy dyskomfort, dodatkowy stres.
Pięknie załatwia potrzeby na zewnątrz. Już nie odwraca się tyłem do wszystkich, ale kładzie się przodem na posłaniu i obserwuje.

No i niezmiennie jest zjawiskowo piękna.

Posted

Zrobiłam jej tylko 2 zdjęcia, bo nie czuła się zbyt komfortowo...

Najpierw była na przechadzce z Florentyną i Pawłem, a potem zabrałyśmy ją jeszcze raz i to ją trochę zdezorientowało. Wyraźnie chciała wracać do siebie...

DSC_1548.JPG

Zwróćcie uwagę na "wysokość" ogonka :)

DSC_1559.JPG

Posted

Ogonek w górze - masz racje , ale ziewanie u psa, to oznaka zaniepokojenia, stresu, uległości, pokojowego nastroju (w zależności od kontekstu). Jak chcemy uspokoić psa, to ziewamy ;). On to właściwie zrozumie( w przeciwieństwie do naszego pełnego uśmiechu ;) ).

Posted

Wieści w ostatniej chwili!
Kochani dziś stała się rzecz niebywała!!!!
Popcorn pomachała ogonkiem na widok Patrycji :)
Oczywiście nie było to pełne rozmerdanie, bardziej taki powolny ruch w lewo i prawo, ale liczy się fakt :) :)

Posted

Wieści w ostatniej chwili!
Kochani dziś stała się rzecz niebywała!!!!
Popcorn pomachała ogonkiem na widok Patrycji :)
Oczywiście nie było to pełne rozmerdanie, bardziej taki powolny ruch w lewo i prawo, ale liczy się fakt :) :)

i dodam, że jak na spacerze bylismy to na cmokanie Pawła również merdała ogonkiem:)

Posted

U Popcorniastej wszystko ok:) bez większych zmian:) ogon w górze jest, reaguje na mnie i na Pawła:) po sterylce wszystko goi się ładnie, we wtorek zdejmujemy szwy. Pozdrawiamy:)

Posted

Papryczka bardzo proszę o zdjęcia do ogłoszeń po zdjęciu szwów :) to chyba już czas, zeby zacząć ją ogłaszać.

jasne, we wtorek zdjęcia szwów, pozbędziemy się kołnierza i może się uda super foty Popcorniastej zrobić :) ale dziewczyny w sumie mam trochę wątpliwości co do ogłaszania... może dać jeszcze chwilę Popcorn na większą socjalizację? robi postępy ale nadal jest baaaaaardzo nieufna... robi się juz coraz cieplej, za chwilę będziemy starali się ją na ogrodzonym wybiegu puścić - nie już tylko za chwilę;) - zobaczymy jak to wyjdzie (widzimy, że są momenty kiedy Popcorn by chętnie pobrykała z innymi psiakami)...

Chyba, że znajdzie się dom, który będzie świadomy, że pies wymaga dłuuugiej pracy i jest baaaardzo wycofany ale myślę, że z tym trudniej...

Posted

W tym fajnie byłoby kilka domowych cyknąć. Niekoniecznie na kanapie, ale takich we wnętrzu ;)

Postaramy się ale wiecie, że to zadanie nie będzie łatwe z uwagi na nieufność Popcorniastej.