Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, mogę wykupić dla Sumika pakiet ogłoszeń rozszerzony na nowym bazarku u Kejciu i Ziutki, tylko ktoś będzie musiał przesłać dziewczynom tekst ogłoszeńia i zdjęcia na mejla. Kupić?

Posted

Wyczerpałam limit lików oczywiście, ale macie rację,, pies zadowolony bardzo, a przecież jeszcze nie wie, ze są takie przyjemności, które da tylko tylko dom, Dlatego szukamy domu pilnie... bardzo pilnie.

Z utęsknieniem :)

A teraz kopiuję rozliczenie, które dostałam od hotelu za wpaty z FB na konto hotelu:

Wplaty na dzien 8 luty 2015 na Sumka:

Nataliya L. 10zl  (02.02.2015)

Beata P. 50zl  (02.02.2015)

Joanna S. 16,09zl (05.02.2015)

Bardzo dziękuję osobom wspierającym Sumika :)

Super, bardzo się cieszę!  :lol: Ja rozbijam u siebie w rozliczeniu wpłaty na konto hoteliku jako osobne, bo potem będzie trzeba dopłacać resztę i żeby się nie pogubić. 

Moje z fb:

Deklaracje stałe:
Luty 2015:
1. 20,00 zł agat21 wpłacone
2. 110,00 zł Olena84 (deklaracja na kwotę 10,00 zł) wpłacone za okres od lutego do grudnia
3. 20,00 zł papryka (deklaracja na kwotę 10,00 zł) wpłacone za luty i marzec
4. 20,00 zł Dulska wpłacone
5. 10,00 zł elficzkowa wpłacone
6. 10,00 zł Magolek wpłacone
7. 60,34 zł Mattilu (deklaracja na kwotę 20,00 zł) wpłacone za luty, marzec, kwiecień
8. 50,00 zł Usiata wpłacone
9. 20,00 zł Topi wpłacone
10. 50,00 zł Foksia i Dżekuś
11. 30,00 zł pani Anna G.-Z. ze Szczekocin (spoza dogo) wpłacone
12. 10,00 zł Havanka (deklaracja na kwotę 10,00 zł, na 12 miesięcy) wpłacone 

Deklaracje jednorazowe i inne wpłaty:
1. 50,00 zł Poker wpłacone
2. 10,00 zł Olena84 wpłacone
3. 30,00 zł Anula wpłacone
4. 100,00 zł Ola K. (koleżanka Agnieszki, spoza dogo)
5. 50,00 zł Jolanta08 wpłacone
6. 10,00 zł Magolek wpłacone
7. 30,00 zł asiuniab wpłacone
8. 30,00 zł kamos wpłacone
9. 40,00 zł zachary wpłacone
10. 80,00 zł Mama Muninki (bazarek) wpłacone, poniżej link do bazarku:http://www.dogomania.com/forum/topic/145238-rozliczam-dziecięcy-i-nie-tylko-dla-sum-z-wrośniętym-łańcuchem-i-dług-gaja-do-31-01/

Wpłaty na konto hotelu:
1. 10,00 zł Nataliya L. (02.02.2015)
2. 50,00 zł Beata P. (02.02.2015)
3. 16,09 zł Joanna S. (05.02.2015)

Posted

Przepraszam, ze moze sie wtracam, ale z tymi ogloszeniami chyba jest troche nie tak, albo ja cos zle zrozumialam.. Nie to, ze kontroluje poprawnosc czy co, ale bardzo bym pragnela, aby Sumik byl w kochajacej rodzinie.... Wydawalo mi sie, ze przebywa kolo Krakowa...(czy moze cos mnie ominelo i jest kolo Warszawy?), bo tak sie sklada ze 3 ogloszenia, ktore udalo mi sie znalezc w sieci z Sumikiem, to tylko w mazowieckim.... Jezeli adopcja skierowana jest na cala Polske to moze warto by bylo dodac ogloszenia na wszystkie wojewodztwa...? Jezeli chcecie to moge Wam pomoc we wstawianiu ogloszen..

Posted

No to kupiłam 1 pakiet rozszerzony. Kejciu prosi o przesłanie Suma do ogłoszeń na maila: [email protected] Tytuł maila: Sumik od Mattilu, tytuł ogłoszenia, tekst, fotki, mail tel miasto i woj na jakie ogłaszać.

Super!!!  :lol: Cioteczko ewkar ty masz wszystko gotowe, mogłabyś przesłać?  :rolleyes:

Przepraszam, ze moze sie wtracam, ale z tymi ogloszeniami chyba jest troche nie tak, albo ja cos zle zrozumialam.. Nie to, ze kontroluje poprawnosc czy co, ale bardzo bym pragnela, aby Sumik byl w kochajacej rodzinie.... Wydawalo mi sie, ze przebywa kolo Krakowa...(czy moze cos mnie ominelo i jest kolo Warszawy?), bo tak sie sklada ze 3 ogloszenia, ktore udalo mi sie znalezc w sieci z Sumikiem, to tylko w mazowieckim.... Jezeli adopcja skierowana jest na cala Polske to moze warto by bylo dodac ogloszenia na wszystkie wojewodztwa...? Jezeli chcecie to moge Wam pomoc we wstawianiu ogloszen..

Byłoby świetnie, czym więcej tym lepiej! :)

Ogłoszenia, które wykupiłam są na Kraków i Warszawę, tak się umawiałam z AgaG.Powinny być na 130 portalach.

To może kolejne na Gliwice? Aga może tam sprawdzić ewentualny dom. 

Posted

Ale co mam gotowe? Teksty ogłoszeń? Mogę wkleić.A zdjęcia dziewczyna pobrała z wątków, robiła bowiem ogłoszenia dla Suma i Ergo.Gdzieś czytałam, że ktoś miał robić ogłoszenia już dawno i chyba na Gliwice, ale mogę się mylić.Mało znam ludzi na dogo, nie kojarzę za bardzo nicków.Wtrąciłam się i wykupiłam ogłoszenia, bo jakoś długo to schodziło.

Sum czyli jestem ...

Jego historia wstrząsa. Był przykuty do metrowego łańcucha wrastającego w jego ciało, zaciskającego się na jego krtani. Przez klika lat  niewolnicze życie tego psa było określone przez ból, brak schronienia przed zimnem czy skwarem, ciągłe niedojadanie. W dodatku rany stawały się coraz głębsze, sięgające aż mięśni, wdało się zakażenie..Na szczęście ktoś zauważył dramat psa, który całym sobą mówił: jestem już tylko bólem, nie znam niczego jak tylko ból.

Ogromnie cierpiący, z wielką gorączką trafił z miejsca swojej kaźni do schroniskowego szpitala. Intensywne leczenie i opieka przyniosły wspaniały skutek. Po ranach na szyji zostały już tylko blizny, rany w duszy psa wygoiły się jeszcze szybciej i nie ma po nich ani śladu. 

Otrzymał imię Sum, gdyż jego ponure życie przypominało życie ryby, która nie ma głosu, żyje na dnie, w samotności i ciemnościach, żeruje z dużymi przerwami, a gdy trafia na wędkę, do jakiej można przyrównać zaciskający się łańuch, to jest to początek jej końca.

Ale otrzymał też imię Sum dlatego, że "sum" znaczy "jestem",  a  teraz po tym koszmarze, jaki zgotowali mu właściciele, może wreszcie zaistnieć jako GODNA ISTOTA, ciesząca się poszanowaniem, ochroną i troską, Zdjęcia ukazujące jego obecną sytuację mówią: jestem pełen dobrej energii, nie pamiętam swoich krzywd, kocham ludzi.

Sumik jest miłym, wesołym przyjaznym wobec ludzi zwierząt rudzielcem. Pełen temperamentu przepada za piłką i bieganiem, ale ponad wszystko lubi być pieszczony głaskany. Ma w sobie ogromną potrzebę miłości oraz gotowość do odpowiedzi na nią niezawodną piękną psią wiernością.

Czeka na człowieka, który go nigdy nie zawiedzie i naprawdę pokocha. 

Niech więc rozdzwonią się telefony w sprawie adopcji Sumika od ludzi wrażliwych i odpowiedzialnych, którzy rozumieją, że pies jest czującą istotą, ale też wymagającą istotą. Należy mu zapewnić właściwe do jego potrzeb warunki życia, opiekować się nim w  zdrowiu i w razie choroby.

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej. 

Sumik jest średnich rozmiarów, został odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany.

kontakt do wolontariusza: mailowy [email protected]

tel.501-801-553.

Posted

To ja pisałam, że zrobię na Gliwice, ale chyba nie aż tak dawno  :rolleyes:    :P ale gdy cioteczko wykupiłaś tak duży pakiet, to stwierdziłam, że z moją marną 20 się nie spieszy. W międzyczasie porobiłam innym psiakom ogłoszenia, tym które nie miały, i kotu nawet  ^_^

Posted

No to kupiłam 1 pakiet rozszerzony. Kejciu prosi o przesłanie Suma do ogłoszeń na maila: [email protected] Tytuł maila: Sumik od Mattilu, tytuł ogłoszenia, tekst, fotki, mail tel miasto i woj na jakie ogłaszać.

Kto może powybierać najładniejsze zdjęcia z dwóch galerii (linki ponżej) i wraz z tekstem ogłoszenia, który jest na pierwszej stronie przesłać do kejciu?

Sumik w Hotelu 

ja czasowo wysiadam, zwłaszcza ze wzgledu na przez maciupeńką staruszeczkę z IOMU schroniska, którą mam od tygodnia w domu,

TEKST TEKST OGŁOSZENIA:

Sum czyli jestem ...

Jego historia wstrząsa. Był przykuty do metrowego łańcucha wrastającego w jego ciało, zaciskającego się na jego krtani. Przez klika lat niewolnicze życie tego psa było określone przez ból, brak schronienia przed zimnem czy skwarem, ciągłe niedojadanie. W dodatku rany stawały się coraz głębsze, sięgające aż mięśni, wdało się zakażenie..Na szczęście ktoś zauważył dramat psa, który całym sobą mówił: jestem już tylko bólem, nie znam niczego jak tylko ból.

Ogromnie cierpiący, z wielką gorączką trafił z miejsca swojej kaźni do schroniskowego szpitala. Intensywne leczenie i opieka przyniosły wspaniały skutek. Po ranach na szyji zostały już tylko blizny, rany w duszy psa wygoiły się jeszcze szybciej i nie ma po nich ani śladu.

Otrzymał imię Sum, gdyż jego ponure życie przypominało życie ryby, która nie ma głosu, żyje na dnie, w samotności i ciemnościach, żeruje z dużymi przerwami, a gdy trafia na wędkę, do jakiej można przyrównać zaciskający się łańuch, to jest to początek jej końca.

Ale otrzymał też imię Sum dlatego, że "sum" znaczy "jestem", a teraz po tym koszmarze, jaki zgotowali mu właściciele, może wreszcie zaistnieć jako GODNA ISTOTA, ciesząca się poszanowaniem, ochroną i troską, Zdjęcia ukazujące jego obecną sytuację mówią: jestem pełen dobrej energii, nie pamiętam swoich krzywd, kocham ludzi.

Sumik jest miłym, wesołym przyjaznym wobec ludzi i zwierząt rudzielcem. Pełen temperamentu przepada za piłką i bieganiem, ale ponad wszystko lubi być pieszczony, głaskany. Ma w sobie ogromną potrzebę miłości oraz gotowość do odpowiedzi na nią niezawodną piękną psią wiernością.

Czeka na człowieka, który go nigdy nie zawiedzie i naprawdę pokocha.

Niech więc rozdzwonią się telefony w sprawie adopcji Sumika od ludzi wrażliwych i odpowiedzialnych, którzy rozumieją, że pies jest czującą istotą, ale też wymagającą istotą. Należy mu zapewnić właściwe do jego potrzeb warunki życia, opiekować się nim w zdrowiu i w razie choroby.

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Sumik jest średnich rozmiarów, został odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany.

kontakt do wolontariusza: mailowy [email protected]

tel.501-801-553.

Posted

kolejna kobietka, na dogo jestem wprawdzie od dawna, ale miałam długą przerwę.Bywam tylko na dwóch wątkach i na bazarku, ciężko mi się tu odnaleźć, naprawdę.Nie wiem jak z psami, ale większość moich kotów mieszka w Warszawie, tam więc daję ogłoszenia.Oczywiście nie mam możliwości sama sprawdzać domków, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto to zrobi.Działa od lat.

Posted

Dodalam ogloszenie na portalu psy.pl, musialam je skrocic bo max 1000 znakow, mialam spory problem, bo kazda informacja wydawala mi sie wazna...

Super :). To fakt Agnieszki teksty ciężko skrócić, są w taki "artystyczny" sposób napisane :)

• Upvote 1
Posted

Ja piszę krótkie ogłoszenia, więcej wyjaśniam przez telefon i zawsze odsyłam na wątek.Fakt, piszę dużo na swoich wątkach, wklejam mnóstwo zdjęć.Jakoś po lekturze wątku jest zwykle "tak, tak, jesteśmy zainteresowani".Ogłoszenia są w sumie podobne do siebie.Kiedyś wyadoptowałam kotkę, bo pisałam o niej, że gryzie, że jest niesympatyczna , że nieadopcyjna.Domek znalazła przez miau i dzisiaj dziewczyna ma trochę pretensji ( to żart, oczywiście), bo  kotka okazała się miziakiem.Jest jedną z piękniejszych kotek na forum, a kiedy szła w szeleczkach do lecznicy ( przyjechała samochodem z innym kotem, ten był w transporterku) to nie było człowieka, który by się za nią nie oglądał.Świetne domki znajdywały koty chore, bez oczka, takie już nie najmłodsze.Stwierdzam, że nie ma zwierząt nie adopcyjnych.Paradoksalnie w schronach czekają koty w typie rasy, bo piękne, to ludzie myślą, że i tak ktoś je weźmie, a wychodzą z jakimś kalekim, bo taki biedny.Epatować nieszczęściem nie lubię.Było, minęło, ważne co jest teraz, zwierzę kochane, zdrowe, po fullserwisie , gotowe do zamieszkania w domu.

Posted

Ja piszę krótkie ogłoszenia, więcej wyjaśniam przez telefon i zawsze odsyłam na wątek.Fakt, piszę dużo na swoich wątkach, wklejam mnóstwo zdjęć.Jakoś po lekturze wątku jest zwykle "tak, tak, jesteśmy zainteresowani".Ogłoszenia są w sumie podobne do siebie.Kiedyś wyadoptowałam kotkę, bo pisałam o niej, że gryzie, że jest niesympatyczna , że nieadopcyjna.Domek znalazła przez miau i dzisiaj dziewczyna ma trochę pretensji ( to żart, oczywiście), bo  kotka okazała się miziakiem.Jest jedną z piękniejszych kotek na forum, a kiedy szła w szeleczkach do lecznicy ( przyjechała samochodem z innym kotem, ten był w transporterku) to nie było człowieka, który by się za nią nie oglądał.Świetne domki znajdywały koty chore, bez oczka, takie już nie najmłodsze.Stwierdzam, że nie ma zwierząt nie adopcyjnych.Paradoksalnie w schronach czekają koty w typie rasy, bo piękne, to ludzie myślą, że i tak ktoś je weźmie, a wychodzą z jakimś kalekim, bo taki biedny.Epatować nieszczęściem nie lubię.Było, minęło, ważne co jest teraz, zwierzę kochane, zdrowe, po fullserwisie , gotowe do zamieszkania w domu.

Jak się wykaże duuużo cieprliwości i włoży się jeszcze więcej pracy, to rzeczywiście nie ma:) W środę zawoziłysmy z kolezanka ledwo chodzącego dużego dziadeczka ze schroniska krakowskiego do ds w Łodzi, w czwartek jedziemy z weteranem Klikiem chorym na  toczeń, a kto we, czy w przyszlym tygodniu nie pojedzie do domu Lucuś niewidomy psiak z umieralni w Olkuszu.. Chyba z cztery lata już czeka na dom

• Upvote 1
Posted

Wieści z dziś: Sumk się "rozkręca" w sensie pokazywania swej natury. Nie jest psem, który lubi inne psy zwracające na niego uwagę. Dogaduje się np. z niewidzącym staruszkiem uratowanym w Kłaju, który od trzech miesięcy mieszka w hotelu, natomiast poza tym raczej jest niechętny kontaktom z psami  i wobec tego trzeba mu szukać domu bez psów lub też właśnie z takim nienarzucającymi się np. z chęcią do zabawy staruszkiem. 

Jest też uparciuchem, nie lubi, gdy spacery odbywają się gdzieś dużo dalej poza hotel. Owszem do wałów dojdzie, ale potem się zapiera i absolutnie nie chce podążyć gdzieś dalej. Pani Bożena tłumaczy to jego stosunkiem do jedzenia. Sumik kojarzy hotel z pełną miską, a tej jak wiadomo nigdy chyba nie miał. Stąd ciągnie ile ma sił do hotelu z każdego dalszego spaceru :)

W niedzielę Sumik będzie na aukcji psów bezdomnych organizowanej przez red. Magdę z gazety Krakowskiej wieloletniego działacza na rzecz zwierząt.  Kciuki są bardzo potrzebne! :)