Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, chciałbym zapytać się czy coś się stanie, gdy psa wykąpie szamponem do sierści. Mój szczeniak (7 tygodni) ma włosy, ponieważ to rasa shih-tzu. Szampon to happs za ok. 8zł przeciw pchłom.

Posted

jeśli zakupiłeś taki szampon to zapewene podejzewasz że pies ma pchły,zamiast tego kup np.spray p/pasozytom (fiprex,frontline,effipro,fypryst)i wybij to draństwo.szamponem wszystkiego nie usuniesz.

Posted

Za malutki jest na szampon przeciw pchłom!!!. Mojemu 8 tygodniowemu szczeniakowi w zoologicznym nie chcieli sprzedać z powodu wieku. Super są kropelki Vectra 3D, ale te dostaniesz u weta po wcześniejszym zważeniu szczeniaka. 7 tygodni to jeszcze maluszek nie kąp go jest jeszcze za mały. Jezeli ma pchły to w/w kropelki bardzo szybko działają (mojemu po zakropieniu karku z 15 sztuk spadło i to prawie zaraz po zastosowaniu preparatu) ale nie mozna 3 dni przed podaniem kąpać psa. Jeżeli nie ma pchełek to poczekaj jeszcze z kąpaniem, podobno dla tej rasy fajny jest szampon z linii Botanika (nie wiem czy dobrze piszę nazwę). Te pieski mają włosy nie sierść i niestety jedne z bardziej wrażliwych psiaków pod kątek różnych alergii. Tez mam Shitzaka, używam szampon Over Zoo, ale niestety częściej się po nim drapie i chyba spróbuję z Botaniką

Posted
Nogutek

Taki mały szczeniak powinien być jeszcze z matką!

Każdy pies ma sierść,ktoś Ci niezłą bujdę sprzedał.

Nie kąp takiego malucha w jakimś syfiastym szamponie...

Bardzo dobra jest Botanoqa dla długowłosych,ale dla takiego malucha powinien być szampon specjalnie dla szczeniąt.

• 4 weeks later...
Posted

7 tygodni to zbyt mały piesek na kąpiel,w zasadzie dziwie sie że w tym wieku nie jest jeszcze z matką,my pierwszy raz swoją kąpiel odbyliśmy kiedy sunia miała 10 albo 11 tygodni i też nie od razu szmaponem przeciw pchłom,na początek proponuję użyc odpowiednich preparatów jak fiprex,frontline.

Posted

witajcie mój Teofik ma 11 tygodni ,mam go od  wczoraj - na dworze zimno i snieg ,w domu leje jak lejek - czy mogie z nim wychodzic na dwór .Prosze o rady

• 2 weeks later...
Posted

Tutaj mogę sie zgodzić,iż szczeniak jest generalnie za mały aby w ogóle odrywać go od matki a już na pewno aby go wykąpać,jeżeli widzisz iż faktycznie ma on pchły,to proponuję preparat Frontline który powinien być tutaj skuteczny.

• 1 year later...