konfirm31 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Piękna, ruda, kudłata (troszeczkę ;) ) Quote
dorcia2 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 poproszę o nr konta bo nie wiem gdzie grosik dla maleńkiej wpłacić Quote
Florentyna Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Dorciu przesłałam priv Dziękuję :) Quote
Florentyna Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Dziękujemy jeszcze raz :) Widząc te zdjęcia jeszcze bardziej się upewniłam, że Pianka powinna być już w swoim domku. Jest gotowa :) Quote
lunarmermaid Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Śliczna Pianka - tylko jeszcze domek dla niej super. Rzeczywiście na zdjęciach wygląda ekstra, uśmiechnięta całą gębą. Może Pianeczka pomoże odnaleźć Popcorn? Mieszkały razem, może do niej Popcorn by podeszła? Quote
Nutusia Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Na to samo wpadłyśmy wczoraj... Tekst i fotki wysłałam wczoraj do Ziutki, żeby podmieniła wyróżnione ogłoszenie na olx mojej Imci, której się domek kroi ;) A skoro już mamy i tekst i fotki, to może zamówię Piance pakiet i na innych portalach? Czy poczekamy chwilę i zobaczymy czy "chwyci" z olx?... Quote
papryka Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Niestety w cieniu ucieczki i zaginięcia Popcorn.... Pianeczka Szczęśliwa, uśmiechnięta - taka, jaką ją wszyscy chcemy widzieć. Pianka jest rewelacyjna naprade! to mega wulkan pozytywnej energiii:) Quote
asiuniab Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Tekst naprawdę oddający z tego co mi się tu udaje wyczytać Piankę, oby znalazła się rodzinka dla Pianki, należy Jej się za to zaufanie do świata mimo pokrętnego losu, jaki przygotował Jej los; Quote
Florentyna Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Poczekajmy chwilkę - tak do poniedziałku. Wtedy zaczniemy zmasowany atak ;) Quote
Nadziejka Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Zagladam z pozdrowieniami i kciukami do cudownej niuni Florentynko jeszcze nic nie slalm pieniazkow , boc jeszcze rozliczamy bazarus num konta Twego mam , dziekuje spokojnego dzioneczka wszystkim . Quote
papryka Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 co do nowego domku trzeba uważać na domki, gdzie jest już jakaś sunia - noe wszystkie nasze sunie toleruje, wczoraj Pianka pokazała zęby Gwiazdce - latały na dworzu, niby się bawiły a jednak...:) zadziora to dziewuch ta nasza Pianka:) Quote
Marysia R. Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Możliwe, że zrobiła to ze strachu, Gwiazdka jest od niej sporo większa więc Pianka mogła poczuć się zagrożona i "na wszelki wypadek" pokazała zęby ;) Quote
Nadziejka Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Piekniosciiiiii wszystkie piekniosciiiiiiiii Quote
Nutusia Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Od wczoraj Pianka ma wyróżnione ogłoszenie na olx. Nie rozstaję się z telefonem! ;) Quote
Lida Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Pisałam już na facebooku, piszę i tutaj. Papryko załóżcie psiakom obroże i adresówki. To powinien być standard w hoteliku. Widziałam też gdzieś (chyba na facebooku), że puszczacie Gwiazdę już luzem na polu. Podziwiam Waszą odwagę, bo przecież ona jest bardzo krótko u Was. Przeżyłam niedawno horror z szukaniem suczki, którą wyadoptowałam. Znalazłam po 5 dniach. Uciekła właścicielowi ze smyczą, obrożą i szelkami. Tylko dzięki adresówce, odzyskaliśmy ją po 5 dniach. Mając psy ze schroniska, nie znając ich przeszłości trzeba być bardzo ostrożnym, przewidującym. Quote
papryka Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Adresówki juz sa zamówione, a co do Gwiazdy - też juz pisałam, że te pola to również teren naszej działki - czytajcie posty, wiem że wszyscy chca pomoc i kazdy ma swoje uwagi, ... zdajemy sobie sprawe, że sytuacja z Popcorn jest sytuacją beznadziejną zwłaszcza dla nas i naprawdę źle się z tym czujemy, ale łatwo jest pisać na odległość to to, to tamto... nic innego nie robimy tylko codzinnie szukamy Popcorn, a w sumie Paweł sam ją namierza - dzisiaj od samego rana przeszukuje pola szukając legowiska, niestety nie miał mu kto pomóc bo dziewczyny ze schroniska pojechały pod Konin szukać jakiegoś innego psiaka... Jestesmy w stałym kontakcie z Jamorem i kierujemy się jego wskazówkami. Najprawdopodobniej we wtorek spróbujemy go ściągnąć by próbować złapać Popcorn. Jesli ktos ma watpliwości co do opieki nad naszymi psami to zapraszymy osobiscie do odwiedzenia naszego hotelu. Pisałam już na facebooku, piszę i tutaj. Papryko załóżcie psiakom obroże i adresówki. To powinien być standard w hoteliku. Widziałam też gdzieś (chyba na facebooku), że puszczacie Gwiazdę już luzem na polu. Podziwiam Waszą odwagę, bo przecież ona jest bardzo krótko u Was. Przeżyłam niedawno horror z szukaniem suczki, którą wyadoptowałam. Znalazłam po 5 dniach. Uciekła właścicielowi ze smyczą, obrożą i szelkami. Tylko dzięki adresówce, odzyskaliśmy ją po 5 dniach. Mając psy ze schroniska, nie znając ich przeszłości trzeba być bardzo ostrożnym, przewidującym. Quote
Florentyna Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Dziękujemy za kolejne wpłaty. Wpłynęły pieniążki od Grażyna R., Joanna B. i dorcia2 - uzupełnione z poscie 2. Patrycja mam prośbę - jako osoba odpowiedzialna za Piankę bardzo proszę, abyście puszczali ją tylko na terenie zamkniętym, ogrodzonym i zawsze w obróżce z adresatką. Jeśli jest taka potrzeba to zakupię i prześlę Wam wszystko, co trzeba. Wiem, że dajecie wiele ciepła psiakom i zajmujecie się nimi najlepiej jak umiecie. I wiem, że psiakom jest u Was dobrze. I to jest cudowne. Jednak czasem warto posłuchać osób, które mają więcej doświadczenia w zajmowaniu się psiakami ze schronu. Dziewczyny od wielu lat pomagają, oswajają i wyadoptowują - proszę nie odbierajcie ich rad jako krytyki. Ja jako laik też przeraziłam się zdjęciami Gwiazdy puszczonej samopas. To Wasze pola, ale z tego co pamiętam, ogrodzone one nie są? Psy ze schronu bywają nieprzewidywalne, nigdy nie wiadomo, czego się przestraszą, jak zareagują itd. Nie znamy ich przeszłości, ich traum i ich demonów. Proszę miejcie to na uwadze. Quote
Nutusia Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Dokładnie tak... Łatwiej zapiąć obrożę z adresatką niż biegać po polach, prawda? Tym bardziej, że w przypadku Gwiazdy czy Pianki, ich złapanie w razie czego byłoby proste. Ktoś widzi psa w obroży, łapie go bez problemu, odczytuje nr telefonu i po kilku minutach pies jest w domu. Dokładnie tak byłoby np. ze znalezionym w czwartek na naszej szosie ONkiem, gdyby miał adresatkę. Ale nie miał, co przysporzyło kłopotu osobie, która go znalazła, potem tej, która go wzięła na przechowanie, stres dla psa. A był zaledwie kilometr od domu!!! Florentyna ma rację - nie ma co się obrażać i brać do siebie naszych słów jako słów krytyki, a raczej konstruktywnych rad ;) Quote
Mazowszanka13 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Możliwe, że zrobiła to ze strachu, Gwiazdka jest od niej sporo większa więc Pianka mogła poczuć się zagrożona i "na wszelki wypadek" pokazała zęby ;) Moja sunia (wielki tchórz) też tak robi. Ze strachu, nie agresji. Quote
Nadziejka Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 mocno kciuki za Pianke suniu daj się zlapac serce kochane Quote
Anula Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Kochani,wysłałam do Hoteliku adresówki,powinno starczyć dla wszystkich psiaków,nie wiem jak wygląda sprawa z obrożami.Obróżek nie wysyłałam,nie przyszło mi to do głowy ale jak coś to krzyczcie. Quote
Florentyna Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Dzięki Anula :) W poniedziałek ma być wet. Poprosiłam Papryczkę, aby wet umówił wstępnie termin sterylki Pianki i podał, jaki to będzie koszt. Pianka jest w dobrej kondycji, na dodatek jest bardzo adopcyjna, więc nie ma na co czekać. Działamy i szukamy najlepszego domku. Quote
Recommended Posts