Grażyna49 Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 No to kciuki do roboty. Miesiąc szybko zleci. No i chyba trzeba zacząć Pianeczkę niemieckiego uczyć. Kto się podejmie??? Quote
Nutusia Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Ja, ja naturlich, halogen lampen, ich libe dich, guten auto, halt, hende hoch! :) I może już po polsku pozwolę sobie zaprosić na bazarek dla moich detowiczek ;) http://www.dogomania...la-soni-i-imki/ Quote
Florentyna Posted February 24, 2015 Author Posted February 24, 2015 Nutusiu powaliłaś mnie na łopatki :) Wiecie co...jestem na dobrej drodze do zorganizowania wizyty PA w miejscowości Surwold w Niemczech :) :) Ale numer!!! Dziękuję Pani Wiesławie :) - niestety nie znam nicku na dogo, a wiem, że Pani Wiesława jest też regularną dogomaniaczką :) Wielkie DZIĘKUJĘ :) ************************************ Już sobie przypomniałam Nick Pani Wiesławy na dogo - wieso :) Jeszcze raz wielkie dzięki! Quote
AlfaLS Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Ja wyadoptowałam kotkę do polskiej rodziny mieszkającej w Niemczech i po polsku do niej gadają :lol: . Quote
Nutusia Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 A do mojej Hopki w Luxemburgu czasami gadają po... włosku i też rozumie! :) Bo przecież najważniejszy jest język ciała i ton - słowa nie mają aż takiego znaczenia ;) Quote
PSYzRADYS Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 7.03 będziemy organizować transport dwóch suczek z Radys do domów tymczasowych w Szczecinie. Mam nadzieję, że transport do Marek w tym terminie wypali. Mamy wstępnie zaklepany transport z Poznania do Szczecina. Pozostaje odcinek Marki - Poznań. Gdyby to był odpłatny transport i Pianka by się dołączyła, to w podziale na 3 byłoby taniej. Chyba, że ktoś z was za zwrotem kosztów podjąłby się tego zadania. Pomyślcie proszę o tym. Quote
Nutusia Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ojej, ale 7 marca to trochę za wcześnie... z grubsza o miesiąc :( Pani przyjeżdża do Polski dopiero na święta, czyli na początku kwietnia! Quote
papryka Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Rozmawialiśmy juz z Flo, że Paweł w kwietniu móglby dotransportować Piankę (za zwrot kosztów benzyny) do p. Beaty. Quote
Mazowszanka13 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Rozmawialiśmy juz z Flo, że Paweł w kwietniu móglby dotransportować Piankę (za zwrot kosztów benzyny) do p. Beaty. O rany ! Byłoby super :) Quote
Kejciu Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Pianka - na to wychodzi że powoluniu powinnaś zacząć się pakować :D Quote
Florentyna Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Dokładnie tak, jak mówi papryczka. Nie będę fundować Piance dodatkowych stresów i przenosić ją z miejsca na miejsca. Niech sobie spokojnie czeka u papryczki, a jeśli do kwietnia nic nie zorganizuję, to poproszę Pawła o pomoc. Wcześniej ustalę z Panią Beatą kwestie kosztów dowozu Pianki i przygotowania do wyjazdu (paszport, chip, szczepienie). Mam nadzieję, że to już będzie jej miejsce na zawsze i będzie tam już tylko szczęśliwa :) No ale na razie wizyta pa. ************************************************** Zapomniałam napisać. Paweł napisał mi , że z Pianą to on nawet na koniec świata może jechać :) Quote
Nutusia Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 No tak, Pati płakała za Gwiazdką, a Paweł będzie szlochał za Pianolą ;) 1 Quote
papryka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 A jak brzuszek Pianki? Zagojony? właśnie Paweł jest u weta z nią zeby zobaczyl jak to sie goi, potem napiszemy co i jak Quote
Florentyna Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Wieści pokontrolne: szwy powoli się goją. Nie wiadomo czemu Pianka nie goi się, tak jak normalnie się to odbywa, ale na szczęście zaczęła się goić. Widocznie ten typ tak ma ;) Quote
papryka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Wieści pokontrolne: szwy powoli się goją. Nie wiadomo czemu Pianka nie goi się, tak jak normalnie się to odbywa, ale na szczęście zaczęła się goić. Widocznie ten typ tak ma ;) potwierdzamy:) za tydzień czasu mamy się pojawić u weta z Pianką. Zaczipowanie i paszport bez problemu do załatwienia u naszego weta. A poza tym humor dopisuje, apetyt też, pieszczocha jak zawsze;) pozdrawiamy Quote
Nutusia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Dziś poleci dla Pianki 156,30 zł z mojego bazarku książkowo-filmowo-płytowego - zgodnie z decyzją Florentyny, na konto hotelu. Papryko, bardzo proszę o potwierdzenie, jak już kasa wpłynie, tu na wątku oraz na wątku bazarku: http://www.dogomania.com/forum/topic/145237-rozliczam-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-p%C5%82yty-dla-soni-i-pianki-do-0802-godz-1800/ Quote
Nadziejka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 zagladam z kciukami ogromnymi za dziewunieczke zdrowka kochana cudna zdrowka stokroc Quote
papryka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Dziś poleci dla Pianki 156,30 zł z mojego bazarku książkowo-filmowo-płytowego - zgodnie z decyzją Florentyny, na konto hotelu. Papryko, bardzo proszę o potwierdzenie, jak już kasa wpłynie, tu na wątku oraz na wątku bazarku: http://www.dogomania.com/forum/topic/145237-rozliczam-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-p%C5%82yty-dla-soni-i-pianki-do-0802-godz-1800/ ok, Nutusiu w weekend jesteśmy niedostępni na dogo więc pewnie w ndz wieczorkiem spr albo w pon i napiszę. Pozdrawiamy Quote
Nutusia Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Nie pali się, ale formalnościom musi się stać zadość ;) :) Quote
Florentyna Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Dziękujemy Nutusiu :) W ten weekend Pani Wiesława umówi termin wizyty PA u Pani Beaty. Wielkie podziękowania dla Pani Wiesławy, która stwierdziła, że to taki podarunek od niej, Krasnala i Kredki (psiaków P.Wiesławy) dla Pianki :) Decyzję o adopcji podejmę pewnie po tej wizycie i relacji Pani Wiesławy. Quote
Nadziejka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Kciukamy sciskamy za wszystko najlepsze dla dziewczyneczki cudnej! Quote
konfirm31 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 I ja dziękuję za wizytę PA dla Pianki i mam nadzieję, że domek okaże się wspaniały :). Krasnal wspomaga koleżankę Radysankę :) Quote
Florentyna Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Czekamy na wieści. Mamy miesiąc. We wtorek Paweł dowie się o koszty paszportu, chipa i szczepienia u weterynarza. Ciekawa też jestem, czy to gojenie idzie w dobrym kierunku. Przecież w rozoranym brzuchem nigdzie jej nie wyślę. Quote
Recommended Posts