Florentyna Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Cześć Pianeczko :) Dziewczyny, koleżanka zrobiła mi mały plakacik - tak trochę fotomontaż. Co o tym myślicie? [attachment=9793:Pianka z drugim okiem.jpg] Quote
papryka Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Dzisiaj zdjęcie szwów Pianki, więc porobimy fotki kanapowe:) Quote
Nutusia Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Plakat jest REWELACYJNY!!!!!!! Można takie coś załączyć do ogłoszeń?... Kanapowych fotek wprost nie mogę się doczekać ;) Quote
Nutusia Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Plakat jest REWELACYJNY!!!!!!! Można takie coś załączyć do ogłoszeń?... Kanapowych fotek wprost nie mogę się doczekać ;) Quote
Grażyna49 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Plakat przejmujący i za serce łapie. Cudny jest w swojej prostocie. Quote
Kejciu Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Pianko byłaś dzielna ?:) to w nagrodę dzisiaj na kanapy powędrujesz :D Quote
papryka Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 No więc tak, niestety przy zdejmowaniu szwów okazało się, że skóra się nie zasklepiła, Pianka jeszcze raz ma założone szwy i dodatkowo zabezpieczająco dostała antybiotyk, mięśnie ładnie się zrosły, kwestia skóry. Tak jak wcześniej pisaliśmy, wet mówił, że Pianka to bardzo ukrwiony psiak i to, że się skóra nie zasklepiła - taki psiak, uwarunkowanie genetyczne. Poza tym wet zapewnił, że jest wszystko ok, jednak trzeba było raz jeszcze zszyć... Czuje się dobrze, jest wesoła, mamy nadzieję, że wszystko ładnie się zagoi... Quote
Florentyna Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Nutusiu można go do ogłoszeń wykorzystać. Zmartwiły wieści o Pianeczce :( Quote
Mazowszanka13 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Spłodziłam naprędce bazarek na radysaki w hotelach. Serdecznie zapraszam :) http://www.dogomania...-marca-do-2100/ Quote
konfirm31 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Też się martwię. Normalnie, to skóra prędzej się zrasta, niż mięśnie, dlatego po sterylizacji nie należy suce pozwalać np na skoki. Bo skóra zrośnięta, ale mięśnie - nie do końca. Quote
Florentyna Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Dostała antybiotyk na 10 dni. Musi być już dobrze. Pianka w każdym razie nie zauważa, że coś się z nią niedobrego dzieje i jest radosna jak zwykle :) Niesamowita! Quote
Nadziejka Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Pianuniu serdunko bedzie dobrze sciskamy za ciebie kochana Quote
Nutusia Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Super, że plakacik da się wykorzystać! Florentynko, podeślij mi proszę tekst ogłoszeń - coś zmodyfikujemy, żeby do plakatu pasował ;) Quote
Nadziejka Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 plakacik przecudny kciuki mocniutko mocniutko! Quote
Florentyna Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Cześć Pianeczko :) Zmiana stanowiska coraz bliżej, czasu coraz mniej. Dla Pianki i Popcorn zawsze go znajdę, ale.... Oglądam nowe zdjęcia chociażby psów z Radys i aż się serce rwie, żeby coś zrobić. Niestety nie podejmę się nowych zadań. Na FB też polubione mam "psiowe" strony. A ta sunia, co ją wyłowili ze zbiornika przy jakimś markecie z powyrywanymi pazurkami mnie rozwaliła :( Na razie chyba powypisuję się z tych wszystkich stron, aby tego nie widzieć... *************************************************************************************** Dziewczyny jakieś pomysły na wizytę pa w Niemczech dokładnie miejscowość Surwold? Rozmawiałam właśnie z Panią Beatą, która jest Polką na stałe mieszkającą w Niemczech i bardzo chce Piankę adoptować. O szczegółach napiszę Wam jutro, bo dziś padam na twarz, ale powiem tak - wrażenie bardzo pozytywne odniosłam :) Quote
papryka Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 *************************************************************************************** Dziewczyny jakieś pomysły na wizytę pa w Niemczech dokładnie miejscowość Surwold? Rozmawiałam właśnie z Panią Beatą, która jest Polką na stałe mieszkającą w Niemczech i bardzo chce Piankę adoptować. O szczegółach napiszę Wam jutro, bo dziś padam na twarz, ale powiem tak - wrażenie bardzo pozytywne odniosłam :) Domek na horyzoncie:) cudnie:) Pianka jest mega wesoła:) nawet kolnierz jej nie drażni ani nie psuje humorku:) zadziwia mnie ten psiak:) 100% pozytywnej energiii:) Flo w razie co mamy wolne miejsce w boksie wew i zew jakby jakiś Radysiak jeszcze potrzebował Quote
Nutusia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Z wizytą PA może być problem, choć są na dogo osoby mieszkające w Niemczech. Ja znalazłam osobę do wizyty PA w Anglii, no ale teraz jest tam przecież więcej Polaków niż Anglików ;) Natomiast - tak jak mówiłam Adze - dla mnie ważne by było, żeby Pani po Piankę przyjechała osobiście (tak jak Mattilu do mnie po Hopkę czy p. Maja po Chmurkę). Tu piszą o formalnościach związanych z wyjazdem psa zagranicę: http://www.swiatczarnegoteriera.republika.pl/a-prawo_podroze_z_psem_zasady.html Akurat Niemcy wymagają tylko chipa, wścieklizny i paszportu. Ważne, żeby lekarz przepisał wszystkie dane z książeczki do paszportu (sterylka np.) No i musi przepisać info o szczepieniu a wściekliznę - koniecznie! Tym bardziej, że Pianola ma zaświadczenie na takim marnym świstku ;) Quote
Marysia R. Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 W razie takiej adopcji Pianka prawdopodobnie musiałaby być zaszczepiona na wściekliznę jeszcze raz (pomimo, że szczepienie jest ważne) bo pies musi być zaszczepiony dopiero po zaczipowaniu (data zaczipowania musi być wcześniejsza niż szczepienia). Quote
konfirm31 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Data szczepienia nie może być wcześniejsza niż data wprowadzenia mikroczipu zwierzęcia! W przypadku, gdy zwierzę zostało najpierw zaszczepione przeciwko wściekliźnie a potem zaidentyfikowane (mikroczip), szczepienie przeciwko wściekliźnie powinno zostać powtórzone po zaczipowaniu zwierzęcia, jednakże ze względów zdrowotnych, nie wcześniej niż w 21 dni po ostatnim szczepieniu. http://www.linora.pl/transportLaw/rules To jest firma zajmująca się transportem zwierząt, więc przepisy są na bieżąco uaktualniane. Trzymam kciuki za Piankę :) Quote
Nutusia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Fakt - tak było w przypadku naszej Milki, która jechała do Szwecji... Z kiedy Pianka ma szczepienie? Mamy trochę czasu, bo jeśli adopcja w ogóle dojdzie do skutku, to dopiero na Wielkanoc, kiedy p. Beata przyjedzie do Polski na święta ;) Quote
papryka Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 chip i szczepienie - żaden problem, to jeśli Pianka wydobrzeje możemy ja zaczipować od razu, jeśli adopcja dojdzie do skutku to zaszczepimy raz jeszcze:) Quote
Nutusia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Doskonały plan! :) Tylko warto się zabezpieczyć i uznać to szczepienie jako pierwsze (bo nie ma żadnych dowodów, że były inne) i wtedy obowiązuje te 21 dni do wyjazdu... Quote
Florentyna Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 Tak ja zrozumiałam: najpierw chip potem szczepienie. Kiedy Pianka - zgodnie z zaświadczeniem - ma termin następnego szczepienia? Muszę poczytać, czy jest jakiś termin, w którym należy zachipować psa przed wyjazdem.... Quote
Grażyna49 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Nie wiem ale coś mi się plącze po głowie ,że Ewu często do Niemiec jeździ. Pani Jola ze Znajdek nawet kociaka do Niemiec wiozła. Może dziewczyny z Wrocławia mają znajomych . Quote
Nadziejka Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 trzymam kciuki za ten domus Psinuniu cudna a czytam ze przyjedzie pancia do kraju na swieta i po psinunke o to juz lepiej ciut na sercu sciskam ogromnie za wszystko Quote
Recommended Posts