Nutusia Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Nie są. Ledwie na wściekłość są szczepione... Quote
Grażyna49 Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Witam Piankę poniedziałkowo. Dziewczyny , właściwie to ja nie wiem ,ale może te bardziej obyte z przepisami coś by wyszukały jak to powinno być ze sterylkami. Przecież chyba schroniska od gmin za coś biorą pieniążki? Wiem pewnie jakieś androny mi po głowie chodzą.... Quote
Florentyna Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Iwstar dziękuję za banerek piankowy. Śliczny :) Wkleję, jak tylko otworzę dogo w innej przeglądarce. Quote
konfirm31 Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Tak. Zwierzęta odłowione i przekazane do schroniska na koszt gminy, powinny tam być wysterylizowane/wykastrowane. Tak jest w Ustawie z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt z późniejszymi zmianami z dnia 16 września 2011 r. Gminy nie interesują się, co się dalej dzieje z bezdomnymi zwierzętami, których się pozbyły z własnego terenu - za (niemałe!) pieniądze podatników. No, bo kogo obchodzą jakieś psy? Dla ludzi nie ma pieniędzy (fakt), a na psy wydają - takie jest powszechne myślenie :( Tak u nas wygląda w praktyce "ochrona zwierząt" i "przeciwdziałanie bezdomności". To przecież nie jest jedyna ustawa, która nie jest w Polsce przestrzegana :(. Papier cierpliwy, wiele zniesie, a w Polsce jest powszechne i...aprobowane społecznie małe poszanowanie dla litery prawa.... :( Quote
Nutusia Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 I NIKT się nie zastanowi dlaczego jedne schroniska przyjmują drożej (szczepią, sterylizują, chipują, oferują lepsze warunki bytowe), a inne taniej. Zawsze lepsze będą te, gdzie taniej. Gmina się pozbędzie problemu, poprawi statystyki i tylko to się liczy... Quote
Kejciu Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Statystyki wyróżnionego ogłoszenia: Wyświetleń: 380 Tel: 7 Quote
Grażyna49 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Tak sobie zaglądam. Fajniutkie zdjęcia. Papryczko,synek uroczy i ma super zajęcie z rzucaniem patyczków. Quote
Nadziejka Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Zagladam z kciukami ciocia iwstar robi przecudne banereczki dziękujemy stokroć ciociu! Pianeczku sciskamyyyyy Quote
Florentyna Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Jutro sterylka. Biedulka będzie jutro miała stresujący dzień. Trzymaj się Wiewióro! Quote
Florentyna Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Tak sobie oglądam zdjęcia hasającej Pianki i mi się łezka w oku zakręciła. Biega za patykami, szaleje na śniegu, ma przestrzeń i ludzi wokół siebie - wszystko to czego nie miała jeszcze niedawno. Jest szczęśliwa i to widać. Się wzruszyłam normalnie :) Quote
Kejciu Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Tak sobie oglądam zdjęcia hasającej Pianki i mi się łezka w oku zakręciła. Biega za patykami, szaleje na śniegu, ma przestrzeń i ludzi wokół siebie - wszystko to czego nie miała jeszcze niedawno. Jest szczęśliwa i to widać. Się wzruszyłam normalnie :) oj tak - ogromna przemiana ... i pomyśleć że jeszcze tyle takich Pianek czeka na taką szansę.... Trzymam kciuki za sterylkę - szybką rekonwalescencję i za DOM :-) Quote
Nutusia Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Pianuchna - bądź dzielna! Jutro już będzie... prawie normalnie ;) Quote
Nutusia Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Pianuchna - bądź dzielna! Jutro już będzie... prawie normalnie ;) Quote
Florentyna Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Pianeczka już po. Dzielna dziewczynka do boksu weszła o własnych siłach jak gdyby nigdy nic - to słowa Patrycji :) Quote
papryka Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 MY już po:) Różowo - brązowy nochal pozdrawia:) Póki co po zabiegu wszystko ok, Pianka sama weszła do domku do swojego boksu i oczywiście po drodze obowiązkowo dała po buziaku mi i Franiowi - akurat na dworzu byliśmy;) fv w załączniku: sterylka - 270,00 zł (tak policzyli w końcu), reszta pozycji na fv to odrobaczenie i odpchelenie Popcorn, pozdrawiamy Quote
papryka Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Aga wpłynęły pieniążki na sterylkę - 250,00 zł i 110,00 dopłata za hotelik Pianki za styczeń, dziękujemy Quote
Florentyna Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Biedulka, ale bym wyprzytulała. Teraz już będzie tylko lepiej cudny nosku. Dzięki Patrycja za info. Różnicę za sterylkę dopłacę już z fakturą za luty za hotelik :) Quote
Grażyna49 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dzielna dziewczynka. Teraz tylko wygoić rankę i siuuuuuu do domeczku. Trzeba zacząć czarować domki,domeczki....... Quote
Florentyna Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 No właśnie Grażynko. Czarujmy, czarujmy :) Quote
Florentyna Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Kochani, uzupełniłam post drugi o bieżące wpłaty i wydatki piankowe. Quote
Nutusia Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ludzie, nie wpieniajcie mnie - dzwońcie i zabierajcie Piankę do domu!!!!!!! 1 Quote
Recommended Posts