b-b Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 ciociu b-b teraz wyczytałam dziekuje rzeczywiście ale ...traba z mla .... Ewo jaka trąba!? ;) Kochana Ty zajęta walczeniem o dobro Krabika a my tylko pomagamy :) 1 Quote
Elisabeta Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ewo jaka trąba!? ;) Kochana Ty zajęta walczeniem o dobro Krabika a my tylko pomagamy :) Popieram. :) Quote
Nadziejka Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 To wszystko tylko z Wasza pomocą sama bym nic anic nie zdzialal boc ja przecie na południu kraju .... dziekuje sercem dziekuje za wszystko za te cuda Krabcika ratowanie wiezienie opieke i wplaty ! sam bym nic a nic dziekuje pięknie zla jestem na siebie boc już mi się tak te literki myla ze szok ...a już było lepiej z oczami ale teraz znow cosik gorzej sprawdzajcie proszę w pierwszym poscie czy jest dobrze zapisane dziekuje pieknie Quote
papryka Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ewciu jasne, że karma już jest, zamówiona była razem z karmą dla Gwiazdki Kochana, Krabik apetyt ma baaaardzo, wcina wszystko:) na dniach wstawimy nowe fotki chłopaka:) pozdrawiamy Quote
Nadziejka Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 wcinunia i ma apetyt o jak cudnie sciskam ogromnie tego Krabciunia i Was wszystkich zdrowenka zdrooooowenka zycze ogromnego ale się raduje ze karma i ze wcinunia nasz pancio lordzio Ptysio Krabisio modle modle aby jakiś kiedyś domus cudny ... albo abym ja wyszla z koszmaru i mogla wziąć do siebie jakies serce jeszcze u mnie wsyckie na raczkach hihi .... i jak jemy to razem jako tancujemy tez razem jak ...chorujemy ech ...tez razem pozdrawiamy i dziękujemy pięknie za wszystko papryczko Patrycju i cioteczki Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ewuś, chciałam Ci odpisać i napisać do Mazowszanki w sprawie bazarku i ... nie mogę wysłać wiadomości :(. Pojawia mi się napis o jakichś błędach :(. Dogo mi znowu wyczynia jakieś brewerie :(. Dobrze, że mogę chociaż pisać posty ... Quote
Nadziejka Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Witamy się witamy na dobry spokojny dzioneczek ciotenki ja mysle o Krabciu jak on jus starszamwy z ta kastarcja mysle jak to będzie .... ech ... Danuniu ja wiele razy nic a nic wyslac nie mogę i czasem mnie wywala co chwilka pozdrawiam Krabiczkowo hoteliczkowe niunie wszystkie i Was Quote
Mysza2 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Ewuś, chciałam Ci odpisać i napisać do Mazowszanki w sprawie bazarku i ... nie mogę wysłać wiadomości :(. Pojawia mi się napis o jakichś błędach :(. Dogo mi znowu wyczynia jakieś brewerie :(. Dobrze, że mogę chociaż pisać posty ... Sprawdź czy nie masz pełnej skrzynki:) Odwiedzam Krabiczka Quote
Mazowszanka13 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Chciałam podać adres mejlowy, ale nie mogę dostać się do mojego gmaila :( Za to wyczyściłam skrzynkę. Quote
Nadziejka Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 serduszka co myślicie mowcie proszę boc ja się martwię o Krabcia ze on starszy mowcie serduszka boje się ryzykować ....ech ... Mazowszanko ja na malja od wrzesnie chyba ....wiejsc nimoge ... Quote
Mazowszanka13 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 serduszka co myślicie mowcie proszę boc ja się martwię o Krabcia ze on starszy mowcie serduszka boje się ryzykować ....ech ... Mazowszanko ja na malja od wrzesnie chyba ....wiejsc nimoge ... Niewiele osób to robi (brak czasu, forsy). Ale warto przed kastracja zbadać krew, by mieć pewność, że pies jest zdrowy. Quote
konfirm31 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Niewiele osób to robi (brak czasu, forsy). Ale warto przed kastracja zbadać krew, by mieć pewność, że pies jest zdrowy. Mazowszanka ma rację.Tak powinno być, zwłaszcza w przypadku starszych psów, o których nic nie wiemy - podstawowe badania krwi (morfologia, biochemia i babeszjoza), badanie moczu i badania kardiologiczne. Quote
Nadziejka Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Badania wszelkie to tak oczywiście tzreab zrobić trzeba ale ja się trzese jak z ta operacja ...ta kastracja , serduszkiem jego .... Quote
wiosenka Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Przed każdą operacją badania to podstawa, a serca szczególnie, tylko jak piszecie jest w złej kondycji to na razie lepiej się wstrzymać... Quote
Nadziejka Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 wiosenko cudna dziekuje za zaglądanie za ardy dziekuje serdunko dziekwuje Wam iskierki wlasnie się boje bardzo boje i te starszosci o te chroby , o operacyjke trzeba poczekać tr az nabierze sil az będzie wzmocniony niunio sciskam scsiskam was i lece do pracki na 9 ta do praacki ... Quote
wiosenka Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Proszę się nie bać, tylko pozytywna energia :). Moja ciocia bala się o siostrzenice, że się na nartach połamie i taki efekt, że ma kontuzje :(... Quote
Grażyna49 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Ewuniu,ja też swoje 3 grosze dołożę. Jak wiosenka napisała najważniejsze jest pozytywne myślenie. Badania przed każdym zabiegiem są konieczne. Lekarz osłucha serducho i sam stwierdzi czy można operować/może edentualnie zlecić EKG/ Badanie krwi też trzeba zrobić. Najważniejsze w przypadku starszych psów jest narkoza wziewna,bo ona mniej serdeuszko osłabia. Niby kastracja nie jest konieczna ,bo chociaż pieskowi w przeciwieństwie do suni niechciana ciąża nie grozi. Nie mniej piesek po kastracji się wyciszy,nie będą mu amory w głowie i wtedy jest większa szansa na adopcję. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za całą naszą czwóreczkę u Papryczki. Quote
Nutusia Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 O tym, czy można przeprowadzić kastrację musi zadecydować wet. Napiszę tylko, że mój Lesio został wykastrowany w wieku ok. 8 lat i po zabiegu po prostu przeżywał drugą młodość! Zrobił się bardziej socjalny, chętniej się bawi, integruje - nie ten sam pies! :) No i z prostatą problemów nigdy mieć nie będzie, a to też ważne. Bo jak się trafi przerost albo nowotwór jak Krabik będzie już naprawdę dziadziem - dopiero wtedy będzie strach i zgrzytanie zębami! Krabiś jest aż zanadto "męski" i myślę, że spadek testosteronu baaaaaaaaaaardzo dobrze by mu zrobił pod wieloma względami ;) 1 Quote
Mysza2 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Ewciu, ja tę dołoże swoje powtarzając za poprzedniczkami. Wet powinien ocenić czy zagieg jest wskazany i jakimi badaniami go poprzedzić. Quote
b-b Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 O tym, czy można przeprowadzić kastrację musi zadecydować wet. Napiszę tylko, że mój Lesio został wykastrowany w wieku ok. 8 lat i po zabiegu po prostu przeżywał drugą młodość! Zrobił się bardziej socjalny, chętniej się bawi, integruje - nie ten sam pies! :) No i z prostatą problemów nigdy mieć nie będzie, a to też ważne. Bo jak się trafi przerost albo nowotwór jak Krabik będzie już naprawdę dziadziem - dopiero wtedy będzie strach i zgrzytanie zębami! Krabiś jest aż zanadto "męski" i myślę, że spadek testosteronu baaaaaaaaaaardzo dobrze by mu zrobił pod wieloma względami ;) Zgadzam się z Nutusią! Badania i niech wet decyduje czy już można ciachnąć Krabika...bo trzeba :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Sprawdź czy nie masz pełnej skrzynki:) Odwiedzam Krabiczka Mysza, a dzisiaj już mogę pisać PW :). Ale ... dopiero za którymś razem udało mi się wejść na dogo... bo nie byłam zalogowana, nie wiem dlaczego. Potem samo jakoś wskoczyło, dziwy jakieś ;) na tym dogo ;). Chciałam podać adres mejlowy, ale nie mogę dostać się do mojego gmaila :( Za to wyczyściłam skrzynkę. W porządku, zatem już piszę :). Quote
Nadziejka Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Witajcie nocka jaskoleczki dziękujemy za odwiedzinki za wszystko dziękujemy i Patrycjo hoteliczkowi cudnemu pięknie dziekuje calem sercem bo nikt nie chciał Krabcia przyjąć nigdzie miejsc ie było kilka osob się balo zazryzykowac boc nic nie znali nie wiedzieli jeden hotelik mi odpowiedział przez tel ...zanim skonczylam zdanie :,,nie nie ma miejsc ,, i tyle wlasciwie było naszej rozmowy i tak się zarza a ja wiecie o tym ze całunki czas mam jakies zabiegi operacyjki badania naszej sunienki skarbenki starzsej wiec ja drze o każdego zwierzunka o kazdenkiego mam nadzieje ze da sobie pobrać krewke , siku do badania znacie watus naszego mojego Stefanka ? on po str tragicznych ...przejściach znalazł domus u kochanych ludzi ale nie kastrowali rzekli ze już jest ich , ze maja wielkiego piesia drygiego ze schronu , kilka koteczkow i Stefunia nie będą kastrować jeno pilnować , i rzeczywiście ma w raju ten nasz Stefunio cudny tylko ze dawniej jezdzilam i było więcej i częściej wieści ale od roku to już wcale prawie nie pisza państwo mam nadzieje ze i Krabciu znajdzie kiedyś domus pozdrawiamz nadzieja sciskam was i hoteliczek sciskam ogromnie z dziekowaniem za wszystko spokojnych snow Quote
Nadziejka Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 Patrycju papryko dziekuje dziś przyszedł list polecony z umowa na Krabcika pozdrawiam ogromnie u nas zima oj ...paskudna ... sciskam mocno za caly hoteliczek cudny cioteczki dziś nie zajrzały do niunia Patrycju jutro odsyłam podpisana umowę kochana Quote
konfirm31 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Zaglądamy, Ewo, zaglądamy :). Pamiętamy o Ptysiu :) Quote
Bogusik Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Jasne,że zaglądamy,choć nie zawsze piszemy.Czytam wiadomości o Krabciu-słodziaczku! :) Quote
Recommended Posts