Mysza2 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ewciu oprócz tych hotelików, które już były wymienione zapytaj jeszcze Emiś. Ona też umie pracować z takimi psiakami. Pamiętasz naszego Murzynka? No i jeszcze hotel u Jamora jest, ale to chyba drogo. Quote
konfirm31 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Dzięki za zaproszenie :). Jestem u biednego Krabika. Pod jego albumem na fb jest bardzo dużo wpisów. Poruszył wiele serc. Może co dobrego z tego dla niego wyniknie? Oby ...... Quote
lunarmermaid Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ja też widziałam Krabika na wątku. Bardzo wycofany psiak, niestety groszem nie wspomogę. Quote
Nadziejka Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Emis ma zapchana skrzynke dziekuje za zaglądacie szukamy szukamy pytamy dalej dziekuje Quote
Mysza2 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ewciu tu masz telefon do Emiś 664 768 580 a tu mail [email protected] Ty też masz zapchaną skrzynkę, może dlatego nie możesz wysłać. Quote
Anula Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Można jeszcze napisać albo zadzwonić do macia tel.668 045 313.Hotelik jest albo w Lesznie albo k/Leszna. Następny Hotelik domowy k/Zielonej Góry - tel.514 100 950,może też Hotelik u Lilki tel. 505 126 095 Quote
b-b Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ewo jestem...tylko co ja mogę. Więcej bym chciała pomóc niż mogę....niestety. Gdyby każda osoba tam( na FB) wpisująca się dała chociaż po 5zł to już by mały miał jaką sumkę na hotelik. Na FB mnie nie ma i tego niestety nie mogę tam napisać. Jak będziecie zbierać to mogę dać 5zł miesięcznie ale chwilowo tylko do czerwca. Quote
Nadziejka Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 kochana Emis nie ma miejsc az do lutego dziekuje dziewczyny dziekuje ja caly czas rozsyłam i zaraz potem odtykam skrzyneczke pisalalm tez podeslallam do Lilutosi watus z pytaniem dziekuje iskierki Quote
Nette Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Dziekuje, Ewo, za zaproszenie :) Mnie też bardzo Krab ujął i widziałam, że zrobił to z wielu ludźmi na fb - ma prawie 400 udostępnień. Może się ze mną nie zgodzicie, bo może nie mam racji, ale ja bym jeszcze trochę poczekała z zabieraniem psiaka do dt albo hoteliku. Niestety, może tam utknąć. A teraz ma swoją chwilę na fejsie, może ktoś go wypatrzy i weźmie do domu. Uważam, że ma spore szanse - nie tylko my wzruszamy sie jego losem. Gdyby co, oczywiście będe wspomagać Krabika w miare skromnych możliwości. Quote
bric-a-brac Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Biedaczyna straszna, to fakt :( Ale Nette mądrze mówi... znaleźć DT, które co miesiąc trzeba opłacić można... Ale trzeba się liczyć też z ewentualnością, że psiak może się łatwo nie otworzyć... A taki nieadopcyjny będzie zajmował miejsce innym psiakom. Chyba, że znalazłoby się DT za koszty utrzymania. To byłoby rozsądne wyjście, bo pies dostałby szansę. Oby mu się udało, zdjęcia i opis bardzo smutne i przygnębiające. Bezsilność... Będę zaglądać na wątek, trzymam kciuki... Quote
iwna5702 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Też jestem - ten pomysl o 5 zl od wszystkich na watku najbardziej realny jest chyba - jak sie uzbiera sumka to natychmiast hotelik dla psiny zalatwiac. Quote
LILUtosi Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Zaglądam i zapisuję. Lecę teraz z psami do lasu, jak przyjdę to ogarnę temat. Quote
kolejna kobietka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Jestem na zaproszenie. Na szczęście wpisów o wpłatach "gdyby każdy z wydarzenia itp wpłacił chociaż po 5 zł" na fb coraz mniej. Wydarzenia na fb czy inne apele o pomoc często krążą pomiędzy tymi samymi osobami, osobami które mają już multum deklaracji bądź nie mogą pomóc nawet 1 zł, nawet gdyby chciały, więc pisanie gdyby każdy dał po 5 zł jest nie na miejscu zupełnie. Trzeba by było mieć worek pieniędzy gdyby na każde psy w potrzebie jakie pojawią się na fb dawać "tylko" 5 zł. Wystarczy zbierać deklaracje i zacząć od kwoty 5 zł i tyle, a kto ma to da i to nawet 100 zł miesięcznie bo też takie osoby się zdarzają. Jak będzie potrzebny banerek to zrobię. Quote
Elisabeta Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ewa, jestem u biednego Krabika. :( Serce boli.. Nie dziwię się, że nie spałaś w nocy. :( Będę zaglądac, bo na razie finansowo nie moge pomóc... Quote
Nadziejka Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Dziekuje za zagladcie kochane i Lilu zajrzalal z nadzieja dziekuje wszystkim iskierkom boc musimy być iskierkami dla tych wszystkich skrzywdzonych takie zycie ja 200 zl deklaruje przez 2 miesiące dam rade musze dac rade może tr więcej obacze aby na zycie zostało cos przecie dziekuje z nadzieja pozdrawiam ...ten brzusio Krabikowy o matko ..... ja myslalm ze to sunia najpierw może przepuklina o matko a może przemarznięte ech ... Quote
kolejna kobietka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Edytowałam swój wpis miało być banerek a nie bazarek :P Quote
kolejna kobietka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Dzięki za zaproszenie :). Jestem u biednego Krabika. Pod jego albumem na fb jest bardzo dużo wpisów. Poruszył wiele serc. Może co dobrego z tego dla niego wyniknie? Oby ...... Myślę że tak, fb ma wielką moc :) Quote
b-b Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Jestem na zaproszenie. Na szczęście wpisów o wpłatach "gdyby każdy z wydarzenia itp wpłacił chociaż po 5 zł" na fb coraz mniej. Wydarzenia na fb czy inne apele o pomoc często krążą pomiędzy tymi samymi osobami, osobami które mają już multum deklaracji bądź nie mogą pomóc nawet 1 zł, nawet gdyby chciały, więc pisanie gdyby każdy dał po 5 zł jest nie na miejscu zupełnie. Trzeba by było mieć worek pieniędzy gdyby na każde psy w potrzebie jakie pojawią się na fb dawać "tylko" 5 zł. Wystarczy zbierać deklaracje i zacząć od kwoty 5 zł i tyle, a kto ma to da i to nawet 100 zł miesięcznie bo też takie osoby się zdarzają. Jak będzie potrzebny banerek to zrobię. Z tego co wiem - z opowiadań bo mnie nie ma na FB -oprócz dziewczyn z dogo jest tam dużo osób, które wpadają bo wpadają i piszą aby coś napisać. Taka oferta właśnie dotyczy się takich osób - a jakie to są to widać po treści wpisu. Kto pomaga to głupot nie pisze i pomaga jak może. Quote
Nadziejka Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Tak iskierki tak każdy jak może pomaga kazdenkie serce dziekuje za banerek bardzo bardzo się przyda banerek ciocia kikou nie ma miejsc może Lilutosi wyczaruje cos o mateńko ziemio nasza ..ja na tym fb to nie umiem zupełnie się poruszać gdzie co wpsiac itd. .... Quote
Mazowszanka13 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Jak będziecie po piątaku zbierać to i ja się dołożę :) Quote
kolejna kobietka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Z tego co wiem - z opowiadań bo mnie nie ma na FB -oprócz dziewczyn z dogo jest tam dużo osób, które wpadają bo wpadają i piszą aby coś napisać. Taka oferta właśnie dotyczy się takich osób - a jakie to są to widać po treści wpisu. Kto pomaga to głupot nie pisze i pomaga jak może. Ja na fb jestem, mam na swoim koncie kilkadziesiąt wydarzeń, w tym kilka aktywnych i z doświadczenia wiem, że wpisy takie są nie najlepiej przez uczestników odbierane. Nawet zdarzyła mi się wypowiedź, że ktoś z mojego wydarzenia odchodzi z powodu właśnie tego typu wpisu. Na szczęście takie wpisy pojawiają się tylko sporadycznie i dzięki reprymendzie innych osób coraz mniej. Wpisy takie są po prostu nie na miejscu i tylko tyle. Każdy pomaga jak może i na ile może, nie można na nikim wywierać w taki sposób presji. Nie każdy ma nawet te "głupie" 5 zł i niektórym jest z tego powodu najzwyczajniej przykro. Quote
Bogusik Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ewuniu,zapisuję bidusia.Ja już nawet nie przeglądam na fb zdjęć,bo serce pęka :( Quote
Nadziejka Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 pogadałam sama ze sobą w domku za pierwszy miesiąc hoteliku albo dt abys stal się cud... postaram się zaplacic w calosci na bazadnia tez trzeba będzie pieniazkow hdyby się tylko udało ....takie zycie choć my ludzie -mam zawsze wybor mamy gdzie isc w rzie czego choć ciężko i pod gorke ale mamy jak ale te wszystkie biedaki .... ech .... Quote
Recommended Posts