konfirm31 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Nutusiu, zrozumiałam, że min 7 psów, a miejsc jest 8. Na stronie Radys, sa te "psowozy" z klatkami Pewnie te 7, to ekonomia - cena benzyny, a 8 - ilość miejsc - czyli - też ekonomia. Echhhhhhh..... Quote
Grażyna49 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 A co ja mam powiedzieć Tak bardzo bym chciała wziąć jakąś bidę na bdt. Niestety moja CTR się nie zgadza. Myślałam nawet o szczeniaczkach,bo jakoś bym chałupkę przegrodziła a wyjścia są oddzielne / 2 balkonowe i drzwi wejściowe/. Tylko ja nie mam ani samochodu ani prawa jazdy więc kłopot do weta podjechać. Jeszcze jeśli piesek jest zdrowy i tylko do kontroli czy szczepienia ,to mąż na weekendy przyjeżdża więc podwózka by była, ale jak coś w tygodniu wypadnie to klops. Z tą ekonomią to włosy dęba stają. Przecież chyba im /tzn schronisku/ też powinno na adopcjach zależeć. Plakać się chce i ręce opadają. Tyle osób się stara żeby 3 życie psiakom zapewnić...... Może jednak się uda,może przywiozą w niedzielę. Quote
Nutusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Grażynko, a gdzie Ty mieszkasz dokładnie? Bo narobiłaś apetytu z tymi szczeniaczkami ;) Quote
Florentyna Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Nutusia ja też wczoraj sprawdzałam ile od nas jest do Radys :) Szaleństwo! Co do schronisk (choć ta nazwa jest zupełnie nie na miejscuw stosunku do niektórych mordowni) to np. Kotliskom zupełnie nie zależy na adopcjach psiaków. Oni mają podobno płacone od dnia pobytu psiaka!!!! Quote
Nutusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 No pewnie, że schronom, które tłuką kasę na psach nie zależy na adopcjach! Każdy wyadoptowany pies to mniejsze wpływy z danej gminy - proste! Podobnie jest z hyclami - niewielu rozlicza ich z tego, że dostarczyli psa do schroniska. Mają go tylko złapać. No to łapią, biorą kasę, a psa wypuszczają w sąsiedniej obsługiwanej gminie, by złapać go jeszcze raz i po raz kolejny zgarnąć kasę za złapanie - złoty interes! Quote
kinga Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Nutusiu, zrozumiałam, że min 7 psów, a miejsc jest 8. Może jechać więcej psów - są samochody różnej wielkości. Myślę, że nawet im więcej, tym lepiej - tyle, ze to raczej mało prawdopodobne, aby aż taki hurt się uzbierał. Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 ZuziaM pisała na wątku Bezika naszego że za jakieś dwa tyg będzie miała miejsce wolne u siebie - 380,00 zl z wyzywieniem, może udałoby się zebrać fundusze i jeszcze Gwiazdeczkę wyciągnąć z Radys???? to 4 psiak by był Quote
konfirm31 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 No, to trzymajmy kciuki, żeby się uzbierało do tych 7 psiaków, bo jak rozumiem, to jest to wymagane minimum :( Quote
Nutusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Obawiam się, że za Gwiazdkę byłoby drożej, bo to duża sucz jest :( Wyciągnąć nie problem - problemem jest potem "zarobić" na hotel :( Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Obawiam się, że za Gwiazdkę byłoby drożej, bo to duża sucz jest :( Wyciągnąć nie problem - problemem jest potem "zarobić" na hotel :( Racja... to jest molos, kontaktował się ktoś z tymi dziewczynami? http://adopcje.leonberger.leszno.eu/kontakt.html?? Może wzięliby pod swoją opiekę Gwiazdeczkę... Quote
lunarmermaid Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Pisałam na wątku Gwiazdki - Gwiazdkę ja mogę wziąść na DT , ze wspomożeniem na karmę. Jak wcześniej trafi do domku to inną dużą sunię będę mogła wziąść, ale dopiero po połowie lutego. Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 U nas też znalazłoby się miejsce dla niej tylko kwestia zebrania funduszy:( napisałam jeszcze do bernardynów, może ktoś się w końcu nią zainteresuje Quote
Grażyna49 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Dzięki dziewczyny ,strasznie mi ta Gwiazdeczka na sercu leży. O hoteliku dla niej nawet nie myślę,bo sama nie mam możliwości dołożyć. No ale to wątek Krabika ,więc za niego trzymajmy kciuki,żeby schronisko dowiozło nawet jeśli więcej psiaczków się nie znajdzie. Na fb jedna babka deklarowała,że jakąś maliznę weźmie. Nawet prosiła,że może przy okazji Krabika , ale nie widzę ,żeby dalej deklarację podtrzymywała.. Ej u nas to często taki słomiany zapał jak z tymi 2 jamnikowatymi. Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Nawet nie biorę pod uwagę, że psiaki do nas nie dojadą... Muszą dojechać:))) Czekamy na Krabika i Piankę!!:) Quote
Anula Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Pisałam na wątku Gwiazdki - Gwiazdkę ja mogę wziąść na DT , ze wspomożeniem na karmę. Jak wcześniej trafi do domku to inną dużą sunię będę mogła wziąść, ale dopiero po połowie lutego. 18.01.15 jest połowa dobra miesiąca(transport).Może ktoś by mógł Gwiazdkę przetrzymać kilka dni do momentu trafienia do DT.Na karmę uzbieramy bazarkami. Quote
Florentyna Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Papryka na wątku Gwiazdy napisała, że może ją zatrzymać u siebie w hoteliku tylko za koszt wyżywienia do czasu, aż u Lunarmermaid będzie miejsce DT. Jeśli uda się w miarę sprawnie zebrać, to Gwiazda mogłaby przyjechać 18.01 i dołączyłaby do Pianki i Kraba. Quote
Nadziejka Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 Alez byłoby cudnie hoho Gwiazdeczko niechaj się uda zaraz będę slac pw do kochanych dziewczyn które deklarowaly pieniążka dla Krabcia sciskam sciskam ogromnie za wszystko Lida ma zapchana skrzyneczke -jednorazowo Anula i ciocia Bogusik razem -deklaracja stala razem 20 zl konto swe wyslalam dziekuje kochane koja num konta wyslalam- jednorazowo dziekuje kochana agat21 konto wyslalm -deklaracja stala dziekuje nie wiem ile ciociuniu dziekuje zebrazebra num konta wyslalam -jednorazowo dziekuje kochana JOLY num konta wyslalam -jednorazowo dziekuje pięknie Elisabeta konto wyslalam -jednorazowo dziekuje dziekuje dorcia2 konto wyslalam -deklaracja stala 20 zl dziekuje cudnie b-b konto wyslalam deklaracja stala do czerwca 5 zl dziekuje pięknie Mysza2 konto wyslalam stala deklaracja 5 zl plus 15 zl jednorazowa ! dziekuje slicznie Mazowszanka13 konto wyslalam deklaracja stala 10 zl dziekuje ciociu dziekuje Waranska konto wyslalam -jednorazowa dziekuje cudnie teresaa118 konto wyslalam deklaracja jednorazow ciociu? dziekuje pięknie terra num konta wyslalam deklaracja jednorazowa dziekuje cudnie Dexterka konto wyslalam deklaracja stala 10 zl dziekuje ogromnie konfirm31 - jednorazowo z Domku Randy 30 zl ! http://www.dogomania...1#entry16006526 dziekuje cudnie! Quote
Anula Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Stała deklaracja za styczeń w drodze od Bogusik i moja.Krabiku trzymam kciuki dla ciebie o nowe życie. Quote
b-b Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Alez byłoby cudnie hoho Gwiazdeczko niechaj się uda zaraz będę slac pw do kochanych dziewczyn które deklarowaly pieniążka dla Krabcia sciskam sciskam ogromnie za wszystko Lida ma zapchana skrzyneczke Anula i ciocia Bogusik razem konto swe wyslalam dziekuje kochane koja num konta wyslalm dziekuje kochana zebrazebra num konta wyslalam dziekuje kochana JOLY num konta wyslalam dziekuje pięknie Elisabeta konto wyslalam dziekuje dziekuje Mi Ewo nie podesłałaś konta do wpłaty. Quote
Nadziejka Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 ciociu bb dziekuje ja sle przez lupke wiec powoli mi idzie dziekuje jak już sle to zaraz uzupełniam pozdrawiam ciociu bb już znalalzam stala do czerwca dziekuje dorciu2 przepraszam już zmieniam bo jest 20 zl stalej pięknie dziekuje pięknie Mysza2 napisala kochana wplacila 5 zl stalej i 15 zl jednorazowej dziekuje stokroć Myszko! dziekuje Quote
Nadziejka Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 Krabciu a dzisiaj już jest 10 ty ja wolam troszenke już imionko Ptys Ptysiu serduszko kache piękne ptysiowe już 10 .... modlimy do losu modlimy kocahny Quote
Elisabeta Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Zaglądam do Krabika. :) Ewa, dzięki za konto. Wpłata poleci w poniedziałek. :) Quote
Mazowszanka13 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Poszła stała dla Krabika-10 zł :) Quote
Nadziejka Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 Bardzo dziekuje ogromnie dziekuje ludeczki kochane Mazowszanko droga już wpisuje już poproawiam dziekuje dziekuje Quote
konfirm31 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Witam u Kraba i przynoszę 30 zł jednorazowej wpłaty od Domku Randy http://www.dogomania.com/forum/topic/143015-m%C5%82oda-%C5%82agodna-randa-zamieszka%C5%82a-w-warszawie-u-kochaj%C4%85cej-rodziny/page-21#entry16006526 Ewo, poproszę o nr konta Quote
Recommended Posts