Romka Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Pakar około 2-letni psiak w typie owczarka środkowoazjatyckiego.Znaleziony przy wiejskiej drodze ,przywieziony do punktu przetrzymań gdzie przebywał około miesiąca.W punkcie psiak ufał opiekunce ,która go karmiła i wyprowadzała na spacer.Do pozostałych pracowników raczej zdystansowany.W schronisku Pakar jest wciąż nieufny,chowa się w budzie i pokazuje zęby.Wyróżnia pracowników schroniska z,którymi nawiązał bliższy kontakt.Ten duży psiak budzi respekt wolontariuszy.Pies raczej jednego pana,Polecany dla osoby znającej rasę,mającej doświadczenie z dużymi psami.KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI :604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz m.gorzynska @ wp.pl Quote
Romka Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 OCZYWIŚCIE !!! DZIĘKUJEMY BARDZO!!!! :) Pakar powoli nabiera do nas zaufania: Quote
Romka Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Dziś też pozwolił się dotykać Olivin a na mnie nie szczekał!!!!!! :) Niedługo spróbujemy wziąć go na spacer... Quote
Romka Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Dziś Pakar był na spacerze. Pan Tomek, pracownik schroniska, który ma bardzo dobry kontakt z Pakarem, wyprowadził go na spacer. Zdjęcia ze spaceru będą później :) Olivin dopieszczała Pakara w boksie: Bafik z zaciekawieniem przyglądał się zabawie: Quote
Romka Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 No i mamy zdjęcia ze spaceru.Nie ośmieliłyśmy się wyjść same z Pakarem na spacer,który czasami daje do zrozumienia wolontariuszom,że coś mu się nie podoba.My bywamy tylko w soboty i w niedzielę.Pracownicy schroniska widują Pakara codziennie i karmią go.Wyjście z p.Tomkiem było jak najbardziej wskazane :) Quote
Romka Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 Ale kiedy Pakar podszedł do mnie i poprosił SAM o głaski: ...poprosiłam p.Tomka jedynie o towarzyszenie nam a sama wzięłam Pakara na linkę i...poszliśmy na pierwszy spacer: ...bardzo pomogłam nam w tym Tosia,która wyszła na spacer z Marysią.Pakar poszedł spokojnie za nią: Quote
Romka Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 Dopiero zaczęliśmy się poznawać,a Pakar poszedł dziś do domu...Domek na wsi,Pakar będzie pilnował małego zakładu produkcyjnego.Adopcja ze schroniska.Mam nadzieję psiaku,że będziesz tam szczęśliwy... Zmieniam tytuł wątku Quote
Recommended Posts