ewkar Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 "Częściowo" to już dla mnie jest mistrzostwo świata.Chyba nikt tutaj nie jest nie z tego świata, aby myśleć, że problem bezdomności da się rozwiązać w jednym pokoleniu. http://www.stalowka.net/wiadomosci.php?dx=14459 Ważne, że chcą słuchać ludzi, którzy od dawna zajmują się zwierzętami i wiedzą co należy robić. 1 Quote
Murka Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Z kołnierzem Ergo nie ma problemu, tylko zawadza nim o wszystko :) Quote
AgaG Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Z kołnierzem Ergo nie ma problemu, tylko zawadza nim o wszystko :) Dzielny, mądry Ergunio. Quote
mar.gajko Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 To zuch. Bo rzadko który pies znosi kołnierz bez złości. Nawet najgrzeczniejszy, potrafi usiłować "zostawić" go gdzieś przypadkiem. Quote
mar.gajko Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 A długo to ustrojstwo będzie nosił? Pewnie z tydzień, najmniej. Quote
ewkar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Zapraszam na bazarek dla Ergo http://www.dogomania.com/forum/topic/145368-bazarek-bi%C5%BCuteryjny-dla-ergo/ 1 Quote
Murka Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ewkar, dopisz w tytule bazarku datę zakończenia. Gratuluję pierwszego bazarku :) Z mojego bazarku (na którym są fanty od Ciebie) już jest dla Ergo 30 zł, a po zakończeniu licytacji będzie jeszcze drugie tyle conajmniej :) Psy po kastracji noszą przeważnie kołnierze ok. 5-6 dni, ale u Ergo może to być dłużej, bo wet mówił, że jego skóra była potwornie twarda i bardzo ukrwiona. I nawet następnego dnia pytał czy nic tam nie krwawi i czy ogólnie wszystko ok. Ergo bardzo niechętnie pokazuje rankę i tylko oględnie mogę rzucić okiem kiedy mi się go uda podstępem podejść, ale na razie jest ok, szwy całe i nic nie krwawi. Sam Ergo czuje się jakby nic się nie stało i jakby nie miał kołnierza ;) Już mam obsiniaczone nogi :) 1 Quote
ewkar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Dzięki, dopiszę.W ogóle to na dogo trudno jest robić bazarki, można tylko dać pięć zdjęć w jednym poście, ale jakoś dałam radę.Problem jest taki, że mam wiekową cyfrówkę, popsutą, nie ma balansu bieli i robi kiepskie zdjęcia, ale wciąż są nowe wydatki na zwierzęta i nie mam pieniędzy na nowy aparat. Cieszę się, że prawie wszystkie moje fanty na Twoim bazarku poszły, będzie parę groszy na Ergo.Coś tam jeszcze wystawię, Sum też jest w potrzebie. Quote
mdk8 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 cioteczki z W-wy bardzo proszę zajrzyjcie na ten wątek . Potrzebna pomoc http://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/ Quote
ewkar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 http://www.fakt.pl/wydarzenia/pozar-w-daliowej-kobieta-uratowala-dzieci-z-pozaru-lecz-sama-zmarla,artykuly,521009,1,1,7.html Widziałam reportaż, tam zostały psy, dwa na pewno.Ktoś mieszka w pobliżu? Quote
agat21 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 "Częściowo" to już dla mnie jest mistrzostwo świata.Chyba nikt tutaj nie jest nie z tego świata, aby myśleć, że problem bezdomności da się rozwiązać w jednym pokoleniu.http://www.stalowka.net/wiadomosci.php?dx=14459 Ważne, że chcą słuchać ludzi, którzy od dawna zajmują się zwierzętami i wiedzą co należy robić. Masz rację ewkar, trzymam mocno kciuki, żeby jak najwięcej udało się uzyskać. Każdy nawet najmniejszy krok jest krokiem do celu Quote
Selenga Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 http://www.fakt.pl/wydarzenia/pozar-w-daliowej-kobieta-uratowala-dzieci-z-pozaru-lecz-sama-zmarla,artykuly,521009,1,1,7.html Widziałam reportaż, tam zostały psy, dwa na pewno.Ktoś mieszka w pobliżu? To Beskid Niski, znam ten teren. Daliowa to duża wieś, na pewno ktoś w pobliżu mieszka i może zaopiekuje się psami. Dzieci zostały zabrane do babci, do Jaślisk, to niedaleko Daliowej, siedziba gminy. Ale o ile wiem, to wolontariuszy dogomaniackich na tym terenie nie ma. Organizacje prozwierzęce najbliżej są w Krośnie chyba - tam są trzy stowarzyszenia. Te psy są medialne bo tragedia też jest medialna - może dzięki temu któraś z organizacji się nimi zaopiekuje... Quote
agat21 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Z kołnierzem Ergo nie ma problemu, tylko zawadza nim o wszystko :) wyobrażam sobie ;) Quote
jotpeg Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Daliowa to duża wieś, na pewno ktoś w pobliżu mieszka i może zaopiekuje się psami. no, nie wiem, nie wiem. Przed chwilą widziałam w TVN jednego z nich - nieduży czarny - na łańcuchu! Quote
agat21 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 To Beskid Niski, znam ten teren. Daliowa to duża wieś, na pewno ktoś w pobliżu mieszka i może zaopiekuje się psami. Dzieci zostały zabrane do babci, do Jaślisk, to niedaleko Daliowej, siedziba gminy. Ale o ile wiem, to wolontariuszy dogomaniackich na tym terenie nie ma. Organizacje prozwierzęce najbliżej są w Krośnie chyba - tam są trzy stowarzyszenia. Te psy są medialne bo tragedia też jest medialna - może dzięki temu któraś z organizacji się nimi zaopiekuje... Też widziałam przed chwilą w faktach.. Jeden pies na łańcuchu był.. jeśli go nikt nie będzie karmił z sąsiadów, to czarno to widzę :( Quote
ewkar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Masz rację ewkar, trzymam mocno kciuki, żeby jak najwięcej udało się uzyskać. Każdy nawet najmniejszy krok jest krokiem do celu Prawda? Nie oczekuję rewolucji, bo w grę wchodzi też ludzka mentalność, nawyki...itd, a to musi trwać, jak wszystkie zmiany. To Beskid Niski, znam ten teren. Daliowa to duża wieś, na pewno ktoś w pobliżu mieszka i może zaopiekuje się psami. Dzieci zostały zabrane do babci, do Jaślisk, to niedaleko Daliowej, siedziba gminy. Ale o ile wiem, to wolontariuszy dogomaniackich na tym terenie nie ma. Organizacje prozwierzęce najbliżej są w Krośnie chyba - tam są trzy stowarzyszenia. Te psy są medialne bo tragedia też jest medialna - może dzięki temu któraś z organizacji się nimi zaopiekuje... Siostra dzwoniła do mnie, też się przejęła tymi pieskami, ale obie tak pomyślałyśmy, że telewizja to potęga i że pomoc dla tych piesków też będzie.Cieszę się, że utwierdziłaś nas w tym. Quote
ewkar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 A ja widziałam reportaż w regionalnej telewizji i były dwa czarne psy, żaden nie był na łańcuchu.Dziwne... Quote
AgaG Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 ewkar, dopisz w tytule bazarku datę zakończenia. Gratuluję pierwszego bazarku :) Z mojego bazarku (na którym są fanty od Ciebie) już jest dla Ergo 30 zł, a po zakończeniu licytacji będzie jeszcze drugie tyle conajmniej :) Psy po kastracji noszą przeważnie kołnierze ok. 5-6 dni, ale u Ergo może to być dłużej, bo wet mówił, że jego skóra była potwornie twarda i bardzo ukrwiona. I nawet następnego dnia pytał czy nic tam nie krwawi i czy ogólnie wszystko ok. Ergo bardzo niechętnie pokazuje rankę i tylko oględnie mogę rzucić okiem kiedy mi się go uda podstępem podejść, ale na razie jest ok, szwy całe i nic nie krwawi. Sam Ergo czuje się jakby nic się nie stało i jakby nie miał kołnierza ;) Już mam obsiniaczone nogi :) Bardzo mnie cieszy, że tak dobrze się czuje. A co do Twoich nóg obsiniaczonych przez Ergusia, to hmmm mam nadzieję, że do lata Ci te siniaczki zejdą :) bo wcześniej Ergo znajdzie dom :) Quote
ewkar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Bardzo mnie cieszy, że tak dobrze się czuje. A co do Twoich nóg obsiniaczonych przez Ergusia, to hmmm mam nadzieję, że do lata Ci te siniaczki zejdą :) bo wcześniej Ergo znajdzie dom :) Co z tymi ogłoszeniami u dziewczyny z miau? Quote
AgaG Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Co z tymi ogłoszeniami u dziewczyny z miau? Mam nadzieję, że jutro znajdę chwilę, by edytowac ogłoszenie, które jest na pierwszej stronie.Co do ogłoszeń, które robiłaby dziewczyna z miau, to jak najbardziej jestem za. Kk też obiecała, że będzie robić :) Quote
Selenga Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Napisałam do OTOZ Animals w Krośnie i dostałam błyskawicznie odpowiedź, że już zajmują się sprawą, jutro będą uzgadniali z gminą co dalej z psami. Dzisiaj nie było z kim rozmawiać... 1 Quote
Recommended Posts