Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aguniu pomyslilam się w pw

przepraszam kokana

Erguniu cudny sciskamy sciskamy

Aguniu mam prosbenke

potwierdz bardzo proszę

ze z bazareczku

http://www.dogomania.com/forum/topic/144772-rozliczam-ergo-wyrwanego-smierciksiazki-i-cegielkizapraszam-kochane-serca-do-7-styczen-2015-g-2200-pieniazki-z-bazarku-ida-na-konto-skarbnika/

jest już na koncie Ergunia

161 zl 

dziekuje dziekuje

Potwierdziłam juz i zbiorczo i według poszczególnych wpłat. :) bardzo dziękuję za tak wielką pomoc dla Ergusia.

Posted

Mam pytanie, z góry przepraszam za "prywatę".Mam kilka psów pod hutą do nakarmienia, już od dawna.Robię bazarki na miau, głównie posłanka, kocyki, dla kotów, sama szyję.Czy byliby chętni na dogo na posłanka dla psów? Chociażby takie, praktyczne, dla małego psa ( 50 x 50 cm).Poszewka bawełniana,zapinana na zamek, z drugiej strony polar, a w środku materac z gąbki obszyty grubym materiałem.Praktyczne, bo wystarczy uprać poszewkę, schnie szybciutko.

3a322d4b158f.jpg ab29b64c32bd.jpg

Zaraz też będę szyła większe, z beżowego wełnianego ( 100% wełny) koca, w środku będzie wyjmowany, miękki, kolorowy materacyk.Chętnie wymieniłabym takie posłanka na karmę dla psów.

A tu moje "dzieła ", dla kotów głównie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=166876&p=10931399#p10931399 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=166075

a pewnie, że by chętni byli :) ja kupuję pontoniki w sklepach zoologicznych, ale mają jedną główną wadę, materiał od spodu wręcz łapie sierść z podłogi i trudno tę sierść na bieżąco czyścić, powinno coś innego być, śliskiego czy bo ja wiem, aksamitnego? Coś po czym wystarczy ręką mokrą przejechać czy odkurzaczem  i tę sierść codziennie zebrać, bo nieporządnie wygląda.  Moje psy kilogramowo wymiary podaję: to, 5 kilowy, 8 kilowy, 16 kilowy na długich łapach, 30 kilowy :) .  bardzo chętnie skorzystam, jak bazarek zrobisz :)

Posted

Moje mają przewagę nad tymi ze sklepu, że mają wyjmowane materacyki.Łatwiej je prać, nie są pikowane, bo w tych zagłębieniach zbiera się sierść.Dla psów fajna jest satyna bawełniana.Wełna jest też świetna, bo cieplutka, no i to naturalne włókno.

[url=http://naforum.zapodaj.net/4358c66b5f3c.jpg.html]4358c66b5f3c.jpg[/url]

To jest piękne, z aksamitu, w środku dość gruby materiał z gąbki obszyty materiałem, ale nie jest to praktyczne.Aksamit będzie zawsze zakłaczony.

Nie mam pojęcia jakie powinno być posłanie dla psa o określonej wadze, bardziej rozmiar mi coś by powiedział.

Nic, dzięki, coś poszyję i pomyślę o bazarku.

Posted

A tak w ogóle to czuję się zobowiązana, bo agat21 i AgaG, jechały taki kawał drogi, aby pomóc Ergo.Chętnie coś dla Was, a raczej dla Waszych psów uszyję, gratis oczywiście, tylko jeśli będę wiedziała w jakim kolorze i jaki rodzaj materiału.

A ja zaglądam z ciekawością, czy już po wizycie weta u Ergo.

Posted

Podpowiadam jednak zweryfikuj cioteczko jeszcze z kimś:

30 kg to takie może 110x80,

16 kg 90x60,

8 kg 70x60,

5 kg to tak jak na kota.

Jednak z tymi wymiarami to jest ciężko, bo jak chcesz jeszcze podusię położyć to już musi być ciut większe. Może lepiej wystawić na bazarku wzór legowiska, a uszyć już na konkretny wymiar podany przez kupującego?

Posted

Mnie się takie coś podoba.Gotowa poszewka z Ikei, podszyta otuliną, na zamek.To bawełniana satyna, w środku materacyk.Wymiary 64 x 53 cm.

[url=http://naforum.zapodaj.net/4bf4a89535bf.jpg.html]4bf4a89535bf.jpg[/url] [url=http://naforum.zapodaj.net/6828b6aa4f50.jpg.html]6828b6aa4f50.jpg[/url]

Moja ponad 7-letnia, popsuta cyfrówka robi kiepskie zdjęcia, nic na to nie poradzę.

Dzięki za podpowiedzi i już nie OT-uję.

Posted

Mam pytanie, z góry przepraszam za "prywatę".Mam kilka psów pod hutą do nakarmienia, już od dawna.Robię bazarki na miau, głównie posłanka, kocyki, dla kotów, sama szyję.Czy byliby chętni na dogo na posłanka dla psów? Chociażby takie, praktyczne, dla małego psa ( 50 x 50 cm).Poszewka bawełniana,zapinana na zamek, z drugiej strony polar, a w środku materac z gąbki obszyty grubym materiałem.Praktyczne, bo wystarczy uprać poszewkę, schnie szybciutko.

Zaraz też będę szyła większe, z beżowego wełnianego ( 100% wełny) koca, w środku będzie wyjmowany, miękki, kolorowy materacyk.Chętnie wymieniłabym takie posłanka na karmę dla psów.

A tu moje "dzieła ", dla kotów głównie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=166876&p=10931399#p10931399 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=166075

Załóż na dogo wątek tym psom, które dokarmiasz. Wtedy bedziesz mogła "zarabiać" na karmę bazarkami na dogo.

Na posłanka na bank bedą chętni. Ja na pewno się zgłoszę, tylko musze zastanowić się nad wymiarami.

Posted

Ewo, widziałam Twoje posłanka na miau - piękne! Ja bardzo chętnie kupię posłanka dla mojego psa i kotów (już wcześniej o tym myśłałam - dlatego pytałam gdzie je można zobaczyć), bo przemiał mam straszny, zwłaszcza o tej porze roku nie nadążam z czyszczeniem, odkłaczaniem, praniem itp. Tylko nie jestem zalogowana na miau.. :( 

Posted

O te- ze zdjęc na Twoim wątku, to kupię chętnie "na pniu" tylko podaj kwotę :)

Posted

Jeżeli jest coś na bazarku na miau, co byś chciała to napisz, wyślę.Chociaż tak będę mogła się zrewanżować.Podaj mi proszę, adres do wysyłki, może przez terra, ona ma konto na miau.Tutaj nie mogę ani wysyłać ani odbierać pw.

Posted

Ergo już zaszczepiony (dzielny był). Wet stwierdził, że zęby trochę starte, ale na 8 lat to Ergo w ogóle nie wygląda. On oceniałby Ergo na ok. 5-6 lat.

Rachunek za szczepienie będę mieć jutro lub po weekendzie.

Jeśli chodzi o te wszystkie badania (krew, usg, rtg) to może zrobić to wszystko za jednym zamachem przy kastracji (tzn. tuż przed zabiegiem), nie trzeba będzie dwa razy jeździć do lecznicy, głodzić Ergo i poddawać narkozie (rtg).

• Upvote 1
Posted

Być może biedaczek z głodu wyjadał wszystkie kamienie i patyki wokół swojej "budy"

ewkar, jeśli ktoś tu na dogo deklaruje chęć zakupu (licytacji) Twojego materacyka na miau, to wpisz na bazarku, że taka i taka osoba z dogo licytuje. Szczegóły możecie dograć pisząc na maila.
Jeśli będziesz miała jakieś zdjęcia piesków spod huty, mogę Ci założyć wątek na dogo a póxniej poproszę moda o przepisanie na Ciebie. Wtedy będziesz mogła robić bazarki na dogo. Pomyśl i daj znać. Myślę, że Erguś się nie obrazi gdy na jego wątku dogadamy szczegóły pomocy innym pieskom :)

• Upvote 1
Posted

No, proszę, Ergo to prawie szczeniak :laugh2_2: Musiała być jakaś pomyłka z tymi ośmioma latami.Mnie się też wydaje, że ten pies jest zdrowy.Zachowuje się fajnie, biega, jest wesoły,sierść ma niebrzydką, tak mi się wydaje na zdjęciach.

terra, dzięki bardzo, naprawdę ciężko się na dogo poruszać.Nie rozumiem, dlaczego nie mogę wysyłać i odbierać pw, mam spory staż, chociaż miałam przerwę, postów też trochę, dziwne to wszystko. Na razie huciane psy to psy-widmo.Założę wątek, kiedy zacznę jeździć po południu, kiedy i one są pod hutą.Nie pojadę tam po zmroku, za żadne skarby, nie ma takiej opcji.Wiem, że przybiegają, ochroniarz mi mówił, poza tym są puste, pogryzione i porozrzucane miski.Ślady na śniegu też, ale ja nie jestem Winnetou i nie potrafię odczytać, ile ich jest w tej chwili.W ciepłe miesiące potrafią po jedzeniu położyć się na trawie i ogryzać wędzone kości schabowe.Bardzo je lubią, a u nas są taniutkie.To fajny widok.
Mazowszanka13, postaram się coś uszyć i dam Ci znać.Dzięki.

Posted

No, proszę, Ergo to prawie szczeniak :laugh2_2: Musiała być jakaś pomyłka z tymi ośmioma latami.Mnie się też wydaje, że ten pies jest zdrowy.Zachowuje się fajnie, biega, jest wesoły,sierść ma niebrzydką, tak mi się wydaje na zdjęciach.

terra, dzięki bardzo, naprawdę ciężko się na dogo poruszać.Nie rozumiem, dlaczego nie mogę wysyłać i odbierać pw, mam spory staż, chociaż miałam przerwę, postów też trochę, dziwne to wszystko. Na razie huciane psy to psy-widmo.Założę wątek, kiedy zacznę jeździć po południu, kiedy i one są pod hutą.Nie pojadę tam po zmroku, za żadne skarby, nie ma takiej opcji.Wiem, że przybiegają, ochroniarz mi mówił, poza tym są puste, pogryzione i porozrzucane miski.Ślady na śniegu też, ale ja nie jestem Winnetou i nie potrafię odczytać, ile ich jest w tej chwili.W ciepłe miesiące potrafią po jedzeniu położyć się na trawie i ogryzać wędzone kości schabowe.Bardzo je lubią, a u nas są taniutkie.To fajny widok.

Dziękuję :)

A co do nieszczęść na dogo, to każdemu przytrafiają się inne. Ja już mam trzecie konto z kolei, bo na poprzednie nie mogłam sie zalogować.

Watki, subskrypcje, PW diabli wzięli. A przy nowym dogo to tym bardziej nie do odzyskania.

Mam nadzieję tylko, że bazarki nadal mogę robić. Bo jak nie to mogiła :(

Posted

Może po prostu masz nie włączony komunikator-jak wejdziesz weń

na dole po lewej jest pasek z napisem włącz komunikator

Bardzo słodkie posłanka,ja bardzo chętnie kupiłabym takie na parapet dla kotów

Posted

Może po prostu masz nie włączony komunikator-jak wejdziesz weń

na dole po lewej jest pasek z napisem włącz komunikator

Bardzo słodkie posłanka,ja bardzo chętnie kupiłabym takie na parapet dla kotów

Nic takiego nie mam.Wcześniej, zanim zmieniono serwer bez problemu pisałam i odbierałam pw.

Zaglądam do Ergo :) trzymam kciuki oby psinka dalej dzielnie znosiła zabiegi weterynarza.

Co do posłanek, to bardzo fajne, będę pamiętała w razie potrzeby :)

Ergo chyba już tylko czeka na kastrację i podstawowe badania tak przy okazji.Strasznie fajny z niego pies, prawda? Dobrze, że trafił w fachowe ręce, że tak się wyrażę.Bardzo mnie wzrusza to, że jest taki proludzki, łagodny i wesoły.Teoretycznie powinien być agresywny albo wycofany, nieufny, ogólnie trudny.Wiadomo, potrzebuje jeszcze czasu, ale i tak jest fantastycznie.

Posted

ewkar,na samej górze każdego strony wątku,po prawej stronie nad okienkiem szukaj... na pasku masz:obrazek z kopertą,ludzika i w trzeciej pozycji jest Twój nick: ewakar i na to klikasz.Otworzy się tablica, na której jest oprócz "Mój profil" itd. w 4 pozycji jest "Komunikator" Na to najedź i kliknij.Otworzy się okno z twoją pocztą.I po lewej stronie na szerokim pasku,na dole jest opcja "Włącz komunikator" Sprawdź czy tak pisze,jeżeli tak,to kliknij na niego

Posted

Jeżeli jest coś na bazarku na miau, co byś chciała to napisz, wyślę.Chociaż tak będę mogła się zrewanżować.Podaj mi proszę, adres do wysyłki, może przez terra, ona ma konto na miau.Tutaj nie mogę ani wysyłać ani odbierać pw.

Ewo, zalicytuję, jesli można, nr 1 za 40 zł i nr 26 za 30 zł :)

Posted

Ergo to jedna wielka niespodzianka! Miał być stary - jest młody. Miał być agresywny - jest super łagodny. Miał być nieufny - garnie się do ludzi.
Ewkar, Twoje posłania robią furorę. Śliczne są. Jak będziesz miała wątek hucianych psów, pomogę i na wątku i na bazarku z posłankami.
Tylko narazie Dogo tak u mnie szaleje, że niewiele mogę - jestem a tak jakby mnie nie było.

Posted

Ergo już zaszczepiony (dzielny był). Wet stwierdził, że zęby trochę starte, ale na 8 lat to Ergo w ogóle nie wygląda. On oceniałby Ergo na ok. 5-6 lat.

Rachunek za szczepienie będę mieć jutro lub po weekendzie.

Jeśli chodzi o te wszystkie badania (krew, usg, rtg) to może zrobić to wszystko za jednym zamachem przy kastracji (tzn. tuż przed zabiegiem), nie trzeba będzie dwa razy jeździć do lecznicy, głodzić Ergo i poddawać narkozie (rtg).

Murko, można tak zrobić, ale tylko pod warunkiem, że WSZYSTKIE podstawowe wyniki krwi będą od razu, tzn, przed narkozą, Nie wiem , jak to jest w lecznicy, z której korzystasz?  Będę na poczekaniu? I jeśli tak, jeśli mają maszynę, a nigdzie krwi nie wysyłają, to trzeba poprosić, aby koniecznie zbadali krewtakże pod mikroskopem ze względu na paskudne choroby, które wychodzą tyko tak. (kilka próbek trzeba zrobić i oglądnąć), naprawdę coś o tym wiem i to ważne,

Ergo na oko może wyglądać na zdrowego psa, ale co tam u niego w środku nie wiadomo przecież. Są teraz obecnie różne groźne choroby, które objawów nie dają bardzo długo widocznych.

• Upvote 1
Posted

Dzięki za podpowiedzi, już wiem jak odbierać pw.Hurrra! Dziękuję bardzo za propozycję pomocy przy bazarkach, na pewno założę watek i coś zrobię.Muszę się tylko zorientować, jakie posłanka będą dobre dla psów.Za kilka dni zrobię nowy bazarek na miau, będą termoforki w pluszakach miedzy innymi.

agat21, dziękuję bardzo.

Jest mi tak miło, że Ergo cieszy się powszechną sympatia, że wzbudza zainteresowanie i w sumie wątek stał się bardzo optymistyczny.Lubię takie, bo w powodzi nieszczęścia takie coś daje nadzieję, że jednak czasem coś wychodzi, prawda?To budujące.