Ayam1980 Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 GWIAZDA - rasy: mix landseera . Nieco drobniejsza od tego pierwszego (no i łeb nie ten), natomiast znacznie większa i masywniejsza od bordera. A może miała być bernardynem, tylko się nie udała? Kochana, dobra suka. Ma smutne oczy i wielką potrzebę przylgnięcia do człowieka - część zdjęć nie wyszła nam właśnie z tego powodu, że Gwiazda, zamiast pozować, przykleiła się dosłownie do osoby, która ją trzymała na smyczy, byle mocniej, byle bardziej, byle dłużej. Sprawia wrażenie zrównoważonej i spokojnej, jak to z większością dużych kudłaczy bywa. No i ten dojmujący smutek na pysku; aż trudno wyobrazić ją sobie, jak biega, z wywieszonym radośnie jęzorem pośród rozlicznych piegów. Ale wiemy, że tak będzie, jak tylko znajdzie dom i bratnią duszę. Tylko czy - ?Gwiazda ma ok. 4 lat.KOJEC: IV - 45NR: 3747Pies przebywa w Radysach, ale istnieje mozliwość transportu do nowego domku.Kontakt: [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script> (e-mail DO WOLONTARIUSZY),TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 513-83-55-80 ; 506-99-23-13Link do zdjęć suczki: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.306151119572110.1073741857.299621636891725&type=3 Quote
Florentyna Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Jestem i ja u cudnego smutnego pyszczulka :( Quote
Nutusia Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 I ja dołączam - by się okazała Gwiazdą szczęśliwą! Quote
Grażyna49 Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ciemnota ze mnie straszna. Szukałam ,patrzyłam żeby ją podesłać na forum nowofundlandów i nie mogę nic sensownego znaleźć. Moim zdaniem to jest miks nowofundlanda z bernardynem. Chociaż kto to wie ,bo calutkie brązowe niufki też są. Czarne plamy na białym ma zgodne z wzorcem białoczarnego niufka. Tylko te brązowe podbarwienia nie pasują. Znalazłam niufy w potrzebie i tam ją wstawiłam. Nie wiem czy to coś da bo dawno tam nikt nie zaglądał :nonono2: Quote
lunarmermaid Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Znalazłam Gwiazdkę. Poinformowałam TZa, że wezmę ją na DT. Teraz tylko muszę go namówić, zeby to było w miarę szybko a nie dopiero jak Aza znajdzie dom. 1 Quote
Grażyna49 Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Znalazłam Gwiazdkę. Poinformowałam TZa, że wezmę ją na DT. Teraz tylko muszę go namówić, zeby to było w miarę szybko a nie dopiero jak Aza znajdzie dom. Namawiaj,namawiaj a ja będę kciuki w tej intencji trzymała. Strasznie Ci zazdroszczę. Tak bym się wtuliła w to futerko,nawet takie " nie wyprane". Quote
Grażyna49 Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Gwiazdeczo kochana,na pierwszą uciekaj,może ktoś Cię pokocha. Quote
Nutusia Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Oby dobra gwiazda dla Gwiazdeczki zaświeciła jak najszybciej! Quote
Ayam1980 Posted December 22, 2014 Author Posted December 22, 2014 Znalazłam Gwiazdkę. Poinformowałam TZa, że wezmę ją na DT. Teraz tylko muszę go namówić, zeby to było w miarę szybko a nie dopiero jak Aza znajdzie dom. Kamień z serca spadłby mi!! ja niestety do momentu, kiedy Werze nie znajdę domku, nie będę mogła ściągnąć do hoteliku nowego psiaka....niew iem, ile Wera jeszcze pracy będzie wymagała... Quote
lunarmermaid Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Odwiedzam Gwiazdkę. Co do hotelu to są chyba psiaki bardziej potrzebujące niż Gwiazda - Mufka, Pianka i Aramis choćby. Najlepiej byłoby, zeby moja tymczasowiczka poszła do domu - wtedy nie ma problemu. Na razie i tak mnie nie będzie więc Gwiazdka musi troszkę poczekać. Quote
Grażyna49 Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 No cóż,jak musi to poczeka. Najważniejsze ,że jest nadzieja Quote
Nutusia Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 No cóż,jak musi to poczeka. Najważniejsze ,że jest nadzieja Właśnie! Warto czekać, jeśli jest na co :) Quote
malagos Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Czy mi się tylko tak wydaje, ze ona ma gruby brzuszek?..... Quote
lunarmermaid Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 No tak, mało ruchu i pies grubiutki. U mnie wszystkie takie się odchudzją, tak jak Paton z Białogonków. A teraz znowu grubiutki... Duże podwórko, kolega do zabaw i biegania, spacerki i psiak się zmienia. Nie mam niestety aparatu, bo zrobiłabym zdjęcie Remikowi jak teraz wygląda. W schronisku to był taki smutny wypłosz a teraz pan na włościach całą gębą. No i chyba u mnie zostanie, bo starszych czarnych psów nikt nie chce - a to jest super pies. Quote
Grażyna49 Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Zaglądam ,patrzę w te oczęta i tak mi smutno,kochana Quote
Nilsson Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Bardzo prosimy o pomoc! Zaginął adoptowany od nas z Cieszyna piesek na Bemowie.Czy jest ktoś kto mógłby w jakikolwiek sposób pomóc w poszukiwaniach.Psiak jest kochany ,ale nieufny do obcych .Był 3 lata w schronie. https://www.facebook...9651851&type=1 Dziękuję za każda pomoc. Quote
Grażyna49 Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Zaglądam do ślicznej sunieczki. Może ...... ktoś się w niej zakocha? Quote
Grażyna49 Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Ja też zaglądam... Wielkie dzięki. Bardzo się cieszę,że chociaż kilka osób bywa u Gwiazdeczki. Zaraz po Nowym Roku poproszę Ziutkę o ogłoszenia dla niej. Quote
lunarmermaid Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Wydaje mi się,że na wątku psów z Radys Gwiazda miała zrobione ogłoszenia. Zaraz sprawdzę... Quote
lunarmermaid Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Sprawdziłam - w poście 125 są podane ogłoszenia dla Gwiazdy. Quote
Grażyna49 Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Wiem ,że miała,ale myślę,że tak szybko innymi psami są wyprzedzane,że mało kto daleko sięga. Oj coś zagmatwałam ,ale wiesz o co chodzi. Spytam ,może można z wyróżnieniem ją dać. Wydaje mi się,że gdyby była ogłaszana z d.t. szybciej ktoś by się zainteresował. Sama nie wiem ,może się mylę. Trzymaj się Gwiazdeczko. Quote
Recommended Posts