papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ujęła nas ta suńka, mamy u siebie jednego takiego molosa - Dżej Dżeja - wyciągnięty ze schronu naszego skierniewickiego, starszy psiak ok 8 lat z padaczką. W schronie psiak wycofany, u nas w hoteliku odżył, pies nie do poznania:) wszyscy, którzy nas odwiedzają zakochali się w chłopaku:)))) Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 http://adopcje.leonberger.leszno.eu/kontakt.html- może tutaj warto zadzwonić i popytać czy nie wezmą Gwiazdy pod opiekę? Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 http://www.niufland-klub.pl/?kontakti jeszcze tutaj możnaby było uderzyć Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 http://www.niufland-klub.pl/?kontakti jeszcze tutaj możnaby było uderzyć Dzwoniłam - Pani wysłałam link dogo bo prosiła, mają wejść na wątek i wrzucić Gwiazdę na swoją stronę Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Jeśliby znalazły się fundusze jesteśmy w stanie zapewnić miejsce dla Gwiazdeczki u siebie w hotelu Quote
konfirm31 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Dzięki w imieniu Gwiazdeczki, Papryczko :). Może te niufy ją pokochają, tak jak my? Quote
Nutusia Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Oby! Tak jak kiedyś malamuty pokochały naszego Lupusa od pierwszego wejrzenia i w ciągu jednego dnia zebrały się wśród nich deklaracje na hotel :) Papryko, może im napisz, że byłoby dla niej miejsce u Ciebie?... Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Oby! Tak jak kiedyś malamuty pokochały naszego Lupusa od pierwszego wejrzenia i w ciągu jednego dnia zebrały się wśród nich deklaracje na hotel :) Papryko, może im napisz, że byłoby dla niej miejsce u Ciebie?... Nutusiu daj link na jakim forum mam napisać o miejscu dla Gwiazdeczki Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Odezwałam się również do bernardynów w potrzebie!!! Oby był jakiś odzew!!! Quote
Grażyna49 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ja pisałam na niufowym wątku ,ale tam nikt nie zagląda. Sprawdzam i nie ma wpisów. Quote
Livka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Jeśliby znalazły się fundusze jesteśmy w stanie zapewnić miejsce dla Gwiazdeczki u siebie w hotelu Ile kosztowałby pobyt Gwiazdki u Was ? Quote
Livka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Można jeszcze tu zapytać ... http://www.pasterze.com.pl/ - Fundacja Pasterze Quote
papryka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 "Pisałam na wątku Gwiazdki - Gwiazdkę ja mogę wziąść na DT , ze wspomożeniem na karmę. Jak wcześniej trafi do domku to inną dużą sunię będę mogła wziąść, ale dopiero po połowie lutego." - Lunarmermaid pisała i myślę, że to byłoby najlepsze rozwiązanie, najbardziej ekonomiczne... U nas pobyt tak dużego psa to koszt 400-450 zl z wyżywieniem... chyba, że jeśli udałoby się ją wyciągnąć ze schronu to możemy dogadać się tak, że jeśli Lunarmermaid wzięłaby Gwiazdkę na 100% od połowy lutego to na ten okres miesiąca możemy zaoferować przetrzymanie suńki za sfinansowanie wyżywienia (bez kosztów pobytu) Quote
lunarmermaid Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Muszę wiedzieć jaka duża jest Gwiazda, zanim się ją wyciągnie ze schroniska. Mam tylko jedną budę, na psa wielkości ONka, mam nadzieję, że będzie dobra dla Gwiazdy. Jednak lepiej sprawdzić wcześniej. Nie pisałam o tym, bo były plany przejęcia Gwiazdy przez fundację. Quote
Florentyna Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 lunarmermaid plany nadal są, ale nie ma pewności, czy akurat Gwiazdę wezmą :( Jeszcze nie zdecydowali. Którąś dużą sunię na pewno. Quote
papryka Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Gwiazda na zdjęciach wydaje się być ponad kolano Quote
papryka Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Muszę wiedzieć jaka duża jest Gwiazda, zanim się ją wyciągnie ze schroniska. Mam tylko jedną budę, na psa wielkości ONka, mam nadzieję, że będzie dobra dla Gwiazdy. Jednak lepiej sprawdzić wcześniej. Nie pisałam o tym, bo były plany przejęcia Gwiazdy przez fundację. Jeśli zdecydujemy się pomóc Gwiazdeczce, i trafi najpierw do nas do czasu aż u Ciebie zwolni się miejsce to wtedy zorientujemy się dokładnie co do wielkości psiaka i będziemy w kontakcie, jeśli okaże się, że będzie potrzebna większa buda, myślę, że wspólnymi siłami większą budę zorganizujemy, będzie na to czas Quote
konfirm31 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Papryko, coraz bardziej mi się podobacie Quote
Grażyna49 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Mnie też co raz bardziej się podoba podejście Papryki do psiego nieszczęścia. Mnie się wydaje,że gdyby Gwiazdeczka była ogłaszana nie ze schroniska a zdjęcia były zrobione po porządnej kąpieli , to szybciej by domek znalazła. Moja Tora miała bardzo dużo chętnych.Nawet do awantury z jedną panią doszło. Nie wyraziłam zgody żeby poszła do domku z innym psiakiem. Quote
PSYzRADYS Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Z ogłoszenia mam osobę zainteresowaną adopcją Gwiazdy - zaprosiłam ją tu, na wątek suni. Mam nadzieję, że skorzysta z zaproszenia. Z listu wywnioskowałam, że adopcja byłaby za jakiś czas (remont domu). Quote
Livka Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Z ogłoszenia mam osobę zainteresowaną adopcją Gwiazdy - zaprosiłam ją tu, na wątek suni. Mam nadzieję, że skorzysta z zaproszenia. Z listu wywnioskowałam, że adopcja byłaby za jakiś czas (remont domu). Zapraszamy na wątek Gwiazdki :) Quote
Grażyna49 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Czekamy z wielką nadzieją. Można wtedy podyskutować co zrobić na czas przejściowy . Ciekawe jak długo przewidywany jest remont domku. Serdecznie zapraszamy do rozmowy o Gwiazdeczce. Quote
papryka Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Super jakby znalazł się DS:) ale ja i tak myślę, że trzeba Gwiazdkę wyciągnąć ze schroniska, żeby 18.01 jechała razem z innymi psiakami, żeby trafiła do bezpiecznego miejsca i tam spokojnie czekała na DS. Anula na wątku Krabika napisała że bazarkami uzbiera się na karmę dla Gwiazdki Quote
Anula Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Tak,na karmę da się uzbierać bazarkami.Nawet gdyby Gwiazda jadła 10kg karmy suchej to w końcu myślę,że około 100zł dało by się uzbierać miesięcznie a może i więcej. Nie wiem czy z ogłoszeń teraźniejszych będzie duży odgłos.Gwiazda przebywa w Radysach,nie każdy z chętnych na adopcję Gwiazdy ma ochotę jechać do Radys.Najlepiej aby Gwiazda trafiła do Hoteliku czy DT.Wykąpana,czysta,śliczna,poznany w miarę charakter,wtedy domki się będą o nią biły. Post rozliczeniowy Gwiazdy: Stan konta i wydatki Gwiazdy: 1. Bazarek cegiełkowy-11.01.15 - Anula - 725,00zł 2. Bazarek w toku do 15.02.15 - Anula Wydatki: 1. 20.01.15 - 75,00zł - (1/2 - opłata za Hotelik - I) 2. 27.01.15 - 116,00zł - [66,00zł-wet(odrobaczenie,odpchlenie) + 50,00zł-SPA] 3. 02.02.15 - 150,00zł - (opłata za Hotelik - II) 4. 12.02.15 - 22,00zł - odrobaczenie Stan konta na 08.02.15 - + 362,00zł Quote
Recommended Posts