Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak ,tak Ewu,Dulcia od  soboty będzie nazywać się DUNIA:)

Bardzo ładnie! :) Wykorzystam imię dla jakieś nowej suczki,która trafi do schroniska.Mamy :Maszę,Sonię,Lonię,był Sasza,Kola.Dunia bardzo ładnie.

Posted

Dulcia i Mamba już w pociągu z Warszawy do Katowic.Ewu mówi,że Mamba popiskuje a Dulcia jest super przestraszona.Ewu jedzie na korytarzu bo malutkie  "pachną"schroniskiem...

Dulcię i Mambę z Łowicza do Warszawy przywiozła na swój koszt agat21.DZIĘKUJEMY!!!!!!! :)  :)  :)

Posted

Teraz będziemy tylko czekali na wieści z nowych domków :)

Miejmy nadzieję że Dulcia szybko zrozumie, że tu krzywda się jej nie stanie :)

Posted

Mam ,mam najśliczniejszą  sunię na świecie!!!Jeszcze się boi,ale pozwala się wziąć na ręce:):) ,została już ukąpana,najedzona ,wygłaskana:).

Leży na swoim nowym posłanku i spogłada na mnie tym pięknym mądrym wzrokiem:),boi się gwałtownych ruchów.Na koty na razie wogóle nie reaguje,jakby je znała od zawsze:).Jutro idziemy kupić szeleczki,oczywiście czerwone:)

Przepraszam ,ale  ze względów technicznych zdjęcia  będą później... c.d.n.:):):)

Posted

Ja już w domu, Mamba w dt:)

Wycałowana, nakarmiona, rozrabia na kanapie:)

Chyba jest zarobaczona bo ma duży brzuszek, łzawią jej też oczka.

Pójdziemy do weta na przegląd i odrobaczenie.

Szczepienia też powtórzymy bo powinna być zaszczepiona trzykrotnie.

Myślę ,że druga dawka wystarczy.

Posted

Mam ,mam najśliczniejszą  sunię na świecie!!!Jeszcze się boi,ale pozwala się wziąć na ręce:) :) ,została już ukąpana,najedzona ,wygłaskana:).

Leży na swoim nowym posłanku i spogłada na mnie tym pięknym mądrym wzrokiem:),boi się gwałtownych ruchów.Na koty na razie wogóle nie reaguje,jakby je znała od zawsze:).Jutro idziemy kupić szeleczki,oczywiście czerwone:)

Przepraszam ,ale  ze względów technicznych zdjęcia  będą później... c.d.n. :):) :)

Dulcia jest naprawdę śliczna i te obłędne uszy:)

Posted

Dunia u nas :))) Postaram sie pstryknąc fotke,ale niestety telefonem :( bo aparat mi sie zwalił a telefon przy żarówkach też nic nie widzi...wiec mam nadzieje,ze w dzien bedzie w miare coś widać :) Buziaki wszystkim i dziekujemy za zorganizową super akcje :)) 

Posted

Dunia,odpoczywa na kanapie  ,po trudach wczorańszej podróży,jest mega grzeczna,ale bardzo się boi ,nawet podchodzić do niej muszę powoli,ucieka w kącik,ale widać ,że bardzo spragniona jest kontaktu z człowiekiem,niby chce ,a boi się i tak w kółko....

Dziś  wysłałam podpisaną umowę adopcyjną listem poleconym, priorytetem oraz widokóweczkę z miasta ,w którym mieszka Dunia:) do schroniska w Łowiczu:)

Kotka Mika jednak jest baardzo niezadowolona z nowej lokatorki ,użyła ,aby to wyrazić swojego pazurka na Dunię,więc oba zwierzaki są  w trakcie dogadywania i ustalania swoich racji:)

Kot Edmur-obojętny i dostojny , przyjął z rezerwą  nową lokatorkę ,tak samo malutka  wszędobylska Rózia,c.d.n.:):)

Posted

Dulcia bidulka pewnie zdezorientowana i wystraszona nową sytuacją, potrzebuje troszkę czasu, żeby się z nią oswoić...Najważniejsze, że z kotami nie ma problemu, a zwierzaki już sobie poradzą i ustalą hierarchię;)

Basiu, mam nadzieję, że ktoś o Mambę zadzwonił, bo dałam jeszcze stary tekst schroniskowy. Jak się troszkę bachorka pozna, to się zmieni, no i zdjęcia moim zdaniem są obłędne, potwornie łapią za serducho....

Posted

Po wielu trudach udało mi sie wrzucic tutaj dwie fotki :)) mama trzyma Dunię na rączkach :))) 

Inne zdjecia totalnie nie wyszly i nic nie widac,szkoda,że nie mam sprawnego aparatu :( a ten w telefonie też do kitu. :(

10921665_758019300954429_1734613662_n.jp

10927937_758019557621070_931855137_n.jpg

Posted

Postaram się wrzucić zdjęcia jak najszybciej.

Chyba wszystkim już dziękowałam ale tak na wszelki wypadek jeszcze raz dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :)

Wrzucam zdjęcia Dulci na wątek główny schroniska :)