Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 To jedno ucho: A to drugie (gorsze i Kaktus jest przy nim bardziej drażliwy): Uszka są po zakropieniu, dlatego takie wilgotne. Ciężko jest je dokładnie wyczyścić, bo Kaktus nie za bardzo chce współpracować (wcale się nie dziwię), zwłaszcza to drugie ucho. Skończyło mi się już jedno opakowanie Surolanu, ale mam jeszcze jedno. W tym lub w następnym tygodniu będzie u nas wet szczepić psiaki, więc poproszę go aby rzucił okiem na Kaktusowe uszy i zobaczymy czy nadal trzeba zakrapiać. I jeszcze rozliczenie za grudzień: -120 zł hotelowanie (22-31.12.2014) -90 zł transport z Lublina -70 zł strzyżenie -110 zł koszty weterynaryjne (odrobacznie, badanie, wymaz z ucha, pobyt w lecznicy) Razem: -390 zł Rachunek: http://images66.fotosik.pl/493/1be043f09cf6a8f8gen.jpg Quote
konfirm31 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Uszy zdecydowanie lepsze :), chociaż widać, że kalafiorów trochę narosło :( i same nie znikną :(. Cóż, półtorarocznych (lub dłuższych) zaniedbań, tak szybko się nie usunie :(. Murko, a czym czyścisz te uszy Kaktusa? Ja do czyszczenia, stosuję Otifree i jak dotąd, bardzo sobie go chwalę - no, ale moje piesy, nie miały takich problemów. A zamiast Surolanu - Oridermyl (tyle, że z zastrzeżeniem jw). Murko, a czy w chwili obecnej, wystarcza Ci pieniędzy na leczenie i utrzymanie Kaktusa? - Chociaż to pytanie, to i do Malawaszki :) Quote
malawaszka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 ja podałam na wątku wszystkie wpłaty na Kaktusa - nikt tego nie spisuje w jednym poście? Quote
Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Uszy zdecydowanie lepsze :), chociaż widać, że kalafiorów trochę narosło :( i same nie znikną :(. Cóż, półtorarocznych (lub dłuższych) zaniedbań, tak szybko się nie usunie :(. Murko, a czym czyścisz te uszy Kaktusa? Ja do czyszczenia, stosuję Otifree i jak dotąd, bardzo sobie go chwalę - no, ale moje piesy, nie miały takich problemów. A zamiast Surolanu - Oridermyl (tyle, że z zastrzeżeniem jw). Murko, a czy w chwili obecnej, wystarcza Ci pieniędzy na leczenie i utrzymanie Kaktusa? - Chociaż to pytanie, to i do Malawaszki :) Używam Aptus Orisolme (ktoś mi podesłał całe opakowanie), ale mam jeszcze jakieś inne środki. Dzięki uszyskom Kaktusa w boksach wewnętrznych pachnie cały czas miętą :) Z pieniędzmi nie ma problemu, mogę poczekać na uregulowanie rachunku. Quote
konfirm31 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 ja podałam na wątku wszystkie wpłaty na Kaktusa - nikt tego nie spisuje w jednym poście? Obawiam się, że nikt.... Kaktus ma wiele opiekunek, a gdzie kucharek sześć ;) Może wstaw te bieżące wpłaty w swoim pierwszym poście w tym wątku - post nr 32, a jak się pojawi założycielka wątku - Ayam, to to przeklei na początek? Tak tylko sobie myslę ;) Quote
dusje Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Uszka wygladaja juz o niebo lepiej, to bardzo cieszy i dobrze rokuje.Mizianka dla Kaktusika. Co do wplat i rozliczen: Florentyna miala wpisywac je do postu nr 17. Pewnie niebawem uzupelni. Na FB byla propozycja od pani Barbary,ze zaplaci za 10 dni hoteliku i ktos/ta sama osoba?/ oferowal sie,ze pokryje koszty fryzjera. Moze warto zapytac,czy podtrzymuje deklaracje. Ja tego nie zrobie, bo nie ma mnie na FB i nie chce tam zakladac profilu. Pozdrawiam w Nowym Roku Quote
dusje Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Tak jest. Najwazniejsze,ze nasze slonko ma sie dobrze. Quote
Florentyna Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Murko, żeby mieć porządek w rozliczeniach: Załączyłaś rachunek od weta na kwotę 256,00 zł. W rozliczeniu w poście 202 nie mogę wyjść na tą kwotę. -120 zł hotelowanie (22-31.12.2014) -90 zł transport z Lublina -70 zł strzyżenie -110 zł koszty weterynaryjne (odrobacznie, badanie, wymaz z ucha, pobyt w lecznicy) Koszty weta + hotel za grudzień wychodziło nam 376,00 zł. Nie uwzględniałyśmy w rozliczeniu transportu, a piszesz, że to 90,00 zł, więc nijak mi się to nie zgadza. Możesz mi tu pomóc? Rozliczenie jest również umieszczane na FB i nie chcę komentarzy, że coś kręcimy.... Quote
Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Bo rachunek od weta zawiera prócz kosztów związanych z Kaktusem (70 zł + 110 zł) także Karsivan (76 zł) dla innego psa, który kupiłam przy okazji odbioru Kaktusa z lecznicy. Wet często mi wystawia zbiorcze rachunki i dodaje rozpiskę, którą fotografuję razem z rachunkiem. Mam nadzieję, że teraz jest to zrozumiałe... Przepraszam za kłopot. Quote
Florentyna Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Ok, dzięki za wyjaśnienie :) A to 10 zł za badanie moczy też nie dotyczyło Kaktusa? Bo nie jest doliczone w Twoim rozliczeniu. Quote
PSYzRADYS Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Rozliczenia na fb staram się prowadzić na bieżąco - wszystko jest w opisie wydarzenia, kto co wpłacił i na co poszły pieniadze. Pani Ewa K. z fb wyśle jutro do Murki opakowanie Surolanu, bo został jej po jej psie. Quote
PSYzRADYS Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 ja podałam na wątku wszystkie wpłaty na Kaktusa - nikt tego nie spisuje w jednym poście? Na FB byla propozycja od pani Barbary,ze zaplaci za 10 dni hoteliku i ktos/ta sama osoba?/ oferowal sie,ze pokryje koszty fryzjera. Moze warto zapytac,czy podtrzymuje deklaracje. Ja tego nie zrobie, bo nie ma mnie na FB i nie chce tam zakladac profilu. Na koncie Kaktusa jest w tej chwili 700 zł, więc nie masz się co martwić o wypłacalność ;) Z przypominaniem o płatnościach poczekam do końca tygodnia, bo okres nawarstwienia świąt swoje zrobił. Będę się starała, żeby na koncie było przynajmniej na 3 miesiące do przodu... Quote
Florentyna Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Uzupełniłam post 17 tu na dogo, ale uwzględniłam fakturę w wysokości 390 zł w wydatkach wystawioną przez Murkę. Na FB będzie trzeba skorygować i uszczegółowić, ale dopiero po ustaleniu wszystkiego dokładnie. Quote
Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Tak, mocz też nie jest Kaktusowy :) żeby było śmieszniej nie dotyczy w ogóle tego rachunku, tylko drugiego, który był w tym dniu wystawiony. Quote
Florentyna Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Mała zmiana - post 2 będzie zawierał rozliczenie kaktusowych wpływów i wydatków :) Quote
konfirm31 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Mała zmiana - post 2 będzie zawierał rozliczenie kaktusowych wpływów i wydatków :) Dziękujemy :) Quote
PSYzRADYS Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Na koncie Kaktusa pojawiła się wpłata 50 zł od Mai C-Z. (BARDZO DZIĘKUJEMY :) ), tak więc na dzień dzisiejszy chłopak ma zabezpieczoną opłatę za styczeń Zbieramy na luty oraz na kastrację i szczepienie, bo chyba na wirusówki nie jest zaszczepiony Quote
konfirm31 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 :) Na wirusówki nie jest zaszczepiony. Żadnego zaświadczenia nie dostałam. Tylko szczepienie p. wściekliźnie. A lepiej go zaszczepić. I ze względu na niego i na inne psy Murki. Quote
PSYzRADYS Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Czy ktoś wie ile kosztuje teraz szczepienie psa na wirusówki? Murka - mogłabyś się dowiedzieć ile u twojego weta będzie kosztowało pozbawienie Kaktusa klejnotów (całość kosztów)? Quote
PSYzRADYS Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Na fb prowadzę zbiórkę na szczepienie - do piątku powinna być wymagana kwota, tak więc można chłopaka kłuć ;) Quote
konfirm31 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Super :). Biedak lata wesoło po śniegu i nawet nie wie, co my tutaj knujemy...wybacz, piesku, ale tak trzeba :( Quote
Murka Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Wirusówki kosztują u nas 24-28 zł (w zależności od wieku psa - wet wówczas zaleca różny zestaw) + parę złotych kosztów dojazdu weta (jak mam kilka psiaków do szczepienia to wet przyjeżdża i szczepi hurtem, wówczas rozkładają się na te psy koszty dojazdu weta. Kastracja to 100 zł + 20 zł koszty przejazdu do lecznicy (zawiezienie i odbiór). Myślę, że najlepiej będzie zaszczepić na wirusówki (w tym, najpóźniej w następnym tygodniu) i po ok. 2 tygodniach kastrować. Quote
Recommended Posts