Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No, to Kaktus nie zginie :).

Uważam, że propozycja Hau Hau jest bardzo sensowna :)

Kaktus jest od nas wszystkich daleko, ale Murka wszystko o nim i tak najlepiej powie ewentualnym domkom.

A my wszystkie  trudne sprawy zdrowotne (tfu, tfu ;)) i inne, będziemy rozważać wspólnie, ale to Florentyna powinna mieć głos decydujący. Ja będę wspierać Kaktusa finansowo -stałą opłatą i jak będzie trzeba, to coś dorzucę. Z pewnością, go nie opuszczę :).

Konto na FB mam, ale słabo się tam poruszam. Oczywiście, zdjęcia wklejać mogę. Nutusiu,  może warto założyć konto na fotosiku i stamtąd potem wklejać zdjęcia? Ja tak "obsługuję" dogo i inne forumy ;)

Posted

Konfirm, ja się naumiałam (tzn. Amiga mnie naumiała) wklejać zdjęcia z gmaila i szło mi jak z płatka, ale odkąd zniknęło normalne okienko odpowiedzi, gdzie były ikonki, emotikony i inne, a zostało tylko takie, gdzie na dole jest opcja "załącz pliki" - zdjęcia mogę wstawić nawet z pulpitu (co jest baaaaaaaaardzo wygodne), ale niestety pokazują się jako miniaturki :(

Posted

A jak chcecie, żebym robiła rozliczenia? Na koniec miesiąca czy co 30 dni?
P

Najlepiej by było na koniec miesiąca, czyli dzisiaj już za część grudnia. I bardzo proszę o skan rachunku (do wklejenia na fb).

Jak będziesz miała rachunek od weta - to tak samo. Skan lub foto tutaj a ja sobie ściągnę i przekleję na fb.
Posted

Konfirm, ja się naumiałam (tzn. Amiga mnie naumiała) wklejać zdjęcia z gmaila i szło mi jak z płatka, ale odkąd zniknęło normalne okienko odpowiedzi, gdzie były ikonki, emotikony i inne, a zostało tylko takie, gdzie na dole jest opcja "załącz pliki" - zdjęcia mogę wstawić nawet z pulpitu (co jest baaaaaaaaardzo wygodne), ale niestety pokazują się jako miniaturki :(

Nutusiu spróbuj inaczej, z pominięciem tej ikonki do wstawiania zdjęć. Otwórz sobie zdjęcie w tym programie, którego używałaś do tej pory i spróbuj je skopiować (prawy przycisk mysz i prawdopodobnie "kopiuj obrazek" albo po prostu "kopiuj") a potem wkleić (prawy przycisk i "wklej") w okno odpowiedzi. Ja tak robię od dawna i nie mam problemów. Nie wiem czy na Twoim komputerze to zadziała ale sprawdź :)

Posted

Krótka instrukcja jak najprościej wstawić zdjęcia na dogo:

1. Otwórz stronę postimage.org
2. Można tam założyć swoje konto, ale nie jest to warunek konieczny
3. Wybierasz zdjęcia do załadowania
4. zaznaczasz wielkość zdjęć (na forum maksymalnie 640x480)
5. zaznaczasz "publiczne" i OK
6. Po załadowaniu zdjęć ukazują ci się linki do zdjęć - klikasz przy "Odnośnik bezpośredni" - KOPIUJ DO SCHOWKA
7. Na forum w okienku odpowiedzi klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz WKLEJ
8. Ujmujesz każdy link do zdjęcia w znaczniki IMG (w nawiasie kwadratowym) adreszdjęcia /IMG (w nawiasie kwadratowym) (w bez żadnych spacji) i gotowe...

jeśli chcesz załadować zdjęcia na dogo bezpośrednio ze swojego komputera, to klikasz "więcej opcji odpowiadania" i wtedy pod okienkiem odpowiedzi ukazuje się "Załącz pliki" - z tym, że zdjęcia ładują się w postaci miniaturek, ale każdy może otworzyć sobie taką miniaturke

Posted

W ogłoszeniach może być kontakt do mnie, jeśli ktoś będzie zainteresowany to będę informować na wątku lub telefonicznie Florentynę (poproszę o nr :) ).

Jeśli mam wystawić rachunek to muszę mieć czyjeś dane. Mogę też zrobić rozliczenie na wątku - jak wolicie.

Odebrałam dzisiaj rachunek od weta; strzyżenie kosztowało 70 zł, a pobyt w lecznicy, badanie, leki na odrobaczenie 110 zł:

http://images69.fotosik.pl/486/86944b58dc1e2ae2gen.jpg

Posted

Jeśli mam wystawić rachunek to muszę mieć czyjeś dane. Mogę też zrobić rozliczenie na wątku - jak wolicie.

Wydaje mi się, że rachunek powinien być wystawiony na Sznaucery do Adopcji a konkretnie na VIVĘ bo pieniądze będą przekazywane z jej konta. I w rachunku za hotelowanie Kaktusa za grudzień uwzględnij rachunek weterynaryjny, bo jest wystawiony na ciebie. Dopytam jeszcze Malawaszki.
Posted

Tak jest pieniadze z konta sznaucerów tylko na rachunek/fakture na vive. Podaje dane: Fundacja międzynarodowy ruch na rzecz zwierząt VIVA! Ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a. 03-772 Warszawa. NIP 525-21-91-290
Nazwa fundacji dużymi literami

Posted

malawaszka, a Ty masz możliwość kontrolować wpłaty i wypłaty z Fundacji Viva? Bo my kiedyś mieliśmy problem z tą Fundacją, tzn. z wypłacalnością wpłaconych przez ludzi pieniędzy. Ale to było parę lat temu.

Ja oczywiście rachunek mogę wystawić.

Posted

Pewnie, że się da :) Tylko już nie dzisiaj, jutro się postaram. Myślę, że będzie widać różnicę. Ale jeszcze trochę błota się zbiera (czyszczę uszyska co 1-2 dni).

Jak się trochę pogoda poprawi, to porobimy fotki jakieś ładne pod ogłoszenia.