konfirm31 Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 No, to Kaktus nie zginie :). Uważam, że propozycja Hau Hau jest bardzo sensowna :) Kaktus jest od nas wszystkich daleko, ale Murka wszystko o nim i tak najlepiej powie ewentualnym domkom. A my wszystkie trudne sprawy zdrowotne (tfu, tfu ;)) i inne, będziemy rozważać wspólnie, ale to Florentyna powinna mieć głos decydujący. Ja będę wspierać Kaktusa finansowo -stałą opłatą i jak będzie trzeba, to coś dorzucę. Z pewnością, go nie opuszczę :). Konto na FB mam, ale słabo się tam poruszam. Oczywiście, zdjęcia wklejać mogę. Nutusiu, może warto założyć konto na fotosiku i stamtąd potem wklejać zdjęcia? Ja tak "obsługuję" dogo i inne forumy ;) Quote
Nutusia Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Konfirm, ja się naumiałam (tzn. Amiga mnie naumiała) wklejać zdjęcia z gmaila i szło mi jak z płatka, ale odkąd zniknęło normalne okienko odpowiedzi, gdzie były ikonki, emotikony i inne, a zostało tylko takie, gdzie na dole jest opcja "załącz pliki" - zdjęcia mogę wstawić nawet z pulpitu (co jest baaaaaaaaardzo wygodne), ale niestety pokazują się jako miniaturki :( Quote
PSYzRADYS Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 A jak chcecie, żebym robiła rozliczenia? Na koniec miesiąca czy co 30 dni? P Najlepiej by było na koniec miesiąca, czyli dzisiaj już za część grudnia. I bardzo proszę o skan rachunku (do wklejenia na fb). Jak będziesz miała rachunek od weta - to tak samo. Skan lub foto tutaj a ja sobie ściągnę i przekleję na fb. Quote
Marysia R. Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Konfirm, ja się naumiałam (tzn. Amiga mnie naumiała) wklejać zdjęcia z gmaila i szło mi jak z płatka, ale odkąd zniknęło normalne okienko odpowiedzi, gdzie były ikonki, emotikony i inne, a zostało tylko takie, gdzie na dole jest opcja "załącz pliki" - zdjęcia mogę wstawić nawet z pulpitu (co jest baaaaaaaaardzo wygodne), ale niestety pokazują się jako miniaturki :( Nutusiu spróbuj inaczej, z pominięciem tej ikonki do wstawiania zdjęć. Otwórz sobie zdjęcie w tym programie, którego używałaś do tej pory i spróbuj je skopiować (prawy przycisk mysz i prawdopodobnie "kopiuj obrazek" albo po prostu "kopiuj") a potem wkleić (prawy przycisk i "wklej") w okno odpowiedzi. Ja tak robię od dawna i nie mam problemów. Nie wiem czy na Twoim komputerze to zadziała ale sprawdź :) Quote
konfirm31 Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 No, to u mnie wchodzą tylko zdjęcia z Fb , dogo, lub linkowane z fotosika . A miniatur -wkleić nie potrafię :( Quote
PSYzRADYS Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Krótka instrukcja jak najprościej wstawić zdjęcia na dogo: 1. Otwórz stronę postimage.org 2. Można tam założyć swoje konto, ale nie jest to warunek konieczny 3. Wybierasz zdjęcia do załadowania 4. zaznaczasz wielkość zdjęć (na forum maksymalnie 640x480) 5. zaznaczasz "publiczne" i OK 6. Po załadowaniu zdjęć ukazują ci się linki do zdjęć - klikasz przy "Odnośnik bezpośredni" - KOPIUJ DO SCHOWKA 7. Na forum w okienku odpowiedzi klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz WKLEJ 8. Ujmujesz każdy link do zdjęcia w znaczniki IMG (w nawiasie kwadratowym) adreszdjęcia /IMG (w nawiasie kwadratowym) (w bez żadnych spacji) i gotowe... jeśli chcesz załadować zdjęcia na dogo bezpośrednio ze swojego komputera, to klikasz "więcej opcji odpowiadania" i wtedy pod okienkiem odpowiedzi ukazuje się "Załącz pliki" - z tym, że zdjęcia ładują się w postaci miniaturek, ale każdy może otworzyć sobie taką miniaturke Quote
konfirm31 Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Dziękuję za instrukcję. Na zdjęciu Max - mój pierwszy wspaniały tymczas. Obecnie - pies Córki Quote
Murka Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 W ogłoszeniach może być kontakt do mnie, jeśli ktoś będzie zainteresowany to będę informować na wątku lub telefonicznie Florentynę (poproszę o nr :) ). Jeśli mam wystawić rachunek to muszę mieć czyjeś dane. Mogę też zrobić rozliczenie na wątku - jak wolicie. Odebrałam dzisiaj rachunek od weta; strzyżenie kosztowało 70 zł, a pobyt w lecznicy, badanie, leki na odrobaczenie 110 zł: http://images69.fotosik.pl/486/86944b58dc1e2ae2gen.jpg Quote
PSYzRADYS Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014   Jeśli mam wystawić rachunek to muszę mieć czyjeś dane. Mogę też zrobić rozliczenie na wątku - jak wolicie.    Wydaje mi się, że rachunek powinien być wystawiony na Sznaucery do Adopcji a konkretnie na VIVĘ bo pieniądze będą przekazywane z jej konta. I w rachunku za hotelowanie Kaktusa za grudzień uwzględnij rachunek weterynaryjny, bo jest wystawiony na ciebie. Dopytam jeszcze Malawaszki. Quote
malawaszka Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Tak jest pieniadze z konta sznaucerów tylko na rachunek/fakture na vive. Podaje dane: Fundacja międzynarodowy ruch na rzecz zwierząt VIVA! Ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a. 03-772 Warszawa. NIP 525-21-91-290 Nazwa fundacji dużymi literami Quote
malawaszka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 wpływy Kaktusa 31.12.2014 360 zł dusje 50 zł Ewa K. Quote
Murka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 malawaszka, a Ty masz możliwość kontrolować wpłaty i wypłaty z Fundacji Viva? Bo my kiedyś mieliśmy problem z tą Fundacją, tzn. z wypłacalnością wpłaconych przez ludzi pieniędzy. Ale to było parę lat temu. Ja oczywiście rachunek mogę wystawić. Quote
malawaszka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 nie ma żadnego problemu z naszym kontem - to jest konto tylko i wyłącznie sznaucerowe i nigdy problemów nie było - pieniądze na nim są tylko do mojej dyspozycji Quote
Murka Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ok, to super. Dzisiaj postaram się wystawić rachunek. A Kaktusik już trochę mniej trzepie uszami :) Quote
konfirm31 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 I ja się cieszę z poprawy stanu uszu Kaktusa :) Quote
PSYzRADYS Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 czy dałoby radę zrobić zdjęcie ucha - tak dla porównania jak postępuje leczenie? Quote
Murka Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Pewnie, że się da :) Tylko już nie dzisiaj, jutro się postaram. Myślę, że będzie widać różnicę. Ale jeszcze trochę błota się zbiera (czyszczę uszyska co 1-2 dni). Jak się trochę pogoda poprawi, to porobimy fotki jakieś ładne pod ogłoszenia. Quote
konfirm31 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 o matko haha diabeł to czy anioł :D Stawiam na anioła :). Bo to - anioł, nie pies :). Skrzydła ma anielskie, a reszta? no cóż, raczej czarniawa ;) Quote
malawaszka Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Stawiam na anioła :). Bo to - anioł, nie pies :). Skrzydła ma anielskie, a reszta? no cóż, raczej czarniawa ;) i rogiii hahaha Quote
konfirm31 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Oj tam, oj tam ;) To przecież powiewające w locie anielskim - uszy. Anioły tak mają :) Quote
Recommended Posts