konfirm31 Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 :) - takie ikonki mam, ale inne - to niekoniecznie ;). Terlikowski - oszołom i tyle. Nie tylko w kwestiach "zwierzęcych". Strasznie się cieszę, że u Kaktusa tak dobrze :). I ja w nim żadnej agresji nie zauważyłam - ani w stosunku do ludzi, ani - do suk. Może go puszczać na lince treningowej? zawsze się zdąży nadepnąć. Nasza Bliss ze Schroniska, też nie wiedziała do czego służą zabawki. Teraz - już wie. Za ucholce - trzymam kciuki. Mocno. Quote
dusje Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Murko. probowalam w Chrom i tez nic, ale moze w koncu sie uda. konfirm- szczesciara z Ciebie ,hihi. Fajnie znow poczytac o sloneczku. Solidna firma i za to caluski. Ciesze sie ogromnie,ze Kaktus taki dzielny i zabawny i ze zachowuje czystosc w boksie. DS bedzie mial z niego pocieche. To dopiero pierwsze dni w hoteliku a on juz w swoim zywiole.Kapitalny psiak. PS, konfirm, wrzuc wiesci od Murki na FB pliss, jesli mozesz. Tam pewnie tez czekaja na info. Pozdrawiam zimowo,brrr Quote
Murka Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 U mnie w chromie normalnie nic nie widać jak wejdę na wątek, dopiero jak kliknę w okienko do odpowiedzi to mi się wszystko wyświetla, wszystkie opcje. Quote
Guest TyŚka Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Dogo nawala strasznie... oby nie padło całkiem. Cieszę się, że Kaktus taki pozytywny :) Quote
Murka Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Kaktus w akcji, czyli trzeba wszystkim lokatorom powiedzieć kto rządzi w hotelu ;) suczka Julka zrobiła się 10 razy odważniejsza przy takim koledze :) Quote
malagos Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Taki ostrzyżony przypomina wyżła z daleka :) Quote
Nutusia Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 No proszę - jeszcze koleżanki Kaktusik "ośmiela" - SUPER! Na temat Terlikowskiego się nie wypowiem, bo jeden wywiad z nim i jego równie nawiedzoną małżonką mi wystarczył, by sobie zdanie o tym "człowieku" wyrobić :( Quote
Murka Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Taki ostrzyżony przypomina wyżła z daleka :) Myślę, że on może być w typie wyżła szorstkowłosego. Ma umaszczenie wyżłowate. Dzisiaj odpięłam mu smycz i biegał luzem. Na razie płotem się nie interesuje. Poznał za to co to jest piłeczka i bardzo mu się spodobało :) Quote
Nutusia Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Uczy się chłopaczek prawdziwego, psiego życia - brawo! :) Quote
dusje Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Rozbisurmanil sie okrutnie,hihi. Murko,mam problem z moim bankiem.Jakos nie widze doladowania konta.Mam nadzieje,ze to tylko chwilowe.Nie denerwuj sie jakby co,pieniazki na pewno wplyna. Quote
Murka Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Ok, nie ma problemu. A jak chcecie, żebym robiła rozliczenia? Na koniec miesiąca czy co 30 dni? Po Nowym Roku chyba trzeba będzie porobić ładne fotki chłopakowi i powoli brać się za ogłaszanie? Quote
dusje Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Udalo sie i 360 zl przelalam juz na konto sznaucerow. Quote
Florentyna Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Dziewczyny, Kilka praktycznych kwestii do ustalenia: kto jest odpowiedzialny za Kaktusa? kto będzie decydował w sprawie adopcji? Ktoś musi podejmować ostateczne decycje - kiedy zacząć ogłaszać, na kogo mają być ogłoszenia, czyj mail lub telefon ma być podany w ogłoszeniach. Jakieś propozycje? Quote
Murka Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Dla mnie to też bardzo ważne, żeby mieć telefon do kogoś odpowiedzialnego za Kaktusa. Do nas czasami przyjeżdżają ludzie szukający psiaka i jak jakiś im się podoba to muszę mieć kontakt tel. do osoby odpowiedzialnej, żeby od razu ustalić co i jak. Czasami są też inne sytuacje. Quote
konfirm31 Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Oczywiście, że musi być ktoś decyzyjny w sprawach kaktusowych :). Proponuję Florentynę(jest na dogo i na fb), lub Hau Hau - jest na fb - ale może jest i na dogo? Kaktus powinien być i na dogo i na fb. A może - dusje? A jako skarbnik - oczywiście malawaszka Quote
dusje Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Dziewczyny, ja sie nie podejme tego zadania ze wzgledu na fakt,ze nie mieszkam w Polsce i w zwiazku z tym nie jestem w stanie dzialac w realu, zwlaszcza gdyby zaszla taka potrzeba np. odpukac - nieudana adopcja i koniecznosc odebrania psa, itd. Jak juz wczesniej wspomniala Murka, potrzebny jest rowniez kontakt tel.do osoby odpowiedzialnej za psa, wiec rozmowy miedzynarodowe raczej nie wchodza w rachube ze wzgledu na koszty. Bede wspomagac Kaktusika finansowo dopoki nie znajdzie DS. Marnie wygladaja jego finanse ale pocieszam sie faktem,ze jego poprzednik Rogerek nie mial prawie deklaracji i jakos udalo nam sie ogarnac temat jego hotelikowania u Murki i to przez kilka ladnych miesiecy.Bardzo nam pomogla pozytywnie zakrecona Ewunia Gonzales i jej bazarki.Moze wiec i Kaktusowi dopisze szczescie. Prosba: jesli macie jakies fanty i chcecie je przekazac na bazarek to dajcie tutaj znac, a ja poprosze Ewunie o pomoc. Na FB mozna zrobic akcje: potrzebna do tego dobra fota Kaktusa albo kolaz przed i po z osobista dedykacja i podziekowaniami dla kazdego sponsora. Koszty tego przedsiewziecia niewielkie, czyli drukarka i papier, a grosik wpadnie.Co sadzicie o tym pomysle? Quote
konfirm31 Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Szkoda, że jesteś zbyt daleko :(. A jak z Florentyną i Hau Hau? I czy ktoś coś wpłacił - oprócz dogomaniaków i Marii W. z Fb? Bazarków nie umiem robić :( A ten kolaż z Kaktusem, to bardzo dobry pomysł, tyle, że ja nieuzdolniona graficznie :( Quote
Florentyna Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Mam takie "techniczne" wątpliwości, co do bycia osobą odpowiedzialną za Kaktusa. Nie widziałam psiaka w życiu na oczy. Ludzie będą dzwonić, a ja nie będę nic potrafiła na jego temat powiedzieć, bo go nie znam. Wiem tylko tyle, ile pisze tu Murka. Co do decyzji - też nie będę w stanie jej podjąć. Nie poznam ludzi, którzy chcieliby zaadoptować Kaktusa. Czy to ma sens? Na tej zasadzie to może być każda z nas tu obecnych, a obecność na dogo i na fb nic tu nie zmienia. dusje - pomysł z akcją fajny. Zapraszamy na fb :) Quote
PSYzRADYS Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Ja jestem Hau Hau z fb. Niestety dogo nie pozwala mi pisać pod tak zarejestrowanym nickiem (pomimo, że się normalnie loguję jako hauhau), więc założyłam drugi profil. Moja propozycja odnoście Kaktusa jest następująca: 1. Osobą odpowiedzialną za ostateczne decyzje powinna być Florentyna, jako ta, która podjęła decyzję odnośnie wydarzenia. Oczywiście przy naszym wsparciu (ogłaszanie, organizowanie wizyt PA, zbieranie funduszy, decyzje dot. leczenia, kastracji itp.) 2. Dopóki Kaktus jest w hotelu, to ogłoszenia (mail i telefon) powinien być na Murkę. Tak będzie lepiej ze względów logistycznych - ona najlepiej zna Kaktusa, będzie umiała o nim powiedzieć, może umawiać się na wizyty zapoznawcze - o ile wyrazi na to zgodę. 3. Ja jestem od spraw finansowych na fb - będę się starała o pieniądze na fb (podobno dobry ze mnie żebrak ;) ) Mogę również zająć się stroną graficzną dot. zdjęć, kolaży a jak trzeba, to również ogłoszeniami w necie. W bazarkach nie pomogę. Dyskusja na temat propozycji mile widziana :) Quote
Florentyna Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Hau Hau cóż za piękne zdjęcie Kaktusa na fb - te, przy którym prosisz o wpłaty :) Co do powyższej propozycji to o ile wszystko, o czym piszesz da się załatwić zdalnie tzn. na odległość, to ok. Murka i Kaktus są bardzo daleko ode mnie, więc na pewno nie będę mogła tam jeździć. Quote
Nutusia Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Dostałam wczoraj torbę książek, płyt i filmów na bazarek. Wystawiłabym go i poprowadziła (dla Kaktusa), ale na dogo od pewnego czasu mogę wstawić tylko miniaturki (szlag mnie trafia!!!). Ktoś pisał, żeby zdjęcia wstawić na FB i potem przekleić, ale ja nie mam konta na FB. No nic, coś pomyślimy po nowym roku... Mam też masę ciuszków na bazarek, ale na wystawienie się nie piszę. Natomiast bez problemu mogę komuś przekazać/wysłać. Quote
Recommended Posts