Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No, super !! Bardzo jestem ciekawa, jaka będzie opinia lekarza o stanie zdrowia Kaktusa.  Mam nadzieję, że kartka ze szczepieniem p. wściekliźnie też dotarła razem z psem. Kaktus był zaszczepiony 1 grudnia 2014r

Posted

Kaktus już w lecznicy; Jutro wet dokładnie nam powie co i jak. Póki co jest pewne, że nie ma mowy o szczepieniu teraz na wirusówki - uszy są tragiczne, prawdopodobnie prócz świerzba jest też grzybica.

O chipie pamiętam, jutro przypomnę wetowi, aby sprawdził.

konfirm, zaświadczenie dotarło :)

Posted

Ale ja pytam o kartkę = zaświadczenie które odebrałam ze schroniska i dałam razem z psem Pani Małgosi, która go ode mnie odebrała w Makowie, że pies został zaszczepiony p. wściekliźnie jeszcze w schronie. I pytam, czy kartka dotarła razem z psem :) ?

No, to już teraz wiem :). Dzięki :)

A takich uszu u psa, to jak żyję - nie widziałam :(

Posted

Ja nie widziałam jeszcze Kaktusa, ale TZ mówi, że on ma te uszy zarośnięte "kalafiorami" podobnie jak Margo (suczka, która jest u nas na BDT od paru lat). U suni był to efekt nieleczonych stanów zapalnych w schronisku. Mam nadzieję, że u Kaktusa nie będzie to tak poważne jak u Margo (sunia miała już dwie operacje udrażniania uszu, ma niemal całkowicie zarośnięty przewód słuchowy, w jej przypadku jest to nowotwór nie złośliwy).

U Margo wygląda to tak (w obu uszach podobnie):

http://images65.fotosik.pl/1041/abfb34caf9018ebagen.jpg

Posted

dziewczyny jesteście wielkie!!!! gratuluję Wam z całego serca za przeprowadzoną akcję!!! ze swojej strony mogę powiedzieć tylko, że Sawanna już jest w domku w Nowym Sączu :)

Posted

To była piękna sobota! Miałam wieści telefoniczne z pierwszej ręki - bardzo dziękuję, bo nijak nie miałam możliwości dotrzeć w weekend do kompa!
Akcji gratuluję i jestem pełna podziwu - szczególnie w tym "trudnym" czasie ;)
Trzymam kciuki za Kaktusa, bo po lekkim liftingu i wyleczeniu tego ścierwa z uszu, dom się znajdzie szybciutko - i to taki z najwyższej półki! :)

Posted

Dzwonił wet i wiemy już, że na szczęście świerzba Kaktus nie ma :) Ma natomiast zaawansowaną grzybicę. 

Szczepić na razie nie będziemy, odkładamy to na po Świętach. 

Może jeszcze dzisiaj uda się go ostrzyc. Dzisiaj też wet sprawdzi czy nie ma czipa.

Posted

Dzięki za wieści :).  Dobrze, że o jedno nieszczęście w tych uszach mniej, ale wyglądały - strasznie :( .

Widzę, że z wpłatami - nie za dobrze. Pójdę z tą informacją na fb, a może i Florentyna zajrzy, bo ja mało fejsbukowa.

Posted

Dzięki za wieści :).  Dobrze, że o jedno nieszczęście w tych uszach mniej, ale wyglądały - strasznie :( .

Widzę, że z wpłatami - nie za dobrze. Pójdę z tą informacją na fb, a może i Florentyna zajrzy, bo ja mało fejsbukowa.

Posted

Grzybica,paskudna choroba ale mlody jest wiec szybko sie wylize i bedzie ok.

Pieniazki ode mnie dla Kaktusika doleca w tym tygodniu lub zaraz po Swietach i bedzie to oplata za pierwszy miesiac hotelikowania.

Posted

Grzybica,paskudna choroba ale mlody jest wiec szybko sie wylize i bedzie ok.

Pieniazki ode mnie dla Kaktusika doleca w tym tygodniu lub zaraz po Swietach i bedzie to oplata za pierwszy miesiac hotelikowania.

Też mam nadzieję, że szybko będzie z tej grzybicy wyleczony, ale nie wiem, czy w jego uszach nie ma patologicznego rozrostu nabłonka przewodu słuchowego wskutek nieleczenia stanów zapalnych -  czego się bardzo  obawiam :(. Oby -  bezpodstawnie.......

Nic, czekajmy, co lekarz powie, a Murka nam napisze.

Super, że Kaktus będzie miał na ten  miesiąc zapewniony pobyt :). Ponieważ to ja pierwsza go z tego schronu wzięłam,  leży mi jego los na sercu :)

Posted

Ogromnie się cieszę, że Kaktus już bezpieczny :)

Takie "kalafiory" miała w jednym uchu moja buldożka (to się ponoć u buldogów często zdarza). Też przewód słuchowy był zatkany i musiała mieć operację udrożnienie i na szczęście więcej nie wróciło. Ale to podobno ma skłonność do odrastania i ciężko się tego pozbyć.