Nutusia Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Czyli już chodzi, tylko jeszcze czekamy na sikawkowanie? Obyśmy się doczekali jak najprędzej :) I jeszcze w kwestii formalnej (bo chciałabym definitywnie zamknąć bazarek) - czy doszła moja wpłata (144,56 zł)? Jeśli tak, poproszę również o potwierdzenie tu: http://www.dogomania.com/forum/topic/146228-rozliczam-domowe-pyszno%C5%9Bci-i-inne-cuda-na-odiego-do-2804-godz-2100/ Quote
PSYzRADYS Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Czyli już chodzi, tylko jeszcze czekamy na sikawkowanie? Obyśmy się doczekali jak najprędzej :) I jeszcze w kwestii formalnej (bo chciałabym definitywnie zamknąć bazarek) - czy doszła moja wpłata (144,56 zł)? Jeśli tak, poproszę również o potwierdzenie tu: http://www.dogomania.com/forum/topic/146228-rozliczam-domowe-pyszno%C5%9Bci-i-inne-cuda-na-odiego-do-2804-godz-2100/ wpłata doszła - jest zaksięgowana na wydarzeniu i w drugim poscie tuta - oczywiście zaraz idę potwierdzić na bazarku - bardzo bardzo dziękujemy :) niestety Tabaka nie chodzi :( po operacji wróciło jedynie czucie w ogonie (macha nim) oraz może sama robic kupkę. Nadal ma założony cewnik a przemieszcza się na przednich łapach i ciągnie tył. Jutro ma jechać do Arki na wyjęcie cewnika i podjęcie dalszych decyzji odnośnie rehabilitacji (rodzaj zabiegów). Jesli do 2-3 miesięcy nic się nie poprawi, to będziemy mysleć o zakupie wózka. Quote
Nutusia Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Dziękuję z info. Kciuków za Tabinkę nie puszczam!!!!! Quote
malawaszka Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 a ta uprząż rehabilitacyjna z firmy admirał? ona ma aluminiowe pręty usztywniające i to bardzo pomaga w stabilizowaniu tułowia - przyjeżdża do mnie co jakiś czas suczka znajomych, ktora dzięki tej uprzęży stanęła na łapy i już biega sama, a też miała ten problem co Tabaka tylko bez operacji się udało Quote
Nutusia Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Tabisi z pewnością nie pomaga jej "przegubowatość"... Quote
Anula Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 wpłata doszła - jest zaksięgowana na wydarzeniu i w drugim poscie tuta - oczywiście zaraz idę potwierdzić na bazarku - bardzo bardzo dziękujemy :) niestety Tabaka nie chodzi :( po operacji wróciło jedynie czucie w ogonie (macha nim) oraz może sama robic kupkę. Nadal ma założony cewnik a przemieszcza się na przednich łapach i ciągnie tył. Jutro ma jechać do Arki na wyjęcie cewnika i podjęcie dalszych decyzji odnośnie rehabilitacji (rodzaj zabiegów). Jesli do 2-3 miesięcy nic się nie poprawi, to będziemy mysleć o zakupie wózka. A może kupić już wózek taki o jakim pisze malawaszka i rehabilitacja.Jak Tabaka się przemieszcza,nie ma ran? Quote
malawaszka Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 ja nie o wózku tylko o czymś takim: http://www.firma-admiral.pl/uprz---kamizelkowa-max.html coś takiego jeszcze mają: http://www.firma-admiral.pl/gorset-piersiowo-l-d-wiowy.html ale to najlepiej z nimi się skontaktować, powiedzieć jaki pies ma problem i pomogą dobrać Quote
PSYzRADYS Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 dzisiaj Tabaka odwiedziła pana doktora. Została dokładnie zbadana i pozbawiona cewnika. Pani Ola została poinstruowana w jaki sposób radzić sobie z wyciskaniem moczu. Z pozytywnych informacji - Tabaka ma tzw. głęboki czucie (cokolwiek to znaczy). Jest więc nadzieja, że będzie dalsza poprawa. Z gorszych - że jest za gruba. Na brzuchu ma fałdy skóry i robią jej się odparzenia. Inna sprawa, że Tabaka jest bardzo ruchliwa jak na swój stan - ledwie człowiek się odwróci a już jej nie ma Emotikon wink Z jednej strony to dobrze, bo jak tylko będzie jakaś poprawa, to będzie starała się sama chodzić, ale z drugie strony to źle, bo szoruje tym brzuchem o podłoże. Tak więc musi przejść na intensywną dietę. Od jutra zaczyna rehabilitację - masaż, lasery i coś tam jeszcze (jak p. Ola tu wejdzie to uzupełni). Za rehabilitację (pani rehabilitantka ma przychodzić do Tabaki), pani Ola zapłaci z własnych pieniędzy. Jak coś się u Tabaki ruszy, to dobrze by było wysłać ją na bieżnię wodną... Pani Ola wzięła dzisiaj fakturę za pierwszą ratę - 1000 zł. Do zapłaty będzie jeszcze drugi 1000. Skan będzie pewnie jutro, bo p. Ola ma problem ze zgrywaniem zdjęć. Dlatego proszę o najmniejsze nawet wpłaty, żeby uregulować dług w lecznicy i zacząć myśleć o przyszłości Tabaki. Pani Ola ma się skontaktować z tą firmą od uprzęży, bo Tabaka dzisiaj miała założoną uprząż z owczarka i w tej uprzęży leżała z tyłu samochodu. Ale zanim dojechała do lecznicy to zdążyła obgryźć uchwyty - niedobra. Tak wię p. Ola musi zamówić jej coś nowego Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Głębokie czucie dobrze wróży! :) A może choć jej taką posterylkową kiecuszkę zakładać, żeby gołym brzucholem nie tarła po podłożu? Fałdki można przed odparzeniami zabezpieczać talkiem albo sudokremem - jak u niemowlaków ;) Trzymaj się, Tabisiu - za chwilę kończy się mój bazarek. Mam nadzieję, że wpłaty szybko spłyną i będzie grosik na Twoje wydatki. Quote
PSYzRADYS Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Tabaka sama sika!!!! Wczoraj p. Ola jeszcze ją wyciskała a dzisiaj rano Tabaka już sama. Poza tym była w Arce na zdjęciu szwów - wszystko ładnie się goi. Pan doktor zbadał Tabakę i powiedział, że idzie ku dobremu i żeby na razie zapomnieć o wózku. Teraz Tabace potrzebna intensywna rehabilitacja. Pani Ola ma się zorientować w cenie zabiegów na łaźni wodnej, bo oprócz masaży, laseru i czegos tam jeszcze - bieżnia jest najbardziej wskazana. Ponieważ przy sikaniu moczy brzuch, to została od spodu wygolona i teraz wygląda jak lew, bo tylko grzywa została :) 1 Quote
Murka Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 To przynajmniej będzie jej chłodniej w te upały :) Super wiadomości! Quote
AgaG Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Tabaka sama sika!!!! Wczoraj p. Ola jeszcze ją wyciskała a dzisiaj rano Tabaka już sama. Poza tym była w Arce na zdjęciu szwów - wszystko ładnie się goi. Pan doktor zbadał Tabakę i powiedział, że idzie ku dobremu i żeby na razie zapomnieć o wózku. Teraz Tabace potrzebna intensywna rehabilitacja. Pani Ola ma się zorientować w cenie zabiegów na łaźni wodnej, bo oprócz masaży, laseru i czegos tam jeszcze - bieżnia jest najbardziej wskazana. Ponieważ przy sikaniu moczy brzuch, to została od spodu wygolona i teraz wygląda jak lew, bo tylko grzywa została :) Znając Olę od lat i to, jak zwierzaki u niej odżywają, nie pozostaje mi nic innego jak stwierdzić, że przy tak wspaniałej opiece to Tabaka stanie na własne łapy szybciej niż myślimy. wieści wspaniałe! 1 Quote
Mazowszanka13 Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Zapraszam serdecznie na bazarek, z którego 1/3 dochodu przeznaczam na Tabakę :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147293-ju%C5%BC-otwarty-herbatki-z-filmami-i-inne-do-21-czerwca-do-2100/ Miałam robić drugi równolegle na fb, ale przy moim wiejskim internecie, który chodzi jak krew z nosa nie dam rady :( Quote
PSYzRADYS Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 pozdrowienia od Tabaki - lwicy salonowej :) Quote
Anula Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Dzisiaj zakończył się mój bazarek dla Tabaki.Dochód z bazarku to kwota 245,75zł.Czy mam przesłać pieniążki po zaokrągleniu 246,00zł na konto VIVA? Bardzo proszę o odpowiedź. http://www.dogomania.com/forum/topic/147173-zako%C5%84czonyrozliczampomoc-pilna-dla-tabakiciuszki-du%C5%BCe-i-ma%C5%82e-prosto-z-niemiec290515-060615/page-4 1 Quote
PSYzRADYS Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Dzisiaj zakończył się mój bazarek dla Tabaki.Dochód z bazarku to kwota 245,75zł.Czy mam przesłać pieniążki po zaokrągleniu 246,00zł na konto VIVA? Bardzo proszę o odpowiedź.http://www.dogomania.com/forum/topic/147173-zako%C5%84czonyrozliczampomoc-pilna-dla-tabakiciuszki-du%C5%BCe-i-ma%C5%82e-prosto-z-niemiec290515-060615/page-4 Bardzo, bardzo dziękujemy :) pomoże nam to spłacić drugą ratę za operację :) Knto do wpłat: Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA ul. Kawęczyńska 16 lok 42a 03-772 Warszawa 68 2030 0045 1110 0000 0255 8420 w tytule wpłaty: "darowizna TABAKA" Quote
PSYzRADYS Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 a jak się psinka czuje? Tabaka jak na swój stan czuje się bardzo dobrze. Pomimo diety (musi schudnąć) nie dopomina się bardzo o jedzenie. W mieszkaniu lezy sobie na posłaniu, natomiast w ogrodzie nie usiedzi na miejscu. Jest taka ruchliwa, że trudno za nią nadążyć. Aż szkoda, że nie może się poruszać na czterech łapach. Ciągnie więc tył za sobą - na szczęście w ogrodzie jest trawa, więc brzuch sobie nie rani. Pani rehabilitantka przyjeżdża do Tabaki kilka razy w tygodniu. Tabaka najbardziej lubi masaż tylnych łap - zasypia wówczas... :) Jak zapłacimy za operację i zostanie jakaś nadwyżka, to zafundujemy Tabace bieżnię wodną :) Quote
Nutusia Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Sunia AMIGI jeździ w Krakowie na bieżnię wodną do bardzo fajnych rehabilitantek i z tego co wiem ma zniżki "bezdomniakowe". Nie mam pojęcia w jakich rejonach Krakowa jest gabinet, ale zawsze możecie PW napisać i dostaniecie info. A przecież kto pyta, nie błądzi ;) Quote
Anula Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Dzisiaj zostały przelane pieniążki z mojego bazarku.Bardzo proszę jak dotrą na konto Fundacji o potwierdzenie na wątku bazarkowym.Link do wątku w poście 716. Quote
PSYzRADYS Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Na koncie Tabaki pojawiła się kwota 246 zł z bazarku zorganizowanego przez Anulę, której za to bardzo, bardzo dziękuję :) jedna maleńka uwaga - przy wpłatach na konta fundacyjne MUSI pojawić się słowo DAROWIZNA + imię psa , bo inaczej fundacje muszą się przy kontroli gęsto tłumaczyć z tego co sprzedały za taką kwotę... do zapłaty drugiej raty za operację brakuje już tylko 58 zł :) 1 Quote
Anula Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Na koncie Tabaki pojawiła się kwota 246 zł z bazarku zorganizowanego przez Anulę, której za to bardzo, bardzo dziękuję :) jedna maleńka uwaga - przy wpłatach na konta fundacyjne MUSI pojawić się słowo DAROWIZNA + imię psa , bo inaczej fundacje muszą się przy kontroli gęsto tłumaczyć z tego co sprzedały za taką kwotę... do zapłaty drugiej raty za operację brakuje już tylko 58 zł :) W tylule określiłam,że jest to darowizna+imię psa.Fajnie,że zmniejszył się dług w Lecznicy a cudownie,że Tabaka czuje się lepiej. 1 Quote
malawaszka Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 W tylule określiłam,że jest to darowizna+imię psa.Fajnie,że zmniejszył się dług w Lecznicy a cudownie,że Tabaka czuje się lepiej. ale oprócz tego było jeszcze, że był to BAZAREK i to jest wlasnie problematyczne Quote
Anula Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 ale oprócz tego było jeszcze, że był to BAZAREK i to jest wlasnie problematyczne To nic już nie poradzę na to.Chciałam aby wszystko było jasne w tytule. Quote
malawaszka Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 no stało się, tylko na przyszłość proszę, żeby tytuł był tylko taki jak Alicja podaje - bez dodawania od siebie, wpłat nie ma aż tak wielu, żeby nie dało się odszyfrować od kogo i co to jest Quote
Recommended Posts