Murka Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Rozdziel to na dwa rachunki, 645,00 daj na Sznaucery a 463,00 na konto, które ci podałam. OK Quote
PSYzRADYS Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Tabaka już po operacji. Jeszcze się nie wybudziła... Wszystko co miało być zrobione, zostało wykonane. Teraz tylko trzymać mocno kciuki, by się udało postawic Tabakę na łapy. Quote
Anula Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Zapraszam na szybciutki bazarek dla Tabaki.Bardzo proszę o zaglądanie i podnoszenie. http://www.dogomania.com/forum/topic/147173-tworzy-si%C4%99pomoc-pilna-dla-tabakiciuszki-du%C5%BCe-i-ma%C5%82e-prosto-z-niemiec290515-060615/?p=16238693 Quote
PSYzRADYS Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Zapraszam na szybciutki bazarek dla Tabaki.Bardzo proszę o zaglądanie i podnoszenie.  http://www.dogomania.com/forum/topic/147173-tworzy-si%C4%99pomoc-pilna-dla-tabakiciuszki-du%C5%BCe-i-ma%C5%82e-prosto-z-niemiec290515-060615/?p=16238693 Bardzo dziękujemy - super ciuszki :) pani Ola wczoraj wiecorem napisała: "Właśnie rozmawialam z lekarzem dyżurnym. Tabaka wybudzila się z narkozy .Wyglada na to,że dobrze zniosla operacje..Za chwilę dostanie troszke jedzonka bo chyba ma na nie wielką ochote. Jest kontaktowa i interesuje się tym co się dzieje dookoła. Jutro po wizycie mam zadzwonić to pewnie będzie wiadomo coś więcej." Quote
Marysia R. Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Nieustannie trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści. Quote
Nadziejka Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Kciuki mocno mocno trzymaj sie kochana psinuniu Quote
Anula Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 I ja też jestem myślami z Tabaką.Trzymam mocno kciuki aby stanęła na łapki. Quote
PSYzRADYS Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Tabaka macha ogonem! To pierwszy pozytywny objaw. Lekarz zaobserwował również ruch zwieraczy odbytu. Tabaka jeszcze się sama nie załatwiła - czekamy na pierwszego kupala. Na to, czy działa cewka moczowa trzeba poczekać, ponieważ Tabaka miała założony cewnik i dopiero teraz go usunięto, więc pęcherz jest pusty. Generalnie Tabaka jest w dobrym humorze. Nie chce siedzieć w klatce bo się nudzi. Jak ją wyniesiono na trawkę, to bardzo chciała się przemieszczać :) Quote
Marysia R. Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Dobre wieści, oby tak dalej :) Przy okazji zapraszam na bazarek z którego 1/4 dochodu zostanie przeznaczona dla Tabaki: http://www.dogomania.com/forum/topic/147184-fotografie-z-kolekcji-national-geographic-na-aresa-tabak%C4%99-oraz-rambo-i-murzyna-do-1306-do-godz-2000-zapraszam/?p=16239778 :) Quote
PSYzRADYS Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Tabaka zrobiła kupę!!! a nawet dwie... :) nie wiedziałam nawet jak bardzo można ucieszyć się z psiego kupala :) :) Od kilkunastu minut Tabaka jest już u p. Oli - jak to określił lekarz- "na przepustkę". W niedzielę ma się ponownie stawić w klinice na kontrolę. Niestety Tabaka nadal sama nie sika i ma założony cewnik. Ogólnie czuje się dobrze. Ma już kumpla - również pełzaczka ale w rozmiarze XXS. Może sobie leżeć na tarasie lub w ogrodzie na trawce, natomiast w domu, ze względu na jej bezpieczeństwo - ma wydzielony pusty pokój. Jutro po południu pani Ola obiecała zdjęcia 1 Quote
Florentyna Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Cały czas trzyma za nią kciuki. A Pani Ola - cudowna, dobra kobieta. Quote
Anula Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Na siusianie trzeba poczekać,być może to tylko kwestia czasu.Oby tak było. Quote
Nadziejka Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 dobruskie wiesci coraz lepsze oby cud sie stal najlepszy dla sunienki pancia Ola to cudowna osoba postokroc Quote
AgaG Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Dopiero teraz znalazłam wątek, nie wiedziałam, że oprócz wydarzenia na fb jest i tu wątek Tabaki. Prze chwilą rozmawiałam z Olą. Tabaka chętnie zjadła zupkę miesną razem z innymi pieskami, które jak to zawsze u Oli, bardzo grzecznie przyjęły siostrę do stadka. Tabaka wygrala los na loterii. Ma najlepszy dom pod słońcem. :) Ola od lat z wielkim poświęceniem ratuje najbiedniejsze psy. 1 Quote
PSYzRADYS Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Tabaka ma się dobrze. Niestety wczoraj wyrwala sobie cewnik zahaczając nim o drzwi. Dr powiedzial żeby obserwowac czy coś ruszyło a jak nie to przyjechac to założy ponownie. Niestety Tabaka nadal nie oddaje samodzielnie moczu, więc dzisiaj rano p. Ola miała z nia jechać do Arki na ponowne założenie cewnika. Wieczorem pewnie p. Ola napisze co i jak, to przekopiuję Quote
Recommended Posts