Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tabaka już po operacji. Jeszcze się nie wybudziła... Wszystko co miało być zrobione, zostało wykonane. Teraz tylko trzymać mocno kciuki, by się udało postawic Tabakę na łapy.

Posted

Zapraszam na szybciutki bazarek dla Tabaki.Bardzo proszę o zaglądanie i podnoszenie.

http://www.dogomania.com/forum/topic/147173-tworzy-si%C4%99pomoc-pilna-dla-tabakiciuszki-du%C5%BCe-i-ma%C5%82e-prosto-z-niemiec290515-060615/?p=16238693

Bardzo dziękujemy - super ciuszki :)

pani Ola wczoraj wiecorem napisała:
"Właśnie rozmawialam z lekarzem dyżurnym. Tabaka wybudzila się z narkozy .Wyglada na to,że dobrze zniosla operacje..Za chwilę dostanie troszke jedzonka bo chyba ma na nie wielką ochote. Jest kontaktowa i interesuje się tym co się dzieje dookoła. Jutro po wizycie mam zadzwonić to pewnie będzie wiadomo coś więcej."
Posted

Tabaka macha ogonem!
To pierwszy pozytywny objaw. Lekarz zaobserwował również ruch zwieraczy odbytu. Tabaka jeszcze się sama nie załatwiła - czekamy na pierwszego kupala. Na to, czy działa cewka moczowa trzeba poczekać, ponieważ Tabaka miała założony cewnik i dopiero teraz go usunięto, więc pęcherz jest pusty.
Generalnie Tabaka jest w dobrym humorze. Nie chce siedzieć w klatce bo się nudzi. Jak ją wyniesiono na trawkę, to bardzo chciała się przemieszczać :)

Posted

Tabaka zrobiła kupę!!! a nawet dwie... :) nie wiedziałam nawet jak bardzo można ucieszyć się z psiego kupala :) :)
Od kilkunastu minut Tabaka jest już u p. Oli - jak to określił lekarz- "na przepustkę". W niedzielę ma się ponownie stawić w klinice na kontrolę.
Niestety Tabaka nadal sama nie sika i ma założony cewnik. Ogólnie czuje się dobrze. Ma już kumpla - również pełzaczka ale w rozmiarze XXS. Może sobie leżeć na tarasie lub w ogrodzie na trawce, natomiast w domu, ze względu na jej bezpieczeństwo - ma wydzielony pusty pokój. Jutro po południu pani Ola obiecała zdjęcia

• Upvote 1
Posted

Dopiero teraz znalazłam wątek, nie wiedziałam, że oprócz wydarzenia na fb jest i tu wątek Tabaki. Prze chwilą rozmawiałam z Olą. Tabaka chętnie zjadła zupkę miesną razem z innymi pieskami, które jak to zawsze u Oli, bardzo grzecznie przyjęły siostrę do stadka. Tabaka wygrala los na loterii. Ma najlepszy dom pod słońcem. :) Ola od lat z wielkim poświęceniem ratuje najbiedniejsze psy. 

• Upvote 1
Guest TyŚka
Posted

Pani Ola jest psim aniołem, dziękujemy :)

Posted

Tabaka ma się dobrze. Niestety wczoraj wyrwala sobie cewnik zahaczając nim o drzwi. Dr powiedzial żeby obserwowac czy coś ruszyło a jak nie to przyjechac to założy ponownie. Niestety Tabaka nadal nie oddaje samodzielnie moczu, więc dzisiaj rano p. Ola miała z nia jechać do Arki na ponowne założenie cewnika.
Wieczorem pewnie p. Ola napisze co i jak, to przekopiuję