Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tabaka jest obecnie w klinice Chiron-wet w Lublinie (to nasza sprawdzona placówka całodobowa), stan na razie bez zmian. Na RTG wyszła spondyloza i prawdopodobnie to schorzenie jest powodem paraliżu (suńka nie tak się położyła lub postawiła łapkę i poraziło jej nerwy). Żeby wiedzieć na 100% na jakim tle jest paraliż trzeba by było zrobić tomograf, ale to już w innej placówce, bo w Chiron-wecie nie mają tomografu.

Jakie są rokowania? Trudno powiedzieć. Pani doktor, z którą rozmawiałam mówiła, że teraz najważniejsza kwestia to czy sunia się sama załatwi. Jeśli nie, to sprawa jest gorsza... Dlatego Tabaka zostanie w klinice do jutra i jutro mam dzwonić. I wtedy zobaczymy co dalej.

Pani doktor mówiła, że czasami psy stają po paru dniach, czasami po tygodniu, po trzech, a czasami w ogóle.

Dodatkowo Tabaka nie chce jeść ani pić, ale to pewnie ze stresu :(

Dostała kroplówkę.

Posted

PSYzRADYS, podaj mi proszę na pw telefon do siebie, chyba, że jesteś dostępna pod tym, z którego dzwoniłaś?

Jutro pewnie trzeba będzie jakieś decyzje podjąć, więc chciałabym mieć z kimś decyzyjnym kontakt tel.

Posted

Wieści nie są dobre niestety :(
"JEST ŹLE!!!
Nie ma żadnej poprawy
:(
zwieracze nie działają - Tabaka nie wypróżnia się samodzielnie. Zarówno kał jak i mocz trzeba wyciskać
:(
W takim stanie Tabaka nie może wrócić do hotelu - Murka nie jest w stanie nią się zająć... Na razie Tabaka zostaje w lecznicy, ale może tam zostać najwyżej kilka dni to raz, po drugie pobyt kosztuje 40 zł za dobę i nie udźwigniemy takich kosztów. POTRZEBNY CUD!!! w postaci domu tymczasowego inaczej trzeba będzie podjąć jedną z najtrudniejszych decyzji...
:("

Posted

Potrzebny DOM TYMCZASOWY - nawet odpłatny! Dzień pobytu w klinice to 40 zł. Trzeba jej dać szansę. Są psy, które poruszają się na wózkach. I funkcjonują. Są szczęśliwe. Co myślicie?
Domku Tymczasowy proszę pojaw się

Posted

Pytałam naszego weta czy zajął by się sunią tydzień, dwa tygodnie (zawsze to byłyby mniejsze koszty), ale powiedział, że on nie jest w stanie zająć się psem w takim stanie tak profesjonalnie jak w klinice. Sunia wymaga całodobowej opieki i rehabilitacji.

W klinice sunia może być ile będzie trzeba, tylko to są koszty niestety...

To, że sunia nie wypróżnia się sama nie rokuje dobrze, ale nie można wykluczyć, że po jakimś czasie, dzięki rehabilitacji, suni wróci czucie i pełna lub częściowa sprawność.

Posted

CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :) !! Wpis Pani Aleksandry Kłodzińskiej na fb (to Pani, która zainicjowała wyciągnięcie Tabaki z Radys):
"....kontaktuję sie z kliniką .Mam wprawę w opiece nad takimi psami jak i mozliwość leczenia czy operacji w klinice Arka w Krakowie. Mogę zabrac Tabakę do siebie."

Trzeba o nią zawalczyć. Tabaka nie cierpi. Nie ma czucia od pasa w dół. Wózeczek i pomoc w wypróżnianiu pozwoliłoby jej względnie dobrze żyć. A przy odpowiedniej rehabilitacji jest szansa, że stanie na nogi. To taki cudowny psiak :(

Guest TyŚka
Posted

Biedna Tabaka :(

Tyle dobrego, że ją to spotkało, jak się ludzie nią zainteresowali, jak trafiła do Murki. Nie wyobrażam sobie, by w takim stanie była w schronie...

Posted

Kochani, najtrudniejsze wydawało się znalezienie Domu Tymczasowego. I zdarzył się CUD!!!!
Trzeba pomóc Pani Aleksandrze. Wózeczek, rehabilitacja i inne koszty.
Nie możemy teraz, mając dla niej dom, podjąć decyzji o eutanazji. Musimy zrobić wszystko co w naszej mocy. Wyczerpać wszelkie możliwości.

Posted

Odpowiadam jednym postem na PW Florentyny i PSYzRADYS.

Planowałam bazarek na "moją" Kulkę, bo dług rośnie. Jeśli dołączy do niego Tabaka, to muszę powiększyć asortyment. Muszę pomysleć co mam.

Proponuję na dogo i fb równocześnie, tak jak poprzednim razem.

Potrzebuje tylko trochę czasu, bo w przyszły weekend z całym majdanem (3 psy + fanty na bazarek + opakowania  + inne graty) przeprowadzam się na wieś.

• Upvote 2
Posted

Odpowiadam jednym postem na PW Florentyny i PSYzRADYS.

Planowałam bazarek na "moją" Kulkę, bo dług rośnie. Jeśli dołączy do niego Tabaka, to muszę powiększyć asortyment. Muszę pomysleć co mam.
Proponuję na dogo i fb równocześnie, tak jak poprzednim razem.
Potrzebuje tylko trochę czasu, bo w przyszły weekend z całym majdanem (3 psy + fanty na bazarek + opakowania  + inne graty) przeprowadzam się na wieś.

Jeśli potrzebne są fanty (drobiazgi), to pisz, zawsze coś się wybierze i wyśle...
Posted

dzieki5ss.jpgkciuki ogromnie ogromnie za sunienke 

cud prawdziwy ta kobieta 

niechaj sie wszystko uda

ja mam mnostwo rzeczy 

wysylam wszedzie gdzie sie da na bazareczki 

Mazowszanko czy przyjmiesz paczke z rzeczami 

boc zdjecia to nie mam jak 

Posted

Matko moja!!! :( Też będę dziergać bazarek, ale jeszcze chwilę mi to zajmie... Uwzględnię Tabakę oczywiście! Amiga z Krakowa jeździ na rehabilitację (bieżnia wodna i inne zabiegi) ze swoją Nusią. Podpytać o namiary?...

Posted

dzieki5ss.jpgkciuki ogromnie ogromnie za sunienke 

cud prawdziwy ta kobieta 

niechaj sie wszystko uda

ja mam mnostwo rzeczy 

wysylam wszedzie gdzie sie da na bazareczki 

Mazowszanko czy przyjmiesz paczke z rzeczami 

boc zdjecia to nie mam jak 

Dziekuję bardzo, ale wysyłka sporo kosztuje, to chyba nie ma sensu. Może Ty lub ktoś w Twojej okolicy by je wykorzystał ?

Posted

Pani Ola dzwoniła dzisiaj do kliniki. Niestety nie ma poprawy, ale lekarze też nie do końca są przekonani czy to ma wiązek z kręgosłupem, bo zmiany widoczne na rtg są minimalne. Przydałaby się szczegółowa diagnostyka dlatego p. Ola chciałaby w środę zabrać Tabakę do Krakowa.

Murka - czy p. Ola kontaktowała się z tobą w sprawie transportu?