Murka Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Tak, Kaktus już we właściwych rękach :) TZ już w drodze powrotnej (ma już Tabakę). Zdjęcie Kaktusowi miałam zrobić i... zapomniałam :( Ale trzeba przyznać, że po kąpieli i czerwonych szeleczkach wyglądał cudnie :) Quote
PSYzRADYS Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 to pierwszy etap mamy za sobą (podróż), teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Kaktus był grzeczny i wpasował się w rodzinę :) Murka - wystaw proszę jutro rachunek za Kaktusa, żebym mogła otworzyć konto dla Tabaki Quote
PSYzRADYS Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Kaktus jest już w domu! Tym samym dziekuję wszystkim, którzy sprawili, że Kaktus trafił do swoich ludzi :) Szczególne podziekowania należą się Murce, która wykonała kawał dobrej roboty - chuchała, dmuchała na chłopaka aż z wyleniałego wypłosza zmienił się w pięknego kudłacza!DZIĘKUJEMY!!! Quote
Florentyna Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 To prawda Murko. W nagrodę za dobrą robotę podrzucamy pewnie jeszcze trudniejszy przypadek ;) Choć anioła jeśli chodzi o charakter z tego co czytałam :) Quote
Murka Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Za to dostaję pieniądze, żeby dmuchać i chuchać :) Bardzo się cieszę, że Kaktusik ma wreszcie swój dom i że dzięki temu kolejna psina mogła opuścić schronisko. Tabaka jest już u weta, będzie pobierana zeskrobina. Do repertuaru możliwości dołączył świerzb skórny :( Jutro powinno być wszystko wiadomo. Quote
konfirm31 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Murko, przyłączam się do podziękowań za kolejnego psa, któremu dałaś znacznie więcej, niż można to przeliczyć na pieniądze :). Teraz jest czas Tabaki i niech ma ona co najmniej tyle szczęścia w trzecim życiu, ile go miał i ma Kaktus. W każdym razie, dziewczynka wkroczyła na dobrą drogę, zamieszkując w Twoim hotelu :). Czekam na jej wątek, na diagnozę i na leczenie. No i na własny dom, bo o to w tej całej sprawie chodzi. Będę ją wspierać :) 1 Quote
Nutusia Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Hura! Hura! Hura! Kaktusku - powodzenia! Tabako - i mnie na Twoim wątku nie zabraknie, bo takie długasy niskopodłogowe to zdecydowanie mój typ :) Quote
PSYzRADYS Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 nie będę zakładała Tabace nowego wątku, tylko pociągniemy ten :) chyba tak będzie lepiej W pierwszym poście zrobimy edycję od której strony jest o Tabace... ciekawa jestem co pokazały badania Quote
Anula Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 I ja czekam na wiadomości o Tabace,Też kocham takie psiaki. Quote
Murka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 W południe dzwoniłam do weta, to mówił, że na razie nic nie znalazł w zeskrobinie (pasożytów znaczy się), ale po południu będzie jeszcze raz sprawdzał dokładnie. Jak nic nie znajdzie to jeszcze dzisiaj odbierzemy sunię :) Rozliczenie końcowe Kaktusa: -228 zł hotelowanie (1-19.04) -230 zł transport do Warszawy Razem: -458 zł Rachunek jutro wyślę do malawaszki. W transporcie miał brać udział kotek (wspominałam o tym Florentynie) i byłoby o parę złotych mniej kosztów dla Kaktusa, ale plany się zmieniły i dzień wcześniej pojechał do innego DS. Quote
dusje Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Na FB przeczytalam z wielka radoscia wpis pani Kaktusa.Brzmi dobrze i oby tak dalej. Sznupy to porzadne chlopaki,sznupki to porzadne dziewczyny,ich miksy rownie porzadne i rzadko zawodza. Codziennie dostarczaja swoim rodzinkom odpowiednia dawke witaminy M.Dbaja o wlasciwy poziom adrenaliny ale glownie koncentruja sie na pilnowaniu i dbaniu o swoje ludziowe stado.Nie unikniesz ich bacznego obserwowania.Zawsze w poblizu swoich bliskich.. Kaktus,nie daj plamy,pokaz swojej Rodzince na co cie stac! Jesli to wszystko jest tak prawdziwe jak u podobnie do ciebie zmiksowanego sznupa Rogerka / ex-hotelowicza Murki/- to wygrales los na loterii. Powodzenia i szczescia , kochany kudlatku.! Quote
Murka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Dobre wieści z frontu: Tabaka jest już u nas :) Wet kilka razy szukał w zeskrobinie i nie znalazł nic. Natomiast jest pewien, że sunia na 100% MIAŁA świerzba skórnego - mówił, że te zmiany na skórze są typowe dla tego pasożyta. Powiedział, że sunia była leczona i najwyraźniej świerzb został pokonany. Na wszelki wypadek zapodał jej jeszcze zastrzyk iwermektyny i zalecił za 7 dni (tyle działa iwermektyna) aplikację Advocate. Po miesiącu trzeba będzie jeszcze raz podać Advocate. Póki co sunia została odrobaczona i wyleczona z zatwardzenia. W uszach miała delikatnego grzybka, wet wyczyścił uszy i powiedział, że to wystarczy na razie. Na pewno ją wykąpiemy, ale za parę dni, niech trochę odetchnie. Jest cudna :) Już sobie wyobrażam jaka będzie po kąpieli i czesaniu :) Rachunek odbiorę przy okazji z lecznicy, bo dzisiaj wet się spieszył. 1 Quote
konfirm31 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Dziękuję za wiadomości o Tabce :). Podwójnie - za to, że dobre :) Quote
Nutusia Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Rewelacja! :) Tabuśka będzie cudna po kąpieli i czesaniu (tylko o odpowiedniej stylizacji "czupurka" nie zapomnij, Murko! ;)) O Kaktusa jestem baaaaaaaaaardzo spokojna :) Quote
wieso Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Krasnal przesyla koledze z Radys Kaktusowi serdeczne pozdrowienia i cieszy sie ogromnie z Kaktusowego Domku.....Zyj tam szczesliwie Kaktusku.....czekamy na fotki.... Quote
PSYzRADYS Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 super wiadomości! Czy te łyse miejsca zaczęły już pokrywać się włoskami? - bo zdjęcie było robione prawie miesiąc temu... Quote
Murka Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Wydaje mi się, że tak. Zrobiłam dzisiaj parę fotek (właśnie obrabiam), powinno być widać różnicę. Quote
Murka Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Na razie tylko parę fotek, kolejne będą już po czesaniu, kąpieli i wycięciu dredów :) Sunia jest niezwykle milusińska... bardzo ładnie załatwia się na spacerach. I sama chce wracać do swojego boksu. Quote
Mazowszanka13 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Ale ona ładna :) I widać, że ma łagodny charakter. Quote
konfirm31 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Śliczna dziewczynka z niej będzie. W dodatku zapowiada się na mądrą i dobrą. Super Tabcia :) Quote
Nutusia Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Ja się rozpływam! Oprócz długości i niskości nad... grzyweczką :) Quote
Recommended Posts