Jump to content
Dogomania

Agatka z Bielska stareńka i obolała, mała i szara wygląda jak zniszczony pluszowy miś, na dodatek jest poważnie chora na zespół końskiego ogona

Recommended Posts

Posted
Bardzo mi przykro, że tak nieczytelny jest ten przelew, ale dostałam PDF, z którego musiałam zrobić skan, a skan nie jest zbyt czytelny.
Patrząc na PDF w oryginale mogę powiedzieć, że jest to:
Potwierdzenie wykonania przelewu na kwotę 60,00 zł,
zleceniodawca: imię Tamara Bielsko Biała.
Odbiorca: Vipet,
Tytuł: zakup Agatki

F-ra%2520Agatki%2520tamb%2520001.jpg
Posted

Dziewczyny, wszystko mi się ostatnio psuje albo ja wszystko psuję. Główny komputer poszedł do naprawy. Na laptopie chciałam wgrać zdjęcia, coś kliknęłam i wyinstalowałam chyba program do wgrywania z aparatu, bo się nie da. Leszek chciał ściągnąć nowy ale był za nowoczesny, żeby z tego aparatu coś wgrać. Nie znamy się na komputerach i nie lubimy i taki efekt. Nie mam możliwości wgrywania zdjęć aż do naprawy tego drugiego kompa. Chciałam kupić Agatce szelki i smyczkę i kupiłam ale okrężną drogą. Na tym koncie nie mam karty więc przelałam 60zł na konto Vipet. Wysłałam potwierdzenie przelewu Agnieszce i Panu z Vipetu. Mam 5 minut do Vipetu, kupiłam piękne szelki, smyczkę i do całej kwoty 60zł dobrałam 4 puszki. Zrobiłam zdjęcia zakupów komórką i jak tylko Agnieszka wyśle mi numer na który mam wysłać, wyślę mmsem. Trudne to rozliczanie w moim przypadku.

Posted

Dziewczyny, wszystko mi się ostatnio psuje albo ja wszystko psuję. Główny komputer poszedł do naprawy. Na laptopie chciałam wgrać zdjęcia, coś kliknęłam i wyinstalowałam chyba program do wgrywania z aparatu, bo się nie da. Leszek chciał ściągnąć nowy ale był za nowoczesny, żeby z tego aparatu coś wgrać. Nie znamy się na komputerach i nie lubimy i taki efekt. Nie mam możliwości wgrywania zdjęć aż do naprawy tego drugiego kompa. Chciałam kupić Agatce szelki i smyczkę i kupiłam ale okrężną drogą. Na tym koncie nie mam karty więc przelałam 60zł na konto Vipet. Wysłałam potwierdzenie przelewu Agnieszce i Panu z Vipetu. Mam 5 minut do Vipetu, kupiłam piękne szelki, smyczkę i do całej kwoty 60zł dobrałam 4 puszki. Zrobiłam zdjęcia zakupów komórką i jak tylko Agnieszka wyśle mi numer na który mam wysłać, wyślę mmsem. Trudne to rozliczanie w moim przypadku.

Można przegrywać zdjęcia z aparatu na komputer za pomocą małego urządzenia, coś jakby pendrive, do którego wkłada się kartę z aparatu i to urządzenie wraz z kartą wpina się do kompa. Nie potrzebna to tego żadnego oprogramowania. Ja posiałam gdzieś kabelek do przegrywania z aparatu na komputer i teraz korzystam z tego urządzenia. Nie pamiętam jego nazwy, może ktoś podpowie :) Jest do kupienia w każdym markecie na stoisku z komputerami, aparatami fotograficznym i telefonami. Kosztuje kilkanaście zł.

Posted

Nie martw się, poradzimy sobie, wyślę Ci mailem numer telefonu, który odbiera mmsy. :) najważniejsze, że Agatka ma wyprawkę :)

Posted

Dziewczyny, podrzućcie numer konta. Póki mam trochę kasy....

Wielkie dzięki, zaraz Ci podam konto tamb na pw.

A do wszystkich, którzy odwiedzają ten watek, mam prośbę,,, walczmy razem o przestrzeganie standardów transparentności i uczciwości na dogomanii, nawet gdy wielu bezczelnie je lekceważy ! (zresztą nie tylko rzecz jasna na dogo ale i na FB) Te standardy wymagają by:

- wklejać dokumentację medyczną psa, lub przynajmniej informować, gdzie konkretnie jest leczony i na co jest leczony (dokumentacja powinna być wtedy do wglądu) 

- wklejać wszystkie faktury IMIENNE na danego psa, lub przynajmniej paragony z gabinetu pod warunkiem, że dokumentacja z książeczki psa z datami potwierdzi, że to paragony za leczenie tego psa, :)

- wklejać paragony ze sklepów zoologicznych i innych, gdzie czynione były zakupy dla psa.

. - prowadzić rozliczenia na stronie pierwszej z zaznaczeniem GDZIE znajdują się wklejone dokumenty (numer postu)

Jak wiadomo istnieją ludzie, którzy korzystając z naiwności i braku dociekliwości darczyńców żyją z psów, w ogóle się nie rozliczając, co jest niedopuszczalne. Nam tu na wątku chodzi, by każdy, kto wpłaci choćby złotówkę na Agatkę, wiedział, że ona poszła na PSA. bo przecież nie każdy musi znać tamb,jak ja od lat i wiedzieć, ze to kryształowo uczciwą osobą, To, kto kogo zna czy nie zna, ręczy czy ręczy za niego nie powinno mieć znaczenia, KAŻDA OSOBA mająca psa w BDT, czy tzw. fundacjach powinna się rozliczać, Jesli się nie rozlicza traci wiarygoność.

• Upvote 3
Posted

Przy większej ilości zwierząt i zbiorowym żywieniu nie da się obliczyć ile wypada na 1 psa czy kota. Może w hotelu, czy w schronisku jak zwierzęta nie są przy ludziach i nie towarzyszą w codziennym życiu i jest nastawienie na zarobek. Jeśli z puli Agatki kupuję np. 6kg mięsa , ryż i marchewki to jest to u mnie na 2 dni dla wszystkich psów i kotów. Koszty gazu, wody, płynu do naczyń nie liczę bo byłoby to głupie a ja mocna w liczeniu pieniędzy nie jestem. Poza gotowanym, sucha karma jest zawsze dostępna. Tylko wtedy mało ubywa. Jeśli wszystkie są na suchym to Agatka dostaje oddzielnie puszki i tak jest teraz. Za kilka dni będą puszki dla wszystkich bo czekam na zapłatę za moją pracę. Poza tym zwierzęta u mnie uczestniczą w naszym życiu i dostają też to, co my jemy. Agatka nie dotyka jajek, sera, chlebka z masełkiem ale uwielbia zupę jarzynową. I to widać jak zwierzaki częstują się naszym jedzeniem a pozwalamy im na to. Wszystkie są po przejściach, większość stare i uważam, że nie należy im odmawiać takich przyjemności. Lubią jajecznicę, naleśniki, biały ser z kefirem i nic im nie szkodzi. Jedynie tymczasowicz Maks ma alergię pokarmową i dostaje RC Sensitivity. Jestem bardzo wdzięczna za pomoc, która w tej chwili jest ogromna. Rozliczając Agatkę usiłuję mnie więcej obliczyć na ile by zakupione jedzenie wystarczyło, gdyby była sama. Nie bardzo potrafię bo nigdy wcześniej o tym nie myślałam. Dlatego proszę o wyrozumiałość.

A teraz o Agatce. Bawi się, ma poczucie humoru, jest cudowna w relacjach ze zwierzakami. Przy powitaniu podskakuje i szczypie ząbkami w palec i jak się zapiszczy to jest zachwycona. Podskakuje jak szczeniak ale szybko się męczy. Widać, że dokucza jej kręgosłup i w przyszłym tygodniu idziemy do weterynarza. Psychicznie odżyła, fizycznie jest już dużo mocniejsza.

• Upvote 1
Posted

Przy większej ilości zwierząt i zbiorowym żywieniu nie da się obliczyć ile wypada na 1 psa czy kota. Może w hotelu, czy w schronisku jak zwierzęta nie są przy ludziach i nie towarzyszą w codziennym życiu i jest nastawienie na zarobek. Jeśli z puli Agatki kupuję np. 6kg mięsa , ryż i marchewki to jest to u mnie na 2 dni dla wszystkich psów i kotów. Koszty gazu, wody, płynu do naczyń nie liczę bo byłoby to głupie a ja mocna w liczeniu pieniędzy nie jestem. Poza gotowanym, sucha karma jest zawsze dostępna. Tylko wtedy mało ubywa. Jeśli wszystkie są na suchym to Agatka dostaje oddzielnie puszki i tak jest teraz. Za kilka dni będą puszki dla wszystkich bo czekam na zapłatę za moją pracę. Poza tym zwierzęta u mnie uczestniczą w naszym życiu i dostają też to, co my jemy. Agatka nie dotyka jajek, sera, chlebka z masełkiem ale uwielbia zupę jarzynową. I to widać jak zwierzaki częstują się naszym jedzeniem a pozwalamy im na to. Wszystkie są po przejściach, większość stare i uważam, że nie należy im odmawiać takich przyjemności. Lubią jajecznicę, naleśniki, biały ser z kefirem i nic im nie szkodzi. Jedynie tymczasowicz Maks ma alergię pokarmową i dostaje RC Sensitivity. Jestem bardzo wdzięczna za pomoc, która w tej chwili jest ogromna. Rozliczając Agatkę usiłuję mnie więcej obliczyć na ile by zakupione jedzenie wystarczyło, gdyby była sama. Nie bardzo potrafię bo nigdy wcześniej o tym nie myślałam. Dlatego proszę o wyrozumiałość.

A teraz o Agatce. Bawi się, ma poczucie humoru, jest cudowna w relacjach ze zwierzakami. Przy powitaniu podskakuje i szczypie ząbkami w palec i jak się zapiszczy to jest zachwycona. Podskakuje jak szczeniak ale szybko się męczy. Widać, że dokucza jej kręgosłup i w przyszłym tygodniu idziemy do weterynarza. Psychicznie odżyła, fizycznie jest już dużo mocniejsza.

Tamarko prowadzisz idealne rozliczenia i o to chodzi. Wiadomo, że nie da się co grosza wyliczyć, za ile pies zjadł.. Ale chodzi o jakieś przybliżenia. a najważniejsze - o pełne transparentność w zakresie dokumentacji medycznej, pełen dostęp do imiennych faktur na danego psa. Co na wątku będzie cały czas. :)

Wspaniale , że Agatka tak odżyła. :) i że taka grzeczniutka, może sie uda łatwiej domek znaleźć stały.

Jak dasz radę porób jest zdjęcia chociaż komórką :) topi się zgodziła odbierać mmsy, a ja je prześlę potem do wstawienie elik, która tyle pomaga. :)

Posted
...

topi się zgodziła odbierać mmsy, a ja je prześlę potem do wstawienie elik, która tyle pomaga. :)

Nawet nie ma o czym mówić, to zero w porównaniu z tym, co Wy robicie :)

Posted

Jeśli z puli Agatki kupuję np. 6kg mięsa , ryż i marchewki to jest to u mnie na 2 dni dla wszystkich psów i kotów.

tamb

jeśli Ty też

trochę tej marchewki zjesz  ;-)   to ja osobiście Ci liczyć nie będę  :eviltong:

Posted

tamb

jeśli Ty też

trochę tej marchewki zjesz  ;-)   to ja osobiście Ci liczyć nie będę  :eviltong:

Najwyżej dasz Agatce trochę swojej zupy jarzynowej i będzie kwita.

AgaG, ślicznie prowadzisz wątek, już to chciałam wcześniej napisać. Taki duet AgaG i tamb na pewno da sobie radę z rozliczeniami, ale nie wpadajcie w przesadę - każdej marchewki, każdego jajeczka i serka dla staruszków nie da się rozliczyć na podstawie paragonów. Można rozliczyć orientacyjnie, że tyle na tego pieska w miesiącu na jedzonko przypadło.

• Upvote 1
Posted

Wysłałam już zdjęcia szeleczek, smyczki oraz puszek ze sklepu wipet do elik :) Elik na jednym zdjciu jest też fizia (ta sunia nie otwierajaca pyszczka na więcej niż 2 cm) mogłabyś wstawić i jej zdjecie do jej wątku?

A Agatka rzeczywiście ma taki wzrost jak fizia. :) Tamb zrób też proszę zdjęcia domowe w wolnej chwili. :) Czy Agatka potrzebuje pontonika, czy w łóżku z Tobą śpi? :) 

Posted

Też się zgadzam z tym, że odnośnie wyżywienia wystarczy mniej więcej podać miesięczną kwotę i nie ma potrzeby zamieszczać paragonów, ciężko to robić zwłaszcza komuś kto ma więcej zwierząt, a już tym bardziej temu kto gotuje, a nie kupuje gotowe karmy, od zawsze tak uważałam. Agnieszce zapewne chodziło o osoby, które w ogóle nie prowadzą rozliczeń, nie zamieszczają paragonów/faktur, bądź nie zamieszczają dokumentacji medycznej, wszystko robią na gębę. Ostatnio nawet byłam z Agą tego świadkiem, a gdy zaczęły się niewygodne pytania, to wątek został zamknięty. 

Posted

Tamb, mogę przekleić powyższe info na grupę wolo, gdzie jest też wątek Agatki? A na PW poprosze numer konta.

Dziękuję, podałam.

tamb

jeśli Ty też

Oj, z psich zakupów lubię tylko marchewkę. :oops:

Wysłałam już zdjęcia szeleczek, smyczki oraz puszek ze sklepu wipet do elik :) Elik na jednym zdjciu jest też fizia (ta sunia nie otwierajaca pyszczka na więcej niż 2 cm) mogłabyś wstawić i jej zdjecie do jej wątku?

A Agatka rzeczywiście ma taki wzrost jak fizia. :) Tamb zrób też proszę zdjęcia domowe w wolnej chwili. :) Czy Agatka potrzebuje pontonika, czy w łóżku z Tobą śpi? :)

Do łóżka się już nie zmieści ale są posłanka. Pontonik się przyda ale nie jest niezbędny.

Bazareczek dla Agatki i reszty psiaków pod opieką tamb http://www.dogomania.com/forum/topic/144578-szpilki-na-balangirozmiar-3536-do-1912g22/

Dziękuję.