tamb Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 W tym momencie robimy zabiegi i obserwujemy. Operacja to ostateczność. Na RTG wszystko wygląda przyzwoicie, takie problemy wychodzą na RTG z kontrastem. Postawa Agatki, sposób poruszania się i reakcje przy badaniu świadczą o ucisku na rdzeń kręgowy. Przy rezonansie magnetycznym też byłoby więcej widać. Robimy zabiegi nieszkodliwe a mogące pomóc. Zobaczymy, jakie będą efekty. Jeśli chodzi o operację doktor Martin Nowak bardzo pomógł Fizi i jest specjalistą wysokiej klasy. W Krakowie też ma konsultacje z jakiejś lecznicy. Bohumin Czeski jest 45 km od Bielska wiec odległość jest do pokonania tym bardziej, że Pani Marzena współpracuje z tamtejszą kliniką i regularnie jeździ. I tak na dzień dzisiejszy nie wchodzi w grę operacja. Quote
AgaG Posted January 10, 2015 Author Posted January 10, 2015 W tym momencie robimy zabiegi i obserwujemy. Operacja to ostateczność. Na RTG wszystko wygląda przyzwoicie, takie problemy wychodzą na RTG z kontrastem. Postawa Agatki, sposób poruszania się i reakcje przy badaniu świadczą o ucisku na rdzeń kręgowy. Przy rezonansie magnetycznym też byłoby więcej widać. Robimy zabiegi nieszkodliwe a mogące pomóc. Zobaczymy, jakie będą efekty. Jeśli chodzi o operację doktor Martin Nowak bardzo pomógł Fizi i jest specjalistą wysokiej klasy. W Krakowie też ma konsultacje z jakiejś lecznicy. Bohumin Czeski jest 45 km od Bielska wiec odległość jest do pokonania tym bardziej, że Pani Marzena współpracuje z tamtejszą kliniką i regularnie jeździ. I tak na dzień dzisiejszy nie wchodzi w grę operacja. tamb czyi jednym słowem doszło Ci następne zajęcie chodzenie na rehabilitacje z Agatką,, zrobiłam rozliczenie na pierwszej stronie, puszek na miesiąc i tej jazdy tylko jedna jazdę rozliczasz tę w deszcz... no ale co dalej będzie? jak Ty sobie z transportowaniem Agatki poradzisz, skoro to daleko? Quote
tamb Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Dzisiejszą jazdę ja funduję a resztę zobaczymy. Rehabilitacja jest daleko od autobusu ale jak nie pada i nie ma mrozu można podejść. Wszystko zależy od kondycji Agatki. Kolejny zabieg we wtorek o 18.45. Quote
jola&tina Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Dzisiejszą jazdę ja funduję a resztę zobaczymy. Rehabilitacja jest daleko od autobusu ale jak nie pada i nie ma mrozu można podejść. Wszystko zależy od kondycji Agatki. Kolejny zabieg we wtorek o 18.45.Tamb, na następne zabiegi jedź z Agatką taksówką, tam i z powrotem. Teraz ja funduję. Jazda autobusem z chorym psem, zwłaszcza przy takiej pogodzie, to koszmar. Już to przerabiałam. Tylko Cioteczki podajcie mi konto, bo się w kontach pogubiłam. 2 Quote
tamb Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Kochana jesteś, dziękuję. Poczekajmy do wtorku, może uda się coś zorganizować. Jakoś głupio mi wydawać na taksówki jak Pani Marzena za 5 pierwszych zabiegów nie bierze kasy. Z kolei jak Agatce zabiegi będą pomagać to będzie ich 15. Nie sposób wydawać tyle na dojazdy. Quote
jola&tina Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Najważniejsze, żeby zabiegi pomagały, później będziemy zastanawiać się nad następnymi. Pogoda teraz jest fatalna a Ty musisz być z Agatką na wyznaczoną godzinę. Jak będzie mróz, zamieć,wiatr itd itd - nie zastanawiaj się, tylko jedź taksówką. Quote
AgaG Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 podziękuj ode mnie też pani rehabilitance, że te pierwsze zabiegi będą gratis, a wiesz już, ile następne? Bardzo mocno trzymam kciuki, by zabiegi pomogły, Ja akurat nigdy dla żadnego staruszka swojego nie potrzebowałam, ale Ola K. spowodowała zabiegami rehabilitacyjnymi u niechodzacego psa, że zaczął chodzić, oczywiście chwieje się, ale jednak przemieszcza. Nie wiem, jak często pani rehabiltantka przychodziła i po jaki czasie byl efekt, ale się dowiem. Quote
tamb Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Tamb, na następne zabiegi jedź z Agatką taksówką, tam i z powrotem. Teraz ja funduję. Jazda autobusem z chorym psem, zwłaszcza przy takiej pogodzie, to koszmar. Już to przerabiałam. Tylko Cioteczki podajcie mi konto, bo się w kontach pogubiłam. Jolantina, dziękuję Ci bardzo. Przyszedł przelew - 100zł na transport Agatki. Obiecuję, że będę z tego korzystać tylko w sytuacjach bez innej możliwości. Quote
AgaG Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Potwierdziłam już na pierwszej przelew od jolantiny 100 złotych na ten cel transportów na rehabilitację. Dopisałam taką kategorię: "wpłaty specjalnego przeznaczenia według pomysłów darczyńców :) Agatka jest taka kochana i śliczna :)na tym stole do rehabilitacji grzeczniutka :) Ideał Quote
kolejna kobietka Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Też zwróciłam na to uwagę, jaka grzeczna babunia :) Oby zabiegi przyniosły rezultat, przestało Agatkę boleć i obyło się bez operacji. 1 Quote
tamb Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Zaskoczę Was. Agatka jest niegrzeczna, w czasie zabiegów ma kaganiec, za który ją trzymam. Kłapie przy wnoszeniu na stół i mogłaby ugryźć Panią Marzenę bo po schronisku ma uraz do wszelkich zabiegów. Zdjęcie było zrobione już po zabiegach, pozowane. Normalnie ja ją trzymam a Pani Marzena pracuje. Quote
Poker Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Jakby mnie bolało, to też bym miała ochotę gryźć. 2 Quote
zebrazebra Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Mam trochę fantów na bazarek dla Agatki, mogę obfocić i powysyłać, ale bazarku nie dam rady poprowadzić, nie wyrobię się czasowo w najbliższym czasie. Czy ktoś cętny by się podjął??? Quote
tamb Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Zebrazebra, dziękuję. Agatka potrzebuje pomocy. Ja boję się podjąć bo wpadam na dogo na 10 minut maksymalnie. Nie mam na nic czasu. Nie umiem też wstawiać zdjęć. Może ktoś pomóc przy bazarku? Bardzo proszę. Jolantina zapoczątkowała pomoc przy transporcie i chyba jednak wszystko odbywa się seriami. Dzisiaj miałam pomoc z dojazdem na rehabilitację Pana Wojtka i jutro też pomoże. Okazało się, że pani Marzena pokazała nagranie, jakie zrobiła kamerą Agatce doktorowi Martinowi Nowakowi. Trzeba Agatkę dokładnie zdiagnozować bo RTG nic nie mówi w przypadku ucisku na rdzeń kręgowy. Agatka ma u doktora umówiony termin na godzinę 11 w poniedziałek w Bohuminie Czeskim. Szukamy transportu. Z bolesnością jest lepiej. Zareagowała podczas badania tylko w 1 miejscu i idąc machała ogonkiem. Wcześniej ogon był między tylnymi, ugiętymi nóżkami. Quote
b-b Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Mam trochę fantów na bazarek dla Agatki, mogę obfocić i powysyłać, ale bazarku nie dam rady poprowadzić, nie wyrobię się czasowo w najbliższym czasie. Czy ktoś cętny by się podjął??? Na taki bazarek znajdę jeszcze czas :) Tylko wpłaty nie do mnie proszę :) Podam maila na zdjęcia i opisy : [email protected] Tylko proszę o PW tutaj, że już poszło ;) Quote
kolejna kobietka Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Cieszę się ogromnie, że Agatkę mniej boli, to jest najważniejsze :) i ogonkiem machała :lol: , dobre wieści :) Quote
zebrazebra Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Na taki bazarek znajdę jeszcze czas :) Tylko wpłaty nie do mnie proszę :) Podam maila na zdjęcia i opisy : [email protected] Tylko proszę o PW tutaj, że już poszło ;) Super, powinnam wyrobić się do niedzieli, dam znać na pw :) Dzięki, b-b :calus: Quote
AgaG Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Cieszę się ogromnie, że Agatkę mniej boli, to jest najważniejsze :) i ogonkiem machała :lol: , dobre wieści :) O tak! wspaniale! Agatko i mamusiu zastepcza Tamarko wielkie buziaki. :) a wszystkim, którzy pomagają Agatce i Tamarce czynem, słowem, radą, obecnością bardzo dziękuję. :) Quote
Poker Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Wspaniałe wiadomości.Oby dalej rehabilitacja była tak skuteczna. A co będą jej robić w Bohuminie? Rezonans? Quote
AgaG Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 Zaskoczę Was. Agatka jest niegrzeczna, w czasie zabiegów ma kaganiec, za który ją trzymam. Kłapie przy wnoszeniu na stół i mogłaby ugryźć Panią Marzenę bo po schronisku ma uraz do wszelkich zabiegów. Zdjęcie było zrobione już po zabiegach, pozowane. Normalnie ja ją trzymam a Pani Marzena pracuje. Agatko bądź grzeczna, nie kłap podczas zabiegów! bo tamb zacznie mówić do Ciebie Kłapatka :) Quote
AgaG Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 Agatka podczas zabiegu: Asiu dziękuję za wielką pomoc przy wklejaniu zdjęć :) a byłabyś jeszcze tak miła i mi przysłała jeszcze raz wiadomość odnośnie numeru postu, gdzie jest zdjęcie puszek? bo mi się skasowała, a chcę podać na pierwszą stronę Quote
AgaG Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 Zebrazebra, dziękuję. Agatka potrzebuje pomocy. Ja boję się podjąć bo wpadam na dogo na 10 minut maksymalnie. Nie mam na nic czasu. Nie umiem też wstawiać zdjęć. Może ktoś pomóc przy bazarku? Bardzo proszę. Jolantina zapoczątkowała pomoc przy transporcie i chyba jednak wszystko odbywa się seriami. Dzisiaj miałam pomoc z dojazdem na rehabilitację Pana Wojtka i jutro też pomoże. Okazało się, że pani Marzena pokazała nagranie, jakie zrobiła kamerą Agatce doktorowi Martinowi Nowakowi. Trzeba Agatkę dokładnie zdiagnozować bo RTG nic nie mówi w przypadku ucisku na rdzeń kręgowy. Agatka ma u doktora umówiony termin na godzinę 11 w poniedziałek w Bohuminie Czeskim. Szukamy transportu. Z bolesnością jest lepiej. Zareagowała podczas badania tylko w 1 miejscu i idąc machała ogonkiem. Wcześniej ogon był między tylnymi, ugiętymi nóżkami. tamb świetnie się nię zajmujesz,,, eh żeby więcej było takich bdt, Chciałabym Cię sklonować i umieścić w Krakowie :) Quote
Recommended Posts