Jump to content
Dogomania

KOCHANY Staruszek Homer z krakowskiego schroniska coraz bardziej schorowany odszedł na zawsze

Recommended Posts

Posted

Pomidorcia w ogóle kupki nie robi. słaba STRASZNIE.to maleńki pies, więc szybciej słabnie. Boję się Bo wygląda tak, jak niektóre moje psy wyglądały na kilka dni przed śmiercią :(  Oby to była tylko słabość.

• Upvote 1
Posted

Moja Ukochana Pomidorcia nie żyje. Przestały z dnia na dzień funkcjonować nerki i jelita.  W klinice była tylko parę godzin, gdzie walczono o to, by nerki podjęły pracę. Zabrałam ją do domu.Ostatnią noc spała wtulona we mnie, pod kocem i z termoforem. Rano w piątek objawy wskazywały na to, że nie ma cienia nadziei na wygranie z chorobą. Wspólnie z weterynarzem musieliśmy podjąć decyzję, by pomóc jej, aby nie cierpiała.

Cztery lata razem.. Tu na zdjęciu jeszcze zdrowa, jak zawsze blisko mnie, w naszym łóżku, na poduszce, Moja Cudowna Istotka, taka wrażliwa.. taka dobra.. Gdy ponad  trzy lata temu byłam przez dwie doby w szpitalu obraziła się, choć wyszłam "na własne życzenie", bo wiedziałam, że moje psy ogromnie tęsknią...Zuzię mała zazdrośnica pokochała jednak od razu..Dobrze, że Zuzia jest jeszcze bardzo mała, nie rozumie i nie byłaby w stanie zrozumieć, czym jest śmierć i nie przeżywa odejścia suni dramatycznie, choć pyta o nią tak jak pytała o Maję.

dvkab5.jpg 

Trzy suczki straciliśmy w tym roku...Nie ma Pomidorci, Laluni i Maji. Święta będą bardzo smutne..

Posted

Bardzo brak Pomidorci. W ogóle nie spodziewałam się, że ją stracimy. Tak dobrze się trzymała, nic jej wcześniej nie dolegało.

Raczej się spodziewałam jakiegoś pogorszenia u Ciapka, a on radzi sobie nad podziw dobrze z chorobą nerek, tarczycy i niedomaganiami jelitowymi.

Dzięki dobrze ustawionym lekom ostatnio wreszcie przytył. Biegunek nie ma. Ostatnio gdy byłam na rtg klatki  tchawicy z Jeżykiem doktor obejrzawszy ostatnie wyniki Ciapka stwierdził, że jego zdaniem dopóki pies tak się dobrze czuje nie są konieczne ani wskazane kroplówki. "Organizm Ciapka nauczył się żyć z chorobą" - tak usłyszałam. Ale oczywiście muszę być czujna, choroby nerek są ogromnie podstępne  i niebezpieczne.

Spośród moich piesków tylko Homerek nie wymaga leków i czuje się bardzo dobrze.Już ponad rok jest z nami. Nigdy nie zapomnę tego dnia, gdy po niego pojechałam do krakowskiego schroniska.

• Upvote 1
Posted

Współczuję,Aga i siły Ci zyczę.One mają Ciebie,szczęściarze...Ciapuś dzielny chłopak,Homerek też niczego sobie...Trzymajcie się!M.

• Upvote 1
Posted

Współczuję,Aga i siły Ci zyczę.One mają Ciebie,szczęściarze...Ciapuś dzielny chłopak,Homerek też niczego sobie...Trzymajcie się!M.

Ciapuś mnie zdumiewa. Naprawdę. Zmiana jest kolosalna po prostu. Drgawek nie miał od dawna w ogóle, je pięknie, więc trochę przytył, kupki robi idealne. Nie wiem jak to możliwe, że przy wysokim poziomie mocznika czuje się tak dobrze. Zasługa leków na pewno jest duża. :) Azodyl mu ostatnio sprowadziłam, choć niektórzy uważają, że jest przereklamowany:).

A Homerek to mój Pączuś kochany. Wczoraj miał obcinane pazurki i pobierany wymaz z napletka, bo to jedyne,co mu dokucza, a bardziej nam przez nieładny zapach. Dostał przydomek "skunksik" i często mu przemywam brzuszek pianką seni neutralizującą zapachy. Łapki zresztą też przemywam, bo gapa z niego straszna i zwykle tak siusia, że ma łapki mokre. :)

Wszystkim wielbicielom moich ślicznych psów obiecuję, że wkrótce będą nowe zdjęcia :)

• Upvote 1
Posted
Na razie takie: Mój przepiękny pluszak pod choinką:)

10262249_1540224002961640_91817271668256

Coraz starsza Zuzia i coraz młodszy jak chcę wierzyć Homerek :) Homerek nasz ulubieniec.

• Upvote 1
Posted

Zuzia bardzo wyrosła!

O tak.

Mniej przykrości w 2016 roku Aga, tego Ci życzę!

odejścia ukochanych psów to są dramatyczne przeżycia. Pod tym względem rok 2015 był straszny.  Nie ma Laleczki, Majuni, Pomidorci..

Nigdy nie zapomnę żadnej z moich suń.

Dziękuję Ci za życzenia :)

Tobie życzę natomiast tego, co w dzisiejszych czasach jest bezcenne: duuuużo wolnego czasu :) Jak się jest zapracowanym, to jego wartość jest gigantyczna. :)

• Upvote 1
Posted

600702_1541918466125527_2017864766117615

Nasz kochany Ciapuś, weci twierdzili, że już nie przytyje, nie = biorąc pod uwagę jego choroby. A jednak Ciapuś przytył, ma apetyt i nareszcie korzysta z życia :) 

• Upvote 1
Posted

1914838_1541918336125540_556993467424323

Ciapuś po spacerku jeszcze w sweterku :)

Posted
19 godzin temu, Gosiapk napisał:

Matko! Co za bałagan na dogo po kolejnym niepotrzebnym update'cie

No ale nas znalazłaś,choć linki z podpisu mi wyparowały :) Jak Ci się podoba Jeżyk? w Twoim typie bo nieduży piesek. :)

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, AgaG napisał:

No ale nas znalazłaś,choć linki z podpisu mi wyparowały :) Jak Ci się podoba Jeżyk? w Twoim typie bo nieduży piesek. :)

Jeżuś słodziak, oczka super, no i w tym stroju za Mikołaja może robić ;)

PS Znalazłam tylko 2 wątki z uprzednio subskrybowanych, oba Twoje :)

Posted
O 26.12.2015o22:16, bou napisał:

A wiesz, że nad podziw dzielny Ciapuś. Dziś byliśmy na usg kontrolnym po leku który dostawał na prostatę. Doktor był bardzo zadowolony z Ciapka:). Pokazywał mi na monitorze, jak "dziury" jak to nazwał w prostacie się pozalewały. Prostata w znacznie lepszym stanie w każdym razie. No i Ciapek przytył naprawdę sporo jak na małego psa z niewydolnością nerek, bo 1, 30! Po adopcji ważył niecałe 10, a teraz 11, 300 :) A co do Homerka, to też się uciszyłam, bo doktor obejrzał wyniki wymazu z napletka i stwierdził, że żadnych anybiotyków nie trzeba, tylko przepłukiwać rywanolem chore miejsce.

No ale znów z Jeżykiem trochę gorzej (uszka i płuca, a skóra jak łysa była tak już chyba zostanie) :)

• Upvote 1