zachary Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Jeeejkuuuu....jakie ten Homerek ma cudowne życie.... 2 Quote
AgaG Posted September 25, 2015 Author Posted September 25, 2015 Postanowiliśmy adoptować jeszcze jednego staruszka ze schroniska (tym razem dzierżoniowskiego) bardzo bardzo podobnego do Homera. :) Jest bardzo bardzo wyniszczony... ale wierzę, ze zdążyłam. Prawda, ze bardzo podobny do Homisia? 1 Quote
AgaG Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Podobny. I taki biduś. No biduś :( przyjechał chudziutki, śmierdzący, z rzadką matową sierścią.. W kupce ruszające się człony tasiemców i jaja glist. Już jest po pierwszej trzydniowej dawce na odrobaczenie. Najgorsze, że badania krwi wyszły kiepsko. Jest spora anemia, niewydolność nerek i niedoczynność tarczycy. Ciapuś zupełnie nie chce jeść karmy nerkowej, wiec muszę mu dawać inną by z głodu nie umarł. Dostaje leki na nerki i tarczycę i oczywiście żelazo. Przez pierwsze dni robił i kupkę i siku w domu do pampersa, teraz osiągnęłam tyle, że choć z kupką wytrzymuje. Natomiast tak ogromnie dużo pije i sika, że sprawdzają się tylko pampersy dla dorosłych, zwłaszcza, ze Ciaputek jest wyjątkowo długi... Nic dobrego ten psiak w życiu nie zaznał. Nie wie, co to głaskanie,tulenie :( Na spacerach rzuca się jak oszalały na wszelkie papierki, wczoraj wykopał z ziemi papierek po mufince i niełatwo mu było odebrać. Stojące worki np. z zagrabionymi liśćmi są dla niego bardzo atrakcyjne, sprawdza, czy czasem tam czegoś nie ma.. Widać, że w swym dotychczasowym życiu bez przerwy musiał szukać jedzenia. Zahira nie polubił niestety. Na Homera w ogóle nie zwraca uwagi, mąż żartuje, że przecież nie będzie obszczekiwać swojego sobowtóra. :) Quote
Gosiapk Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Jak je rozróżniasz? Przecież Pomidorcia, Homiś i Pomidorcia wyglądają tak samo :o Quote
AgaG Posted October 20, 2015 Author Posted October 20, 2015 Jak je rozróżniasz? Przecież Pomidorcia, Homiś i Pomidorcia wyglądają tak samo :o Chciałas powiedzieć chyba: Pomidorcia, Homiś i Ciapuś:) No bo Zahir oczywiście jako olbrzym jest poza konkurencją Nie wyglądają tak samo, zapewniam Cię, choć wszystkie są czarne z niewielką domieszką innego koloru :) Pomidorcia jest najmniejsza, zaledwie 5 kilowa, potem w kolejności Homerek (około 8 kilo) i Ciapek (10 kilo) No i przede wszystkim każdy ma inną osobowość oraz zachowanie. Homiś jest słodkim przytulakiem zakochanym we mnie w sposób wręcz obsesyjny :), Pomidorcia to sprytny przymilny leniuszek i histeryczka, która potrafi rzekomą słabosilnością wymóc na nas absolutnie wszystko. Ciapuś na razie jest dzikusem zdziwionym, że po tylu latach ma dom, mamę i tatę, ciepło i pełną miskę. Ale za jakiś czas pewno się zmieni jak Homeruś bo go dopieszczam i dopieszczam tak jak Homerka 1 Quote
AgaG Posted October 23, 2015 Author Posted October 23, 2015 Homerek mój Ulubieniec, najsłodszy pies świata. Nie ma słów, by opisać, jak go uwielbiam :) 3 Quote
AgaG Posted October 26, 2015 Author Posted October 26, 2015 Homerek był dziś kąpany. Wygląda pięknie, jest okrąglutki, puszysty, błyszczący. Jestem ogromnie dumna jak każda "mamusia" :) 1 Quote
zachary Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 A on ma bardzo dumny wyraz pyska z tego powodu, że jest tak kochany, hi,hi... 2 Quote
AgaG Posted November 3, 2015 Author Posted November 3, 2015 Homerek może być odrobinkę zazdrosny o staruszka Jeżyka, którego adoptowaliśmy tydzień temu. 3 Quote
zachary Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Ciapek...No cóż, jesteś atrakcyjną kobietą to i nawet staruszki za Tobą przepadają...Nic dodać, nic ująć... 3 Quote
Gosiapk Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Jeżyk? A gdzie zdjęcia? :) Też czarnuszek? To ja już w ogóle ich nie rozróżnię. :o Quote
AgaG Posted November 4, 2015 Author Posted November 4, 2015 No wiesz:) żeby nie odróżniać Jeżyka od Ciapka a Ciapka od Homera :) a że na zdjęciach nie ma Pomidorci i Zahira to zauwazyłaś? :) Ciapek ma dłuższa mordunię i jest w ogóle dłuższy Jeżyk też czarnuszek ale jest łysy od góry i od dołu. Na grzbiecie i na brzuchu prawie nie ma włosów. Zachary dobrze rozpoznała, który to Ciapek :) 2 Quote
Gosiapk Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Najważniejsze, że Pomidorcię rozpoznaję :) Quote
AgaG Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Najważniejsze, że Pomidorcię rozpoznaję :) Ona jest niepowtarzalna :) Zuzia też ją "wybrała" Tuli ją ze słowami "Podorek mój", mówi jej dobranoc i wkłada zabawki do pontoników :) 1 Quote
Gosiapk Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 Piękne imię "Podorek" :) Masz małą córeczkę i jesteś wprawiona w mowie maluchów, to zgadnij co znaczy "korowe zeszki" (tekst mojego syna) :) Quote
AgaG Posted November 11, 2015 Author Posted November 11, 2015 Piękne imię "Podorek" :) Masz małą córeczkę i jesteś wprawiona w mowie maluchów, to zgadnij co znaczy "korowe zeszki" (tekst mojego syna) :) kolorowe zeszyty? pewnie nie... :) hmm każde dziecko ma do pewnego wieku swoje niepowtarzalne słowa. Moja Zuzia mówi: "putuć" co znaczy otwórz, rozpakuj np. jajko niespodziankę albo po prostu drzwi :) Quote
AgaG Posted November 11, 2015 Author Posted November 11, 2015 Może kolorowe orzeszki?.... O tak mmsy to moga być! o ile dobrze pamietam nazwę Quote
Gosiapk Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 Może kolorowe orzeszki?.... Brawo!!! Tak! Kolorowe orzeszki :) 1 Quote
AgaG Posted November 15, 2015 Author Posted November 15, 2015 Całkowicie pochłania mnie teraz walka o życie Ciapka. Kogo interesują sprawy weterynaryjne może poczytać tu http://www.dogomania.com/forum/topic/785-kto-mia%C5%82-lub-ma-psa-chorego-na-nerki/ jestem na dogo z doskoku, w razie czego proszę o mail. adres w profilu Quote
Recommended Posts