Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi już prawie pękło.Jak ja się cieszę ,że psiaczki idą do Ds.

Jest sens wykupować dalsze pakiety u Ziutki? Czy na udźwignie taką ilość ogłoszeń?

Posted

Słuchajcie, pilnie szukamy hoteliku, domu tymczasowego, fundacji, stowarzyszenia, któe mogłoby wyciągnąć Sawannę ze schroniska!!!!! z chorą łapą nie moze tam zostać!!!! proszę udostępniajcie ją, może znacie jakąś fundację, któa mogłaby wyciągnąć ją? 

Posted

Też zwróciłam uwagę na jej łapę :(. Psy schroniskowe, często mają rozlizane łapy(uraz po wenflonie np ze sterylizacji/kastracji) + reakcja na stress = lick granuloma , ale u Sawanny, to wyglada znacznie gorzej :(.

Dziewczyny, serca nie mogą nam pękać. Tam takich psów, jest mnóstwo. Ogłaszanie i adopcja, to jedyna realna dla nich szansa . Dobrze, że zaistniała .........

Nutusiu, chętnie skorzystam z Twojej pomocy, bo ja mało wprawna w te klocki :calus: .  Popytaj Ziutkę, jak z tymi ogłoszeniami(myślę, że mają sens, a i Ona - radę da :) ), i ruszamy :) - ze mną, jako ze skarbnikiem ;).

Posted

Daje rade, gdybym nie dała to bazar by sensu nie miał :P

No, to ślij mi proszę nr konta na pw. :)

A wracając do Sawanny (suni z uszkodzoną łapką), to czy w Radysach nie ma weta i jakiejś "izby chorych", żeby jej tę łapkę opatrzyć, sunię odizolować i leczyć?

Posted

No, to ślij mi proszę nr konta na pw. :)

A wracając do Sawanny (suni z uszkodzona łapką), to w Radysach nie ma weta i jakiejś "izby Chorych", żeby jej ŧę łapke opatrzyć, sunię odizolować i leczyć?

Chyba nam się udało znaleźć hotelik pod Warszawą z weterynarzem, wszystko jesst ustalane teraz. Może uda się ją zawieść tam w sobotę. Najwyżej potem będziemy robić zbiórki pieniężne. 

Posted

O, widzę, że już wszystko jasne! ;)

To Ty Krysiu złóż Ziutce oficjalne zamówienie na bazarku ogłoszeniowym, a Ty Ayme, ślij mi kolejne 10 psiaków do ogłoszeń.

Aha, i może Ziutencjo, ogłoś Sawankę w pierwszej kolejności ze względu na tę łapinę :(

• Upvote 1
Posted

To Ty Krysiu złóż Ziutce oficjalne zamówienie na bazarku ogłoszeniowym, a Ty Ayme, ślij mi kolejne 10 psiaków do ogłoszeń.

Aha, i może Ziutencjo, ogłoś Sawankę w pierwszej kolejności ze względu na tę łapinę :(

Bardzo dziękuję :))) dajcie mi chwilkę, bo właśnie ogarniamy pomoc dla Sawanny, może ją ogłosić na mazowieckie? wyślę na pewno nowe psiaki do adopcji :))))

Posted

Ale czy nie ma tam lekarza w schronisku, żeby udzielić szybko suni pomocy ? I - odizolować od innych psów?

Lecę na bazarek Ziutki, dokonać stosownego zamówienia :)

Chyba nam się udało znaleźć hotelik pod Warszawą z weterynarzem, wszystko jesst ustalane teraz. Może uda się ją zawieść tam w sobotę. Najwyżej potem będziemy robić zbiórki pieniężne. 

Widzę, że coś się dzieje :)

Posted

Ayme - nie wiem czy wiesz, ale WSZYSTKIE psiaki są ogłaszane na mazowieckie :megagrin:  Tak doszłyśmy do wniosku ze spacami od ogłoszeń, że choć u nas podaż jest największa, to i popyt w sumie też ;)

Tak więc poprosiłam Ziutencję, by ogłosiła Sawankę poza kolejnością i... niech przyjeżdża do mazowieckiego jak najszybciej! :)

Posted

Rozmawiałam z Ziutką - może ogłosić Sawanę nawet dziś. Tak więc pilnie czekamy na potwierdzenie czy sunia jedzie pod Warszawę - wtedy w ogłoszeniach zmienimy Radysy na "pod Warszawę".

W razie czego, puść mi info sms, Ayme, dobra, (608 33 86 72) to od razu przekażę Ziutce, żeby nie musiała wątku przeszukiwać.

Aha - i oczywiście zapomniałam, że do każdych 5 ogłoszeń przysługuje 1 gratis, więc ślij mi jeszcze 2 kolejne psiaki w ramach dwóch pakietów od konfirm31 :)

• Upvote 1
Posted

Wysłałam 12 psiaków :)

Posted

Rozmawiałam z Ziutką - może ogłosić Sawanę nawet dziś. Tak więc pilnie czekamy na potwierdzenie czy sunia jedzie pod Warszawę - wtedy w ogłoszeniach zmienimy Radysy na "pod Warszawę".

W razie czego, puść mi info sms, Ayme, dobra, (608 33 86 72) to od razu przekażę Ziutce, żeby nie musiała wątku przeszukiwać.

Aha - i oczywiście zapomniałam, że do każdych 5 ogłoszeń przysługuje 1 gratis, więc ślij mi jeszcze 2 kolejne psiaki w ramach dwóch pakietów od konfirm31 :)

Ogłaszać na mazowieckie!!!! w sobotę jedzie do Warszawy, a ja ją zawożę do hoteliku Mokry nosek pod Warszawę :) będę informować na bieżąco co i jak :))) dziękuję!!

Posted

acha, tylko w ogłoszeniach już kontakt nie na schronisko, i bez numeru ident. ani bez kojca
adres mailowy może być nasz, ten co w stopce
nie wiem, jak z telefonem do ogłoszeń?

zaraz się dowiem

Posted

Tokaj zgłoszony Ziutce do pilniuśkiego ogłoszenia na warmińsko-mazurskie tym razem, w miejsce Sawany. Sawanka pojedzie do weta, potem do hoteliku, zobaczymy dokładniej co to za zwierz, zrobimy nowe foty, napiszemy nowy tekst i wtedy ją ogłosimy. A, i Suicie się trafiło - też jedzie do hotelu, ale innego niż Sawana.

A tak w ogóle, to w sobotę wyzwolonych z Radys zostanie 7 psiaków! :laugh2_2:

• Upvote 1
Posted

Tokaj zgłoszony Ziutce do pilniuśkiego ogłoszenia na warmińsko-mazurskie tym razem, w miejsce Sawany. Sawanka pojedzie do weta, potem do hoteliku, zobaczymy dokładniej co to za zwierz, zrobimy nowe foty, napiszemy nowy tekst i wtedy ją ogłosimy. A, i Suicie się trafiło - też jedzie do hotelu, ale innego niż Sawana.

A tak w ogóle, to w sobotę wyzwolonych z Radys zostanie 7 psiaków! :laugh2_2:

dokładnie tak!!!

tutaj wydarzenie Sawanny na fb, gdzie jestem oranizatorem :) 

https://www.facebook.com/events/400484870127240/?pnref=story

wszystko dokładnie opisane. zapraszam do pomocy :)))

Posted

Dziekuję, Nutusiu :). Zamówienie złożone oficjalnie, teraz tylko czekam na @ od kejciu z nr konta.

Płaczę nad Tokajem, ale to faktycznie, bardzo trudny przypadek. Pomóc może tylko cud :(

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.320426704811218.1073741918.299621636891725&type=1

Sa też osoby, które próbują ratować Tokaja, zbierają deklaracje na hotelik, jak się uda uzbierać, będzie hotelik. Na razie napsiano do Fundacji pomocy Bernardynom.

Poniżej link do wydarzenia Tokaja:

https://www.facebook.com/events/331000977087718/?fref=ts

https://www.facebook.com/events/331000977087718/?fref=ts