Olena84 Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Quote
PSYzRADYS Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 11 godzin temu, kiyoshi napisał: NIE MA ZDJĘCIA SAMSONA! już uzupełniłam 1 Quote
ewunian Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Mówisz o gminie S.? i o którym psie? Quote
Olena84 Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 8 minut temu, ewunian napisał: Mówisz o gminie S.? i o którym psie? tak o tej gminie Quote
Gabi79 Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Co za ku....wo, brak słów.......... Quote
Marysia R. Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 2 godziny temu, Olena84 napisał: Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Oleno, Fela wyjechała ze schroniska w piątek, z tego co przeczytałam gdzieś na FB, pojechała do domowego DT :) 1 Quote
ewunian Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: tak o tej gminie To HUBA i jest już poza schroniskiem. Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 8 godzin temu, Marysia R. napisał: Oleno, Fela wyjechała ze schroniska w piątek, z tego co przeczytałam gdzieś na FB, pojechała do domowego DT :) Fela miała jechać do domowego DT, ale pojechała do DS prosto ze schroniska......Na miejsce Feli do DT pojechała inna sunia.... 8 godzin temu, ewunian napisał: To HUBA i jest już poza schroniskiem. poważnie? to Huba? na jakiej podstawie tak myślisz?? Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 AKtualizacja: CZARDASZ - odszedł za Tęczowy Most :( Quote
ewunian Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Poważnie? to Huba? na jakiej podstawie tak myślisz?? Numer psa, (numer kojca chyba też) i wygląd. Różny wiek, ale są np. Tak samo odstające uszy. Fotę dam później, mam porównanie zrobione na komputerze. Quote
Sara2011 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 9 godzin temu, ewunian napisał: To HUBA i jest już poza schroniskiem. To ma być niby moja Huba ??? Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 8 minut temu, Sara2011 napisał: To ma być niby moja Huba ??? jak dla mnie to też nie jest Huba....numer i kojec może się zgadzać, ale zdjęcie pewnie jest przypadkowe :( albo coś jeszcze inaczej poplątane.... A propos... zapraszam na fb na taka nową grupe. https://www.facebook.com/Psy-z-Radys-i-gminy-112232570223087/ Grupa dziewczyn robi tam niesamowitą robote- przymuszają gminy, by pozyskały z Radys zdjęcia i nume psów, które (paradoksalnie) te gminy utrzymują a o których nawet NIC nie wiedzą :( często wychodzą cyrki...np. opłacane psy które dawno wyjechały, albo psy pod numerami których wcale nie mają....w Radysach jest burdel, gminy nic nie kontrolują, ale na szczęście są ludzie którzy się za to zabiorą z zewnątrz...każda gmina jest "sprawdzana" przez jedną osobe, chyba jeszcze są gminy którymi nie ma się kto zająć, więc jak ktoś ma czas i jest twardy w egzekwowaniu obowiązków urzędników, to warto dołączyć... 1 1 Quote
ewunian Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 2 godziny temu, kiyoshi napisał: jak dla mnie to też nie jest Huba....numer i kojec może się zgadzać, ale zdjęcie pewnie jest przypadkowe :( albo coś jeszcze inaczej poplątane.... A propos... zapraszam na fb na taka nową grupe. https://www.facebook.com/Psy-z-Radys-i-gminy-112232570223087/ Grupa dziewczyn robi tam niesamowitą robote- przymuszają gminy, by pozyskały z Radys zdjęcia i nume psów, które (paradoksalnie) te gminy utrzymują a o których nawet NIC nie wiedzą :( często wychodzą cyrki...np. opłacane psy które dawno wyjechały, albo psy pod numerami których wcale nie mają....w Radysach jest burdel, gminy nic nie kontrolują, ale na szczęście są ludzie którzy się za to zabiorą z zewnątrz...każda gmina jest "sprawdzana" przez jedną osobe, chyba jeszcze są gminy którymi nie ma się kto zająć, więc jak ktoś ma czas i jest twardy w egzekwowaniu obowiązków urzędników, to warto dołączyć... Właśnie z tej strony wzięłam numer powyższego psa, w Google wyskoczyła mi strona Pieskowa, gdzie też wrzucają numery psów z Radys, ale nie kasują postów jak pies odejdzie za Tm czy zostanie adoptowany, tam pojawiła się Huba z tym numerem. Zważywszy na to że psy mają robione foto przy przyjęciu lub dosłownie na miejscu łapanki... już kilka razy okazało się że odłowiony szczeniak na zdjęciu uzyskanym z gminy ma teraz rok-dwa, lub więcej, na zdjęciach z profilu "psy z Radys". Ogarniam właśnie gminę która do tej pory wysłała największy "burdel", Orla... 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 "Gminy, które mają zawartą umową ze schroniskiem w Radysach alfabetycznie ********************************************* Gmina Adres e-mail Województwo ------------------------------------------------------------- 1.Andrzejewo [email protected] mazowieckie 2.Bargłów Kościelny [email protected] podlaskie 3.Belsk Duży urzą[email protected] mazowieckie 4.Biała Piska [email protected] warmińsko-mazurskie 5.Bielany [email protected] mazowieckie 6.Bielsk Podlaski [email protected] podlaskie 7.Błędów urzą[email protected] mazowieckie 8.Boćki [email protected] podlaskie 9.Boguty-Pianki [email protected] mazowieckie 10.Brańsk gmina miejska [email protected]e.pl podlaskie 11.Brańsk gmina wiejska [email protected] podlaskie 12.Brochów [email protected] mazowieckie 13.Cegłów urzą[email protected] mazowieckie 14.Ceranów [email protected] mazowieckie 15Choroszcz urzą[email protected] podlaskie 16.Chrostkowo [email protected] kujawsko-pomorskie 17.Ciechanowiec [email protected] podlaskie 18Czeremcha [email protected] podlaskie 19.Czyże [email protected] podlaskie 20.Czyżew [email protected] podlaskie 21.Dąbrowa Białostocka [email protected] podlaskie 22.Długosiodło [email protected] mazowieckie 23Dobrzyniewo Duże [email protected] podlaskie 24.Dubicze Cerkiewne [email protected] podlaskie 25Dziadkowice [email protected] podlaskie 26.Działdowo [email protected] podlaskie 27.Ełk miasto [email protected] warmińsko-mazurskie 28.Ełk wieś [email protected] warmińsko-mazurskie 29.Glinojeck [email protected] mazowieckie 30.Grodzisk [email protected] podlaskie 31.Gródek [email protected] podlaskie 32.Grudusk [email protected] mazowieckie 33Hajnówka [email protected] podlaskie 34.Izbica Kujawska urzą[email protected] kujawsko-pomorskie 35.Jabłonna [email protected]l lubelskie 36Jabłonna Lacka [email protected] mazowieckie 37.Jadów [email protected] mazowieckie 38.Janowo [email protected] warmińsko-mazurskie 39.Jednorożec [email protected] mazowieckie 40.Juchnowiec Kościelny [email protected]na.pl podlaskie 41.Kalinowo [email protected] warmińsko-mazurskie 42Kałuszyn [email protected] mazowieckie 43Klembów urzą[email protected] mazowieckie 44.Klimontów [email protected] świętokrzyskie 45.Kobylin-Borzymy [email protected] podlaskie 46.Kolno [email protected] podlaskie 47Kołaki Kościelne [email protected] podlaskie 48.Korczew [email protected] mazowieckie 49.Kosów Lacki samorzą[email protected] mazowieckie 50.Krasne [email protected] mazowieckie 51.Kruklanki [email protected] warmińsko-mazurskie 52.Krypno [email protected] podlaskie 53.Kulesze-Kościelne [email protected] podlaskie 54.Kuźnica [email protected].pl podlaskie 55.Leoncin [email protected] mazowieckie 56.Lipsk [email protected] podlaskie 57.Lubraniec urzą[email protected] kujawsko-pomorskie 58Ludwin [email protected] lubelskie 59.Łanięta UG uglanię[email protected] łódzkie 60.Łochów UG [email protected] mazowieckie 61.Łochów UM [email protected] mazowieckie 62.Łyse [email protected] mazowieckie 63.Małkinia Górna [email protected] mazowieckie 64.Miastków Kościelny [email protected] mazowieckie 65.Michałowo [email protected] podlaskie 66.Michałów [email protected]. świętokrzyskie 67.Miedzna urzą[email protected] mazowieckie 68.Milejczyce [email protected] podlaskie 69.Mińsk Mazowiecki [email protected] mazowieckie 70.Mokobrody [email protected] mazowieckie 71.Narewka [email protected]otapodlasia.pl podlaskie 72.Naruszewo [email protected] mazowieckie 73.Nowe Piekuty [email protected] podlaskie 74.Nużec-Stacja [email protected] podlaskie 75.Olszanka [email protected] mazowieckie 76.Orla [email protected] podlaskie 77.Ostrów Mazowiecka [email protected] mazowieckie 78.Pacyna [email protected] mazowieckie 79.Piątnica [email protected]l podlaskie 80.Piotrków Kujawski piotrkowkujawski@samorządy.pl kujawsko-pomorskie 81.Płoniawy-Bramura urzą[email protected] mazowieckie 82.Poświętne [email protected] podlaskie 83.Pozezdrze [email protected] warmińsko-mazurskie 84.Prostki [email protected] warmińsko-mazurskie 85/Przesmyki [email protected] mazowieckie 86.Przytuły [email protected]nski.pl podlaskie 87.Pułtusk [email protected] mazowieckie 88.Radziejowice urzą[email protected] mazowieckie 89.Radziłów sekretariat@gminaradzilow.pl podlaskie 90.Rejowiec Fabryczny gmina miejska [email protected].pl lubelskie 91.Rejowiec Fabryczny gmina wiejska [email protected] lubelskie 92.Repki [email protected] mazowieckie 93.Rozogi [email protected] warmińsko-mazurskie 94.Ruciane-Nida [email protected] warmińsko-mazurskie 95.Rudka [email protected] podlaskie 96.Rutki [email protected] podlaskie 97.Ryn [email protected] warmińsko-mazurskie 98.Rząśnik [email protected] mazowieckie 99.Rzekuń [email protected] mazowieckie 100.Sabnie [email protected] mazowieckie 101.Sadkowice [email protected] łódzkie 102.Sadowne [email protected] mazowieckie 103.Samborzec [email protected] świętokrzyskie 104.Sidra [email protected] podlaskie 105.Siemiatycze gmina miejska [email protected] podlaskie 106.Siemiatycze gmina wiejska sekretariat@gminasiemiatycze.pl podlaskie 107.Sokołów Podlaski [email protected] mazowieckie 108.Sońsk [email protected] mazowieckie 109.Stara Kornica [email protected] mazowieckie 110.Stare Juchy [email protected] warmińsko-mazurskie 111.Stoczek [email protected] mazowieckie 112.Suchowola [email protected] podlaskie 114.Suchożebry [email protected] mazowieckie 115.Suraż [email protected] podlaskie 116.Szczuczyn [email protected] podlaskie 117.Szudziałowo sekretariat@szudzialowo-gmina.pl podlaskie 118.Śniadowo [email protected] podlaskie 119.Świętajno pow. Oleck [email protected] warmińsko-mazurskie 120.Świętajno pow. Szczytno [email protected] warmińsko-mazurskie 121.Troszyn [email protected]l mazowieckie 122.Turośń Kościelna sekretariat@turosnkoscielna.pl podlaskie 123.Tykocin [email protected] podlaskie 124.Wąsosz wojt.wasosz.bgr@gminypolskie.pl podlaskie 125Wieliczki [email protected] warmińsko-mazurskie. 126.Wiśniew [email protected] mazowieckie 127Wizna [email protected] podlaskie 128.Wysokie Mazowieckie sekretariat@wysokiemazowieckie.pl podlaskie 129.Wyszki [email protected] podlaskie 130.Załuski [email protected] mazowieckie 131.Zambrów [email protected] podlaskie 132.Zaręby Kościelne [email protected] mazowieckie 133.Zawady [email protected] podlaskie 134.Zbójna [email protected] podlaskie 135.Zbuczyn [email protected] mazowieckie" źródło Osoby, które walczą w gminach mają co robić... Quote
Sara2011 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 70.Mokobrody [email protected] mazowieckie To raczej będą Mokobody. To niedaleko mojej rodzinnej miejscowości, wiem ze oni maja umowę z Radysami. Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 4 godziny temu, ewunian napisał: Ogarniam właśnie gminę która do tej pory wysłała największy "burdel", Orla... jesteś wielka <3 to cięzka praca ogarnianie tych gmin....dziękuje, oby współpraca była owocna...oby jak najwięcej psiaków udało się uratować ps. wiesz może ile gmin nie ma jeszcze "opiekunów" ?? Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Aktualizacja: NETIA - opusciła schrosniko Quote
Olena84 Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 Dnia 5.01.2020 o 23:00, ewunian napisał: To HUBA i jest już poza schroniskiem. Dnia 6.01.2020 o 07:42, kiyoshi napisał: Fela miała jechać do domowego DT, ale pojechała do DS prosto ze schroniska......Na miejsce Feli do DT pojechała inna sunia.... poważnie? to Huba? na jakiej podstawie tak myślisz?? Dnia 6.01.2020 o 09:00, Sara2011 napisał: To ma być niby moja Huba ??? A ja uważam że to może być Huba, widać na zdjęciu w powiększeniu że są sutki pod brzuzkiem i trochę białego na brzuszku, poza ytm psiak jest mokry i uszka ma po sobie, przemawia zresztą za tym numer pod jakim jest. Dziś dzwoniłam do Radys i powiedziano że psiak jest adoptowany, wiec nawet jesli to nie Huba i siedzi tam, to ja nic nie wskóram, więc może lepiej myśleć że to Huba. Quote
Sara2011 Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: A ja uważam że to może być Huba, widać na zdjęciu w powiększeniu że są sutki pod brzuzkiem i trochę białego na brzuszku, poza ytm psiak jest mokry i uszka ma po sobie, przemawia zresztą za tym numer pod jakim jest. Dziś dzwoniłam do Radys i powiedziano że psiak jest adoptowany, wiec nawet jesli to nie Huba i siedzi tam, to ja nic nie wskóram, więc może lepiej myśleć że to Huba. Kurczę, to faktycznie Huba. Zgadza się jej nr ewidencyjny :) 1 Quote
kiyoshi Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: A ja uważam że to może być Huba, widać na zdjęciu w powiększeniu że są sutki pod brzuzkiem i trochę białego na brzuszku, poza ytm psiak jest mokry i uszka ma po sobie, przemawia zresztą za tym numer pod jakim jest. Dziś dzwoniłam do Radys i powiedziano że psiak jest adoptowany, wiec nawet jesli to nie Huba i siedzi tam, to ja nic nie wskóram, więc może lepiej myśleć że to Huba. jeśli numer się zgadza to nie ma wątpliwości... Olenko- mam nadzieje, że zabierzecie z Agatką inna bide, bardzo prosze Quote
Olena84 Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 16 godzin temu, kiyoshi napisał: jeśli numer się zgadza to nie ma wątpliwości... Olenko- mam nadzieje, że zabierzecie z Agatką inna bide, bardzo prosze my już tego psiaka nie powinnyśmy zabierać:( muszę jeszcze jednego swojego wyadoptować bo nie dam rady:(, wiem, że Wagner może zostać wyadotpowany, jest tam 8 lat, pogryziony psyk i łapy, może jakoś pomożemy jemu,. Quote
kiyoshi Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Aktualizacja: GLINKA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Aktualizacja: WAGNER - opuścił schronisko Quote
Recommended Posts