kiyoshi Posted September 29, 2019 Posted September 29, 2019 Aktualizacja: LOLA - odeszła za Tęczowy Most........... Quote
Olena84 Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 13 godzin temu, kiyoshi napisał: LEVIS - wystawiał pysk przez kraty kojca z taką determinacją, że musiałyśmy zwrócić na niego uwagę. Dopiero potem dowiedziałyśmy się reszty. Siedzi w schronisku od 10 lat. Całe swoje życie. Przez ten czas dorobił się licznych blizn, także na pysku; za każdą kryje się pewnie jakaś walka, jakaś trauma. Nie poznał w życiu niczego, poza swoim kojcem i psami, z którymi ten kojec dzielił. Nie doświadczył nic dobrego od ludzi, których widział tylko wtedy, gdy dawali jedzenie lub sprzątali. Pewnie oberwał od nich niejeden raz, gdy za bardzo domagał się czułości. Nauczył się, mając w kojcu konkurencję, zakopywać jedzenie: widziałyśmy, jak wyjmował z pojemnika, kładł na ziemi i nosem zasypywał to jedzenie piaskiem. Namiastka czegoś własnego: zamiast miski, zamiast domu, zamiast swojego pana. Jest starym psem i miał złe życie. Nie miał przy sobie dobrego człowieka, na którego przez cały czas czekał - a czekał na pewno, to było widać po Levisie; w jaki sposób do nas przylgnął. Może kiedyś, gdy był jeszcze szczeniakiem, ktoś był dla niego przyjazny - i on to zapamiętał? A może po prostu urodził się jako dobry pies, stworzony do przyjaźni z człowiekiem - i tylko życie go oszukało? Levis ma ok. 10, a może i więcej lat. W schronisku przebywa od 2009r. KOJEC: X - 14 NR: 1120 Link do albumu: https://www.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=1186119501575263&ref=page_internal O rany, ale mnie ujął! Quote
kiyoshi Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 44 minuty temu, Olena84 napisał: O rany, ale mnie ujął! Dobrze by bylo mu pomoc bo xaczynaja sie nim interesowac osoby ktore ja oceniam.jako zbieraczki :((((( Quote
Olena84 Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 4 minuty temu, kiyoshi napisał: Dobrze by bylo mu pomoc bo xaczynaja sie nim interesowac osoby ktore ja oceniam.jako zbieraczki :((((( O nie, a nikt na fb nie chciałby pomóc do hoteliku dać? Quote
kiyoshi Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 8 minut temu, Olena84 napisał: O nie, a nikt na fb nie chciałby pomóc do hoteliku dać? Jest spora grupa. Deklaracje chyba nylyby na 300 zl plus idzie juz zbiorka na pomagam Dodam Cie do grupy na fb osob wyciagajacych Radysiaki Edit: wyskakuje ze juz nalezysz Quote
Olena84 Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Jest spora grupa. Deklaracje chyba nylyby na 300 zl plus idzie juz zbiorka na pomagam Dodam Cie do grupy na fb osob wyciagajacych Radysiaki Edit: wyskakuje ze juz nalezysz Piesek chyba ma szansę na jakis hotel w czwartek, Quote
PSYzRADYS Posted October 1, 2019 Posted October 1, 2019 MAGMA, PAMELA, TOFFIK, TYSZKA, UTA, ROBUŚ, JAGODZIANKA, TRENCZ, NEGRA, MONTI, GEJZER, SEREK, LEVIS, SELMA, FISZKA, FARAON, DUDEK, ADRIA, KARENIN, TYMEK, BRUNIA (BRUTUS) , SALOME, FLAP, MIGDAŁ, LIDER, SINDI, DAVOS, PORTOS, LADY, STEMPEL, GAMMA - szczęściarze, którym się udało opuścić schronisko :) 2 1 Quote
mdk8 Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 wiecie czy Daewoo naprawdę znalazł dom czy zniknął ? Quote
kiyoshi Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Dnia 4.10.2019 o 23:20, mdk8 napisał: wiecie czy Daewoo naprawdę znalazł dom czy zniknął ? nie mam pojęcia Małgosiu- nigdzie nic nie widziałam Quote
Tyśka) Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Co tutaj wejdę na wątek to chce mi się płakać z bezsilności. Tylu psom chciałabym pomóc:( Mam nadzieję, że za parę lat będę mogła pomagać tym najmniej adopcyjnym, z najdłuższym stażem... :( Cieszy jedynie to, że ludzie coraz chętniej pomagają Radysiakom. 2 Quote
PSYzRADYS Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 TURKUS, BIM, PIEGUS, SYFON, SMUTEK, KUBUŚ, APASZKA, PRIMA, ANISZA - opuściły schronisko kiyoshi - masz zaległe aktualizacje z tego linku https://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/?do=findComment&comment=17520618 1 Quote
kiyoshi Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 42 minuty temu, PSYzRADYS napisał: TURKUS, BIM, PIEGUS, SYFON, SMUTEK, KUBUŚ, APASZKA, PRIMA, ANISZA - opuściły schronisko zdjęcia dodam jutro (dogo dalej zepsute) wstaw jeszcze proszę zdjjęcie Winyla jak znajdziesz, jest pogrubiony na 1szej stronie...ale zdjecia tego potrójnego nie mam Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: ACHAJA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: LUKIER - opuścił schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: MUFFIN - opuścił schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: ANISZA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: MOZART - opuścił schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: KROKIET - opuścił schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: SAJGON - opuścił schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: DRAGA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Aktualizacja: PINTA - opuściła schronisko Quote
Recommended Posts