roxi_7 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Szukam chętnych z Wrcławia i okolic, którzy zapiszą się do rocznej szkoły zaocznej. Niestety kierunek nie ruszył we wrześniu właśnie z powodu niewystarczającej liczby osób ( zgłosiło się 7 a potrzeba min. 12). Kolejna szansa na otwarcie jest w styczniu, może uda mi się znaleźc kilka zdecydowanych osób :) Szkoła ma swój oddział w Poznaniu i tam podobno od 3 lat kierunek rusza co semestr ( może jest ktoś z Poznania kto skończył groomera i podzieli się swoją opinią). Nauka trwa rok w formie zaocznej (weekendy) a po skończeniu i zdaniu egzaminu otrzymujemy dyplom zawodowy z tytułem fryzjer zwierzęcy. Quote
Sylwia95 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Szczerze powiedziawszy to zapisałam się na ten kierunek w Poznaniu w tym roku ale zrezygnowałam jak usłyszałam jak wygląda tam nauka. Uczniowie po kilku miesiącach uczęszczania do tej szkoły niewiedzieli nawet jak trzymać maszynkę... Już nie wspomnę o właścicielce salonu, która wymagała, a sama uczniom nie pokazała jak psa mają obciąć. Do tego na zajęcia praktyczne i egzaminy sami musieli zapewnić sobie psa. Porażka. Na Twoim miejscu przemyślałabym zrobienie kursu. Sama poszłam tym tropem. 1 Quote
roxi_7 Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 W takich szkołach dużo zależy od osoby prowadzącej zajęcia. Dzięki za podpowiedź, wypytam w sekreteriacie gdzie we Wrocławiu miałyby się one odbywać :) na kurs też chcę się wybrać ale taka forma nauki zaocznej odpowiada mi z różnych innych powodów :) U mnie kwestia załatwienia pieska na egzamin to nie problem - myślę, że mogła bym mieć więcej niż jednego i nawet komuś "pożyczyć" ;) Jest to nowy kierunek nauczania w szkołach zaocznych, na pewno potrzeba czasu aby mógł się rozwinąć ale patrząc na oferowane kursy (i opinie o nich) ciężko jest wybrać ten najlepszy. Może jest ktoś chętny, kto chciałby zaryzykować i się zapisać - zawsze można zrezygnować ;) jeżeli uda mi się dowiedzieć czegoś na temat miejsca odbywania się zajęć dam znać na forum :) Quote
Agnieszkasmolinska222 Posted May 28, 2019 Posted May 28, 2019 w Plus Edukacji Wrocław zawsze uruchamia się kierunek fryzjer zwierzecy. Poza tym nauka odbywa sie w pracowni wiec jest bardzo duzo praktyki. Poza tym uruchamiaja tam w tym roku zoopsychologa. Skonczyłam w Plusie fryzjera zwierzecego i juz nie mogę doczekać się zoopsychologa. Quote
Recommended Posts