adiiszek Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Witam, u mojej 8 miesięcznej Shili zacząłem obserwować następujące rzeczy : 1. Łasi się jak kot i chce się tulić 2. Psy które wcześniej się z nią bawiły, teraz powąchają ją i mają ochotę ją przelecieć 3. Apetyt w normie, na dworze ogromne chęci zabawy ale...ciągle śpi. Non stop sen, sen, sen...przychodzimy, napije się i śpi. 4. Wydaje mi się, że psy też zaczepia, a gdy pies zaczepi ją od tyłu, od razu się kładzie i patrzy na niego. CZY MOŻLIWE, że moja mała spodziewa się pierwszej cieczki? Dziś podczas zabawy z ONkiem najpierw się nadstawiała, ciągle kładła, a potem gdy coś chciał, to zaczeła go gryźć i stała się strasznie dominująca, jak nigdy. Quote
gryf80 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 byc może że to jest juz cieczka,więc izoluj suke od potencjalnych partnerów,trzymaj ja na smyczy bo moze nagle"ogłuchnac"i czmychnąc z psami Quote
Wilczocha Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Zajrzyj w jej okolice intymne i zobacz, czy ma tam nabrzmiałe. Ja to u swojej suki sprawdzałam tak, że zaglądałam i sprawdzałam papierem czy już plami. No i samica na początku cieczki będzie odganiała samce, ale potem się to zmieni. Quote
Kocurkotka Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 to raczej cieczka nie zauważyłeś kropel krwi w domu czy cuś ? to JUŻ TEN WIEK Quote
adiiszek Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Ma ja troszkę bardziej rozłożona ale ogólnie nic się nie zmieniła. Nie krwawi, nie brudzi, nie kapie, a do psów innych jest jak zawsze, do suk też. Cieczka bez krwi?;/ Quote
Kocurkotka Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 czasami jest jej mało - u owczarka niemieckiego krwi jest co nie miara a u owczarka szwajcarskiego (długowłosego) nie wiedziałam że ma cieczkę do momentu gdy druga suka zaczeła się podniecać i psy zaczęły się nią bardziej interesować bo krwi na początku nie było, a na pierwszy rzut oka patrzą na jej pipkę też ciężko było mi stwierdzić czy jest nabrzmiała Quote
adiiszek Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Ale ogólnie sram jest inny, a u małej dosłownie taki, jak zawsze. Przetarlem jej pipurke to taka woda tyci tyci różowa tyle, co ziarnko grochu. Jakieś inne objawy cieczki?? Quote
adiiszek Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Ogólnie psy ja wachaja z daleka i chcą jej coś narobić, ale nie chodzą za nami stadami ani nawet nas nie zaczepiaja Quote
Wilczocha Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Przetarłeś papierem i jest różowa kropka ? U mojej mamy suczki jak się zaczyna cieczka to najpierw ma różowe upławy a potem już czerwone. Quote
adiiszek Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Zobaczymy no. Dziś suczka jest całkiem inna znowu i je dużo trawy. Nie mam pojęcia o co chodzi... Quote
adiiszek Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Dziś pipurka cały dzień sucha..nie rozumiem już nic. Psy dalej ją wachają i chcą ją ''przelecieć'' - łącznie z tymi najmłodszymi psami Quote
Wilczocha Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Może to początki cieczki i dopiero za parę dni się rozwinie. Quote
adiiszek Posted November 7, 2014 Author Posted November 7, 2014 Kto wie, kto wie. Dziękuję za odpowiedzi bardzo :)) Quote
Wilczocha Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 No i co rozkręciła się ta cieczka ? Quote
Recommended Posts