Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co wiem, ta sunia jeszcze z nikim nie wychodzi. Sterylizacja jest jak najbardziej w planach - jest warunkiem adopcji ;)

chyba już gdzieś, kiedyś, coś wspominałam o tym, że będę dla Cziko (również z Katowic) szukać koleżanki... żeby się chłopak nie nudził kiedy wychodzimy do pracy;) Póki co tylko oglądam (wszak Cziko jeszcze nie odjajczony - a z tym trzeba poczekać do urlopu).
I tak się zakochuje raz za razem w jakimś katowickim cudzie... najczęściej są to pieski większe bo takie zawsze najbardziej mnie urzekały, ale patrząc realnie odpowiedniejsza byłaby niewielka sunia (z takimi dogaduje się o dziwo lepiej i bawi się ładniej niż ze zbliżonymi gabarytowo), w wieku zbliżonym do Cziko i umirkowanie energiczna... bo on nie jest przesadnie aktywny (trochę pobiega, troszkę poskacze, chwile się pobawi i woli się położyć i wypoczywać). Na oko (bo informacji o niej na razie mało) panna 300/15 mogłaby być dobrą kandydatką na koleżankę - oczywiście mam jednak nadzieję, że do czasu, kiedy to będziemy mogli wziąć towarzyszkę dla Cziko to ta panna będzie już szczęśliwie wylegiwać się w nowym domu... ale gdyby nie...;)
Posted

Mamy w schronisku takie biedactwo - ratlerkowata sunia w wieku mocno podeszłym. Praktycznie nie ma zębów i nie bardzo jest w stanie jeść. Apetytu też zupełnie nie ma. Prawie cały czas w klatce spędza na spaniu. Zupełnie nie jest zainteresowana otoczeniem. Prawdopodobnie nie słyszy zupełnie lub słyszy bardzo niewiele. Ze wzrokiem też nie jest najlepiej - coś widzi, bo reaguje mrużeniem oczu na zbliżającą się zbyt blisko rękę. Do schroniska trafiła jakoś w zeszłym tygodniu z podejrzeniem, że jest po wypadku. Usunięto jej jeden z niewielu ząbków, które jeszcze miała, bo mocno się ruszał i tylko przeszkadzał. Sunia jest mocno wystraszona, ale pozwala ze sobą zrobić wszystko.

PILNIE SZUKAMY DLA NIEJ CHOĆBY DOMU TYMCZASOWEGO!

DSC_6612.JPG

DSC_6608.JPG

DSC_6602.JPG

DSC_6596.JPG

Posted

W schronisku powiedzieli, że jest dla niej tymczas. To jednak go nie ma?

Pani Ania kazała szukać dt, a jeszcze przed chwilą z nią pisałam. Może to nie jest pewne?

Posted

Choba, dzięki za wklejenie tutaj ratlerki. Ja dopiero teraz dotarłam do kompa i powoli wszystko ogarniam... Ale na stronie schroniska mała jest. Wrzucę ją jeszcze na fundacyjną, z telefonem do schronu.

Posted

chyba już gdzieś, kiedyś, coś wspominałam o tym, że będę dla Cziko (również z Katowic) szukać koleżanki... żeby się chłopak nie nudził kiedy wychodzimy do pracy;) Póki co tylko oglądam (wszak Cziko jeszcze nie odjajczony - a z tym trzeba poczekać do urlopu).
I tak się zakochuje raz za razem w jakimś katowickim cudzie... najczęściej są to pieski większe bo takie zawsze najbardziej mnie urzekały, ale patrząc realnie odpowiedniejsza byłaby niewielka sunia (z takimi dogaduje się o dziwo lepiej i bawi się ładniej niż ze zbliżonymi gabarytowo), w wieku zbliżonym do Cziko i umirkowanie energiczna... bo on nie jest przesadnie aktywny (trochę pobiega, troszkę poskacze, chwile się pobawi i woli się położyć i wypoczywać). Na oko (bo informacji o niej na razie mało) panna 300/15 mogłaby być dobrą kandydatką na koleżankę - oczywiście mam jednak nadzieję, że do czasu, kiedy to będziemy mogli wziąć towarzyszkę dla Cziko to ta panna będzie już szczęśliwie wylegiwać się w nowym domu... ale gdyby nie... ;)

Od dziś sunia będzie wychodzić ze mną. Byłyśmy na pierwszym spacerku i jest świetna :) Ma sporą nadwagę, ale chętnie skacze i biega ;) W czwartek postaram się o jakieś zdjęcia i zrobię jej wątek ;)

Posted

Choba, dzięki za wklejenie tutaj ratlerki. Ja dopiero teraz dotarłam do kompa i powoli wszystko ogarniam... Ale na stronie schroniska mała jest. Wrzucę ją jeszcze na fundacyjną, z telefonem do schronu.

Ratlerka od wczoraj jest w dt :)

Posted

UWAGA!!! Dnia 23.05.2015 r. w godzinach nocnych zaginął Milo! Uciekł, bo najprawdopodobniej przestraszył się autobusu, był na spacerze na Koszutce, a dokładnie na placu Grunwaldzkim. Psiak jest zaczipowany, reaguje na swoje imię, przyjazny do ludzi i innych psów. Kontakt do właścicielki: 797-526-938, ewentualnie do mnie (opiekunki Milo) 692-269-457. 

DSC_0052.JPG

Posted

Byłam dziś w schronisku na zdjęciach. Jak wyjeżdżałam (na rowerze, koło 13:00), to przed schronem stała grupa osób z psami. To był ktoś z Was?

Jeśli tak to sorry, że się nie przywitałam. Ale większości z Was nie kojarzę :D Tylko z nicków :D

Posted

Mam pytanie o dobermankę, która od 24 jest w schronisku - jaka jest? Być może będę miała dla niej miejsce jeśli nie znajdzie się właściciel.

A to nie jest pies?
Posted

Przyglądałam się zdjęciu i nic nie znalazłam z atrybutów... ale mogę się mylić!

Jeśli samiec to sprawa się komplikuje :/ ale o info poproszę bez względu na płeć i ewentualny kontakt do wolontariusza jeśli będzie przydzielony.

Posted

Mam pytanie o dobermankę, która od 24 jest w schronisku - jaka jest? Być może będę miała dla niej miejsce jeśli nie znajdzie się właściciel.

Jeśli chodzi Ci o zwierzynkę nr 344/15 to to jest na 100% pies. Taki mix dobermana. Dużo niższy. Bardzo żywiołowy. Do ludzi nastawiony przyjaźnie. Do psów, z którymi się mijał nic nie miał, ale w bliskim kontakcie go nie widziałam. Tylę potrafię powiedzieć.

Misia i Aleks w drodze do nowego domu :)

DSC_7032.JPG

DSC_6978.JPG

Posted

Witam :) wczoraj minęły dwa tygodnie odkąd Leo pojechał do nowego domu i zastanawiam się czy są jakieś nowego informacje odnośnie tego jak przebiega aklimatyzacja w nowym miejscu. Czy nowi opiekunowie zjawili się w schronisku w celu zaszczepienia Leo jak to zostało ustalone (z tego co wiem mieli termin na 21 maja)? Z góry dziękuję za wszelkie info. Pozdrawiam:) 

hEoASut.jpg