Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='justys95']No to bierz ten beżowy albo zgniły zielony...niebieski ci sie szybko pobrudzi :cool3:[/quote]
Ale chodzi ogólnie o jakiś inny polar a nie kolorek, bo kolorek wiem jaki chce:diabloti:

Posted

Wg mnie to może być nawet zwykły polar (no chyba że znajdziesz jakiś niezwykły ;)) ale dokładnie powiedzieć nie mogę, bo nie jeżdżę w polarach :)

Posted

[quote name='justys95'] a...patrzcie co za reklame zobaczyłam w sklepie jeździeckim :)
[URL]http://amigo-konie.pl/sklep/images/theme/ochraniacze.gif[/URL][/quote]widziałam je- śliczne :loveu: ale ja taka odważna nie jestem i mam niebieskie :eggface:

[URL]http://www.gnl.pl/kurtka-polarowa-destiny-p-331.html[/URL]

ja zawsze kupuję z odpinanymi rękawami, Tobie też polecam.

[URL="http://www.allegro.pl/item226442272_eleganckie_rekawiczki_zamsz_lycra_tattini.html#photo"]http://www.allegro.pl/item226442272_...ini.html#photo[/URL]
te rękawiczki to hmm... słaby stosunek ceny do jakości-szybko rozpruwają im się szwy na palcach. (ja w rękawiczkach jeżdżę tylko na czworoboku -głupie przepisy:shake: i przy 30* mrozie)

Posted

[quote name='jefta']widziałam je- śliczne :loveu: ale ja taka odważna nie jestem i mam niebieskie :eggface:

[URL]http://www.gnl.pl/kurtka-polarowa-destiny-p-331.html[/URL]

ja zawsze kupuję z odpinanymi rękawami, Tobie też polecam.

[URL="http://www.allegro.pl/item226442272_eleganckie_rekawiczki_zamsz_lycra_tattini.html#photo"]http://www.allegro.pl/item226442272_...ini.html#photo[/URL]
te rękawiczki to hmm... słaby stosunek ceny do jakości-szybko rozpruwają im się szwy na palcach. (ja w rękawiczkach jeżdżę tylko na czworoboku -głupie przepisy:shake: i przy 30* mrozie)[/quote]
Dziękuje bardzo za rady :) Będe szukała odpinanych rękawów ;)
Kiedyś planuje też bryczesy:evil_lol: Takie:
[url]http://www.allegro.pl/item226569615_mj_bryczesy_full_master_pelna_skora.html#photo[/url]
Te całkiem czarne ;)
Ale na razie jeszcze nie :):cool3:

Posted

Ja jeżdzę w rękawiczkach tylko jak jest super zimno, wtedy zakładam polarowe i jest git :lol: W lecie mam zwykłe materiałowe bo jednak jak jest gorąco to mi się obcierają ręce od wodzy... Ale nie cierpię rękawiczek, bez nich lepiej się czuje konia :)
Co do tego polarku to rzeczywiście najlepiej kup w takim kolorze , zeby Ci się nie brudził szybko. Ja po jednym dniu w stajni , mając na sobie czerwony polarek, muszę go gruntownie prać z róznych końskich rzeczy typu włosy i ślina :angryy: :lol:

A teraz planuje nowe bryczeski kupić ale ciągle nie mam czasu (tak wiem ze są wakacje ale ja jestem dziwna :P) na wybranie się do jeździeckiego a bryczesy przez internet się boję , ze mi przyjdą za małe, za duze , niewygodne itp :P Macanie i przymierzaine jednak robi swoje :eviltong:

Posted

[quote name='goldenka245']
Kiedyś planuje też bryczesy:evil_lol: Takie:
[URL]http://www.allegro.pl/item226569615_mj_bryczesy_full_master_pelna_skora.html#photo[/URL]
Te całkiem czarne ;)
Ale na razie jeszcze nie :):cool3:[/quote]ładne te bryczesy, ale wyobraź sobie co będzie z tą skórą ekologiczną jak się spocisz i będziesz trzeć tyłkiem o siodło :diabloti: rozlew krwi będzie:cool1:
Ja osobiście uznaje tylko pełne leje ale z prawdziwej skóry. Sporo takich spodni bardzo tanich ma viki28 na allegro. Można do niej napisać jakie chcesz a ona poszuka w Niemczech i Ci wystawi na aukcji.
Chyba, że całe materiałowe-są tańsze ale nie "przyklejają" do siodła.

Posted

[quote name='jefta']ładne te bryczesy, ale wyobraź sobie co będzie z tą skórą ekologiczną jak się spocisz i będziesz trzeć tyłkiem o siodło :diabloti: rozlew krwi będzie:cool1:
Ja osobiście uznaje tylko pełne leje ale z prawdziwej skóry. Sporo takich spodni bardzo tanich ma viki28 na allegro. Można do niej napisać jakie chcesz a ona poszuka w Niemczech i Ci wystawi na aukcji.[/quote]
Kolejny raz dziękuje, bo znów zostałam uratowana przed złym wyborem:evil_lol:
Jak coś sobie w końcu kupie (kiedy to będzie:evil_lol:) to dam fotki ;)

Posted

[quote]Visenna piekny kon! A Ciebie (albo twoj nick) kojarze z qnwortalu[/quote]
Shitt, dlaczego ja nie dostaje powiadomien że mi ktoś odpisał ;/

A jaki masz na Qniu nick?
A koń wcale nie jest piekny, jest spasiony ;P

Posted

[quote name='an_bzik']Ja jeżdzę w rękawiczkach tylko jak jest super zimno, wtedy zakładam polarowe i jest git :lol: W lecie mam zwykłe materiałowe bo jednak jak jest gorąco to mi się obcierają ręce od wodzy... Ale nie cierpię rękawiczek, bez nich lepiej się czuje konia :)
Co do tego polarku to rzeczywiście najlepiej kup w takim kolorze , zeby Ci się nie brudził szybko. Ja po jednym dniu w stajni , mając na sobie czerwony polarek, muszę go gruntownie prać z róznych końskich rzeczy typu włosy i ślina :angryy: :lol:

A teraz planuje nowe bryczeski kupić ale ciągle nie mam czasu (tak wiem ze są wakacje ale ja jestem dziwna :P) na wybranie się do jeździeckiego a bryczesy przez internet się boję , ze mi przyjdą za małe, za duze , niewygodne itp :P Macanie i przymierzaine jednak robi swoje :eviltong:[/quote]

Oj...a ja sie z rekawiczkami nie rozstaje...kocham rekawiczki...:) a to przez to ze ogier przy kryciu tak mnie pociagnał ze az mi dym poszed ł z rak...tak uwiaz pociagnał. Dlatego od tamtej pory jezdze i prowadze konie, nawet na padok w rekawiczkach...takich zwykłych szmaciakach z decathlonu:) kupuje ze 3 pary i na troche sa...bo mi sie dziury robia w kazdej parze:D tak uzywam:0 i zastanawiałam sie nad czyms lepszym...ale ja jak juz sie zapalne na rekawiczki to takie za 180 zł sobie upatrzyłam:)

A bryczeski...ja bym kupiła tylko kasy brak;/ a wogle jak dla mnie mogłabym nie miec zadnych innych spodni, tylko w brzyczeskach zasuwac:))

Posted

Dziś byłam na jeździe z bratem, ale było średnio...znaczy na początku super! Ale potem koń przestał mnie słuchać, bo mi dominującego ogiera dali i ciągnął mnie przy każdej okazji do stajni...i w ogóle na końcu nie chciał kłusować (ledwo stepował)...ale ogólnie rzecz biorąc to każda przygoda z koniem jest dla mnie ciekawa i interesująca ;)

PS:Ja rękawiczek nie używam...a nawet jakbym chciała to mogę sobie tam w stajni pożyczyć, bo mają jakieś szmaciane...zawsze to jakieś :)

Posted

A ja wogóle zapomniałam powiedziec ze od 1 sierpnia mam juz dwa kopytniaki:))) kupiłam ogiera arabskiego:D

A dzis zaczełam szkolenie w kierunku handlingu konskiego:)

porozbijałam sie juz po pokazach i aukcjach to teraz czas na mnie na ringu:) nie tylko z aparatem, teraz z konmi:)))

Posted

[quote name='Marta Baranowska']A ja wogóle zapomniałam powiedziec ze od 1 sierpnia mam juz dwa kopytniaki:))) kupiłam ogiera arabskiego:D

porozbijałam sie juz po pokazach i aukcjach to teraz czas na mnie na ringu:) nie tylko z aparatem, teraz z konmi:)))[/quote]
Gratulacje:loveu: Może wrzuć jakieś fotki swoich podopiecznych?:loveu:

Posted

[quote name='Marta Baranowska']A ja wogóle zapomniałam powiedziec ze od 1 sierpnia mam juz dwa kopytniaki:))) kupiłam ogiera arabskiego:D

porozbijałam sie juz po pokazach i aukcjach to teraz czas na mnie na ringu:) nie tylko z aparatem, teraz z konmi:)))[/quote]

No to gratulujemu nowego "nabytku" i życzymy sukcesów na ringach! :razz: :lol:

Co do tych rękawiczek to ja właśnie takie szmaciaki decathlonowe nosze w lecie, szybko się psują, po jakimś miesiącu - dwóch mam już dziury w rękawiczkach :shake: Ale są jakoś śmiesznie tanie więc je kupuję, nie potrzebuję lepszych... :lol:

A teraz generalnie to od 2 tygodni na koniu nie siedziałam, i już mnie krew zaczyna zalewać :angryy: ale nie narzekam, nie chodzę do stajni, bo muszę psa pilnować, jest po operacji i trzeba ciągle mieć go na oku, zeby sobie szwów nie zdarł chociażby łapą albo tarzając sę po łóżku...
Może jutro się wyrwę na trochę pojeździć , jak ktoś będzie w domu...:multi:

A bryczesów nowych szukam i szukam i nie wiem na jakie się zdecydować.. ;)

Dobranoc psiarzo - koniarze! :evil_lol:

Posted

Ja bez bryczesów i rękawiczek nie potrafie jeździć, jest mi bardzo niewygodnie. Aniu mnie krew zalewa bo nie siedzialam na koniu od roku bodajże ... :( Ale na szczęście mam do czynienia z końmi :)

Marta_Baranowska gratuluje nabytku :loveu: I dużo sukcesów w końskim handlingu życzę.. :) Bardzo widowiskowy jest, chciałabym się kiedyś wybrać na takowy :loveu:

Pozdrawiam

Posted

Lika, ja też tylko w bryczesach, bez to się nie da :lol: Raz w życiu jeździłam w dżinach (nie spodziewałam się, ze będę wsiadać) i powiedziałam sobie - nigdy więcej ;)
A rękawiczki mi psują kontakt z kuniem jakoś :)

Ach, udało się, idę dziś do stajni nareszcie ! :D :loveu:
Lika, czemu od roku nie jeździsz a kontakt z końmi masz?

Posted

Ogólnie mieszkam na zadupiu... Ale razem z ciotką koniki trzymamy u znajomego w stajni (razem 10 koni) Niestety narazie nie ma warunków na ujeżdzenie koni..

Posted

No to współczuję :D wczoraj spełniło mi się takie b.małe marzenie to znaczy dosiadłam konia "Wielki Sybir", ale inaczej to sobie wyobrażałam...nie słuchał mnie :p pod koniec nawet nie kłusował, bo mu sie nie chciało :D na początku słuchał-potem robił co chciał ;) ale to było bardzo fajne doświadczenie-
po pierwsze: sama dosiadłam wielkiego konia (hehe :diabloti:).
po drugie: sama jeździłam na tym wielkim koniu (hehe :diabloti:) przy czym mam nadzieję lepiej będę się trzymać w siodle
po trzecie: miałam do czynienia z ogierem-zawsze musi być z przodu :D i nie słucha wszystkich...tylko wybrańców ;) jest uparty [jak osioł :hmmmm:? :evil_lol:]
no i po czwarte: chwila bo zapomniałam...

Posted

Uwielbiam 'dzikie ogry' ':D :loveu: Konie z charakterem ogólnie :)
W końcu w stajni byłam :) :multi:
Lika.. współczuję, ja bym roku po prostu nie zdzierżyła ;)

Posted

[B] :roll:ogier leniwy?[/B]

[quote name='goldenka245']Haha, fajnie to musiało wyglądać:lol: Po prostu tęskniła za Tobą a ty nawet do niej nie ZADZWONIŁAŚ:evil_lol::evil_lol::eviltong::cool1:[/quote] [B]hahaha:evil_lol:[/B]

[quote name='justys95']A ona ma komórke? Daj numer! :evil_lol: Możliwe, że dziś pojadę! :multi: Tak mi braciszek powiedział...[/quote] [B]0 700.... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/B]

[quote name='Visenna']Shitt, dlaczego ja nie dostaje powiadomien że mi ktoś odpisał ;/

A jaki masz na Qniu nick?
A koń wcale nie jest piekny, jest spasiony ;P[/quote]
[B]Z volty chyba tez Cię kojarze...[/B]
[B]kieeeedys kilka dobrych lat temu mialam ola, a teraz mam Candy, ale bez rzadnych postow. Na volcie mam Midnay i tylko tam pisze :)[/B]

[B]łaaa wrócilam ze stajnii. Wylonzowalam konia, poszlam z nia na lake sie popasc (wzielam ksiazke i to byl dobry wybor:cool1:). Przestala kulec wiec wsiadlam z nia na 2 jazdy. A jutro niestety wyjezdza:shake: a wraca chyba w poniedzialek dopiero. Eh... i na czym ja bede jezdzic:shake:[/B]

Posted

an_bzik: a wiesz...ja chyba jednak wole te "małe",cichutkie koniki, które szaleństwo stawiają na drugim miejscu ;)

luthien:nie całkiem leniwy, a nie słuchający się początkujących jeźdźców...woli jeździć w teren i podobno uwielbia się ścigać...a że ja jeszcze nie galopuję, to miałam kłusować...a on nie chciał kłusować...stanął sobie na środku i nie chciał nawet iść...

Przy okazji chciałabym podziękować p.Ewelinie [która mnie uczy] za jej fachowość :mdleje:

Posted

A przepraszam bardzo...jak ty możesz kogoś oceniać skoro: ani jej nie widziałaś, ani z nią nie rozmawiałaś, ani nic?

PS:Ok. zadzwonię do Erguni ;) jak będę coś mieć na koncie...:D

Posted

luthien, nie przesadzasz przypadkiem? Przecież Justyś nie napisała nic o swojej instruktorce, tylko ,ze jest fachowa. A Ty przecież nie możesz nic wiedzieć:p ;)

Ogier nie = pędzi pod każdym jeźdzcem. :roll:
Po prostu jest charakterny i jak ktoś nie jest zbyt stanowczy to go sobie oleje. A początkującemu trudno o stanowczość. Każdy musi przejść ten etap :) Ale zapytaj Justyś swojej instr. czy to nie jest wałach przypadkiem ;)